Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

V+S+P+R+T+Z+K+S....czyli J,M,M - Cro 2016.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 25.09.2016 09:39

maniust napisał(a): W tym miejscu, Ania i Janusz , jeszcze raz wam dziękujemy za miłe spotkanie i super atmosferę. :)

i vice wersal :wink:
a tak poważnie my też dziękujemy :D

maniust napisał(a): miałem wrażenie że nie widzimy się pierwszy raz, tylko znamy się już kilka lat.

to tak samo jak my :D
Szkoda, że spotkanie z Wami w Zatorze nie dojdzie do skutku, ale ...co się odwlecze to ........ :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.09.2016 18:19

krakuscity napisał(a): Wiem, że nic nie wiem :D ,ależ wymyślił tytuł Maniust :D

majeczka napisał(a):p.s. tytuł Twojej relacji jak dotąd tajemniczy...

Przeca już wiadomo :)
Jest wcześniej odgadnięte , jedynie ostatnia litera "S" została do rozwiązania zagadki.

greenrs napisał(a):Prawie jak bracia :D

....bo Cromaniacy są jak bracia. :D

dhmegi napisał(a):Chyba się umówiliście co do koloru koszulek :wink:

Nie , nie ...... tak wyszło....ja mam dwie czerwone i niebieską , sam nie wiem czemu postawiłem wtenczas na niebieską. :D

Jugosławia ok :) napisał(a):Sklonowani??? :D

:lool: :lool: Dobre , dobre.....
elka21 napisał(a):Nie dość, że nie piłeś piwa, to jeszcze na dodatek białą (przezroczystą) colę 8O :wink: :mrgreen:

Colka poszła od razu , by przeczyścić kubki smakowe przed daniem głównym. :oczko_usmiech:

Sara76 napisał(a):Ale za to jaka porcję żarełka miał 8O

Fakt mjesanego mesa było dużo..... :D

krakusowa napisał(a):Szkoda, że spotkanie z Wami w Zatorze nie dojdzie do skutku, ale ...co się odwlecze to ........ :lol:

Będzie jeszcze nie jedna okazja by się z wami zobaczyć oraz z innym Crozakręconymi. :)

P.S. Przepraszam wszystkich , ale dalszy ciąg jutro , bo dziś znów goście byli :) .... i po dwóch dniach żem wykończony. :oops:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.09.2016 19:32

Super są takie spotkania Cromaniaków. Wiadomo, że na początku jest stres, ale zawsze wszystko super się układa i wieczór mija nawet nie wiadomo kiedy. :)
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 26.09.2016 14:45

Fajna taka ustawka w Chorwacji... :wink:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.09.2016 07:36

Spotkania są super , niezależnie od tego czy w Cro , czy np. w Zatorze :D

Nieśmiało przypominam , że niedziela minęła . . .

Pozdrawiam
Piotr
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.09.2016 08:01

Roxi napisał(a):Super są takie spotkania Cromaniaków. Wiadomo, że na początku jest stres, ale zawsze wszystko super się układa i wieczór mija nawet nie wiadomo kiedy. :)

Eeeee tam , jaki stres ........nic z tych rzeczy..... :oczko_usmiech: a wieczór minął ekspresowo.
ajdadi napisał(a):Fajna taka ustawka w Chorwacji... :wink:

Na szczęście piąchy , kije bejsbolowe czy maczety nie fruwały jak tu ... :D

piotrf napisał(a):Nieśmiało przypominam , że niedziela minęła . . .

Wiem , wiem , ale wczoraj wnuczek był u dziadka :oczko_usmiech:
Po pracy dziś przysiądę.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.09.2016 10:37

maniust napisał(a):... jedynie ostatnia litera "S" została do rozwiązania zagadki.

i spokoju mi nie daje :oczko_usmiech:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 27.09.2016 12:09

Ale Wam zazdroszczę Maniek tego spotkania z Krakusami, nas też nie będzie w Zatorze :cry:
pozdrawiam serdecznie. :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 27.09.2016 12:22

renatalato napisał(a): Ale Wam zazdroszczę Maniek tego spotkania z Krakusami,

Nie ma czego :wink:
renatalato napisał(a):nas też nie będzie w Zatorze :cry:

bardzo mi smutno z tego powodu :(
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.09.2016 12:59

walp napisał(a):i spokoju mi nie daje :oczko_usmiech:

Już niedługo , naprawdę to znana miejscowość. :oczko_usmiech:
renatalato napisał(a):Ale Wam zazdroszczę Maniek tego spotkania z Krakusami, nas też nie będzie w Zatorze :cry:
pozdrawiam serdecznie. :)

:mrgreen: Ja bym naprawdę z miłą chęcią Renia przyjechał do Zatoru w ten piątek , ale po Cro to dla nas spory wydatek. :(
Paliwo , pobyt w Zatorze plus coś ze sobą itd. .... w naszym przypadku tysiak jak nic.... to dużo po Cro :( ....ponadto małżonka idzie w piątek do pracy i z nikim się nie zamieni , dopiero co wróciła z urlopu .....a sam mam jechać...?
Zawsze razem wszędzie jeździmy :) , no może oprócz trzech moich wyjazdów do Francji i raz do Belgii na F1. :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.09.2016 15:19

cd....

Vodice + Sybenik + Primosten + Rogoznica + Trogir + Z + K + S....czyli Joanna , Małgorzata , Mariusz - Cro 2016.

Dzień czwarty w Cro (plaża Srimska , łażenie po Trogirze)

Nasz czwarty dzień Cro zaczął się tradycyjnie od śniadania i porannego plażowania , ale wcześniej od porannej awantury po nieprzespanej nocy. :evil:

Wszystkiemu winna moja kochana małżonka , która w środku nocy wpadła na genialny pomysł , by otworzyć drzwi balkonowe od pokoju , bo jej było za gorąco ........komary wręcz nas oblazły. :evil:

Jak już pisałem w temacie komarowym pierwszy raz w Cro poczułem co to znaczy Chorwackie komary. :evil: Istna plaga.....

...ale żeby wpaść na tak genialny pomysł ?!

Zatem od 3:00-4:00 i potem z przerwą na zaśniecie , gdzie komary dalej nam bzykały jak głupie nad głowami i od 4:30-5:00 , trwała wojna z komarami , dobra z komarzycami.... potem już nie zasnąłem i 6:00 na urlopie , na nogach. 8O
Masakra......

Chociaż muszę przyznać , że nasze Polskie komary są bardziej wkurw..... :evil: , po Chorwackim komarze bąble znikały u mnie w ten sam dzień już wieczorem , po Polskim często trzyma nawet 3-4 dni. 8O

Po jajecznicy na Polskim boczku i Chorwackich jajcach czas na plażę.... :)

Obrazek

Widok mojej małżonki zanurzonej po szyję w Jadranie jest istnym mało spotykanym zjawiskiem. 8O
Zatem patrzcie i podziwiajcie.... :mrgreen:

Obrazek

Trochę zoomowania...

Obrazek

Obrazek

To tu w tym miejscu na wyspie Prvić w 2010 r. byłem na szabrze winogronowym.... :oops:

Obrazek

Obrazek

Zatem nuda...... i błogie lenistwo....czas się zwijać.

Dziś w planie wycieczka do Trogiru.

W Trogirze byliśmy już w 2010 r. , ale że nie była tam jeszcze Gocha , to trza jej pokazać , bo w Trogirze to po prostu trzeba być i tyle.

Ze Srimy do Trogiru to godzinka z hakiem samochodem , można wybrać się trasą 58 , która jest wąska i nudna jak flaki z olejem lub widokową Jadranską magistralą.
Mnie nie wiem co podkusiło by jechać trasą 58 :| , jedynie sam wjazd już do Trogiru jest fajny , bo w dół po serpentynach , a sam uwielbiam jazdę autem po takich zakrętasach. :D

Parking przy tym moście chyba każdy zna.....parking dość spory i miejsca też dużo wolnego oraz blisko na rynek.

Obrazek

.....niestety nie jest dobrze. :evil:
Powtarza się Trogir 2010 r. , widać że nad nami wisi mega ulewa.
Gocha widzę że już załamana , więc tłumaczę jak krowie na rowie , że w Cro to pada 15 min. i znów jest lampa.
Nie wierzy , ale i tak wyszło na moje , o tym potem.

Zdążyłem jeszcze zrobić kilka zdjęć ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- Dobra dziewczyny spierniczamy stąd , bo zaraz lunie jak z cebra!!!

Najlepiej się schować wiadomo gdzie ?! W konobie! :mrgreen:

Zapierniczamy więc w te pędy między Trogirskimi wąskimi uliczkami , by szybko dorwać jakąś Konobę i się schować.
Wpadamy więc , nawet nie wiem gdzie i jak się nazywała , wszystko się działo tak szybko i siadamy pod markizą , zamawiamy picie i jedzenie.

Niestety ulewa taka jakby kto kran odkręcił , mamy wątpliwości czy ta markiza to wytrzyma. 8O
Pytam się kelnera czy są wolne miejsca w środku , ale niestety ta konoba ma tylko stoliki na zewnątrz.
Super.....

No to siedzimy.
Wszyscy obok co siedzieli przy stolikach pouciekali , bo wszystko zalane ichnie markizy lub parasole nie wytrzymały ulewy , a my siedzimy pod ścianą jak szczury , na szczęście jeszcze suche modląc się by nam się to na łby nie zawaliło lub nas nie zalało. :roll:

Ulewa trwała może 10-15 min , po niej przyszło piękne słońce jak mówiłem , ale mieliśmy przy niej dużo szczęścia , trafiliśmy idealnie ze stolikiem , oberwało nam się , jedynie parę kropel po plecach , na całym podwórku było wszystko totalnie zalane. :D

Niestety zdjęć z tej pompy nie mam ....wszystko się działo w takim stresie , że nie miałem głowy by je jeszcze robić.

Po tych lekko dramatycznych przeżyciach kelner przyniósł.... :mrgreen:

Dwie olbrzymie michy muli dla dziewczyn....aż japy rozdziawiły .....

Obrazek

A dla mnie salata od hobotnicy i pizza picante...

Obrazek

...i znów Cola.... :evil:
Toceno veliko wieczorem...... :evil:

Najedzeni , napojeni , mule były wyśmienite , na moją sałatkę się chyba kuchcikowi ulało za dużo octu winnego , bo aż mnie mdliło , więc sałatka taka sobie , za to pizza , petarda.......... :D

Czas się poszwędać po Trogirze.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W 2010 r. żałowałem po powrocie do domu że nie wlazłem na wieżę , ale to z lenistwa :oops: , w tym roku powiedziałem sobie , że nie podaruję , idę.....

- to co dziewczyny , kto chętny na wieżę? :)

cdn...
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 27.09.2016 16:36

maniust napisał(a):- to co dziewczyny , kto chętny na wieżę? :)

Sam wchodziłeś ... :?: :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.09.2016 16:49

Ja idę z Tobą. W T. byłam 2 razy, ale ani na wieżę ani do środka Katedry nie weszłam.....
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 27.09.2016 19:44

piekara114 napisał(a):Ja idę z Tobą. W T. byłam 2 razy, ale ani na wieżę ani do środka Katedry nie weszłam.....

A ja weszłam na wieżę i to dwa razy, ale za drugim razem trochę wymiękłam i metalowe schódki sobie podarowałam - trochę ze strachu, a trochę ze zmęczenia bo upał był straszliwy. Ps. Czekam na wrażenia :papa:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 27.09.2016 19:46

I ja sobie wieżę chętnie przypomnę. Byłam na niej 12 lat temu i chyba wejście/zejście wtedy było dla mnie trochę straszne :roll: A potem wieża w Rovinju przyćmiła wszystkie inne :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

V+S+P+R+T+Z+K+S....czyli J,M,M - Cro 2016. - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies