Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uzależnieni od Hvaru?- 24.08 - 01.09.2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2014 17:19

Chcieliśmy kupić miód lawendowy w Opatiji, ale był tylko na jednym straganie, tylko w małych słoiczkach i postanowiliśmy, że kupimy w Humie.
Ale tam nie było :roll:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 06.01.2014 22:27

Trochę spóźniona, ale zaległości nadrobiłam i czekam na ciąg dalszy :D :)
Zosia i Piotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zosia i Piotrek » 08.01.2014 14:01

mariusz_77 napisał(a):... a miód lawendowy kupowaliśmy we Vrbosce... mmm pachniał lawendą... całe 4 słoje starczyły nam może na 3 miesiące :x ... tym razem kupimy więcej :D :D :papa:

Dobrze wiedzieć, we Vrbosce byliśmy tylko chwilkę, ale wtedy nie znaleźliśmy miodu. Podpowiesz w którym miejscu kupiliście?

Lednice napisał(a):Chcieliśmy kupić miód lawendowy w Opatiji, ale był tylko na jednym straganie, tylko w małych słoiczkach i postanowiliśmy, że kupimy w Humie.
Ale tam nie było :roll:

Niestety w Opatij i Humie nie byliśmy, ale....co się odwlecze to nie uciecze :wink:

Pozdrawiamy
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 08.01.2014 14:24

Zosia i Piotrek napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):... a miód lawendowy kupowaliśmy we Vrbosce... mmm pachniał lawendą... całe 4 słoje starczyły nam może na 3 miesiące :x ... tym razem kupimy więcej :D :D :papa:

Dobrze wiedzieć, we Vrbosce byliśmy tylko chwilkę, ale wtedy nie znaleźliśmy miodu. Podpowiesz w którym miejscu kupiliście?

na straganie w centrum Vrboski :D :papa:
Zosia i Piotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zosia i Piotrek » 08.01.2014 17:14

agata26061 napisał(a):Trochę spóźniona, ale zaległości nadrobiłam i czekam na ciąg dalszy :D :)

Witamy w szeregach... Lepiej późno niż wcale :wink:

mariusz_77 dzięki, sprawdzimy... Już wkrótce :D Jak będą ta na pewno się zaopatrzymy!
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 08.01.2014 18:10

Zosia i Piotrek napisał(a):
mariusz_77 dzięki, sprawdzimy... Już wkrótce :D Jak będą ta na pewno się zaopatrzymy!

a kiedy będziecie?? ... ja postaram sie sprawdzić już w czerwcu :papa:
Zosia i Piotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zosia i Piotrek » 08.01.2014 19:15

mariusz_77 napisał(a):
a kiedy będziecie?? ... ja postaram sie sprawdzić już w czerwcu :papa:

My mamy zaklepany wrzesień ;) Natomiast, jeśli dobrze pójdzie to rodzice mojej żony będę w czerwcu w tym samym miejscu :)
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 11.01.2014 21:55

Witam serdecznie sąsiadów :mrgreen: :mrgreen: mieszkaliśmy obok siebie z tego co kojarzę ;).....byliśmy z dwójką dzieciaków - z czego jedno nasze ;) (córcia) drugie to mój siostrzeniec ;).....na parterze w pokoju z wielkim tarasem mieszkali moi rodzice :D ....jakoś się mijaliśmy po drodze ;) wyjechaliśmy wcześniej od Pani Leny, ponieważ dalszym celem naszego pobytu w Chorwacji było Mlini i Dubrovnik ;)

......serdecznie pozdrawiam wszystkich, którzy w tym samym czasie przebywali w Ivan Dolcu :wink:

P.S.
też jestem uzależniona od Hvaru ;) kocham tą wyspę :oczko_usmiech: w tym roku mąż ciągnie na Korczule ;).....a ja mam cały czas wątpliwości :lol: :wink: :oops:

Serdecznie wszystkich pozdrawiam :papa: :papa:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 12.01.2014 14:56

Doskonale rozumiem Wasze uzależnienie :)
ewelka1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewelka1 » 12.01.2014 18:03

super fotki,zwłaszcza jak się te miejsca widziało również na żywo.My również jesteśmy zafascynowani Hvarem ,ale w tym roku jedziemy dalej ,na Korcule.I jestem pewna ,że znów (5 raz) będzie cudownie :D :papa:
artur.juliusz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur.juliusz » 12.01.2014 18:06

Byłem w tym samym czasie (tzn. od 17.08 do 28.08) w ID z rodziną tj. 2 + 4, w tym jedno dzierżawione - trochę ciasno, bo kwaterka raczej dla czterech osób. Kwaterę znaleźliśmy na miejscu (budynek przy głównej uliczce, w którym mieści się sklepik kolo Informacji turystycznej - akcja w ciemno po około 15 min.) za 50 E. Kupiłem też miód niby lawendowy w ID (punkt sprzedaży win i rożnych innych w budynku po drodze do kapliczki, gdzie w niedziele odprawiane są msze na dworze. Jak się potem dowiedziałem od lokalnego pszczelarza nie mógł być lawendowy, bo faktycznie od chyba 3-4 lat jest nieurodzaj z lawendą. Więcej od tamtego sprzedawcy nic nie kupiłem.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 14.01.2014 09:10

artur.juliusz napisał(a):Byłem w tym samym czasie (tzn. od 17.08 do 28.08) w ID z rodziną ....

no to byliśmy w niemal w tym samym czasie (11.08.25.08), a miód (może i lawendowy) kupowaliśmy na jakimś straganie w Vrbosce chyba w samym centrum :D
Zosia i Piotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zosia i Piotrek » 15.01.2014 12:13

Iza&Krzysiek napisał(a):Witam serdecznie sąsiadów :mrgreen: :mrgreen: mieszkaliśmy obok siebie z tego co kojarzę ;).....jakoś się mijaliśmy po drodze ;)

Witamy, witamy :) Pewnie, że kojarzymy. Mój mąż nawet zagadał z Wami dwa słowa i dowiedział się, że obieracie kierunek do Dubrovnika (to chyba było nawet w dzień Waszego wyjazdu od Leny)

Iza&Krzysiek napisał(a):P.S.
też jestem uzależniona od Hvaru ;) kocham tą wyspę :oczko_usmiech: w tym roku mąż ciągnie na Korczule ;).....a ja mam cały czas wątpliwości :lol: :wink: :oops:

Nas też ciągnie na Korczule, ale że Hvar w całości nie został odkryty- w tym roku ponawiamy kierunek ;)

Pozdrawiamy :papa:
Zosia i Piotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zosia i Piotrek » 15.01.2014 12:15

Aldonka napisał(a):Doskonale rozumiem Wasze uzależnienie :)

Witaj Aldonka, właśnie jesteśmy na etapie Twojej relacji "Czy odkryjemy miłość nieznaną..." :lol: a co do uzależnienia... Hvar chyba już tak ma, dlatego boję się co będzie, gdy pojawimy się na Peljesacu :wink:
Zosia i Piotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zosia i Piotrek » 15.01.2014 12:26

ewelka1 napisał(a):super fotki,zwłaszcza jak się te miejsca widziało również na żywo.My również jesteśmy zafascynowani Hvarem ,ale w tym roku jedziemy dalej ,na Korcule.I jestem pewna ,że znów (5 raz) będzie cudownie :D :papa:

Witaj ewelka1!
Jak już wyżej napisaliśmy, my Korczulę zostawiamy sobie na inny rok. Chcemy dokładnie poznać Hvar :)

artur.juliusz napisał(a): Kupiłem też miód niby lawendowy w ID (punkt sprzedaży win i rożnych innych w budynku po drodze do kapliczki, gdzie w niedziele odprawiane są msze na dworze. Jak się potem dowiedziałem od lokalnego pszczelarza nie mógł być lawendowy, bo faktycznie od chyba 3-4 lat jest nieurodzaj z lawendą. Więcej od tamtego sprzedawcy nic nie kupiłem.

My szukaliśmy raczej u gospodarzy przy drodze i niestety tylko nam potwierdzali, że na prawdziwy lawendowy to raczej nie trafimy. Za to kupiliśmy pyszny olej z oliwek, miód rozmarynowy i suszone figi na straganiku w Pitve, dżem figowy w Jelsie (przy wejściu do miasta, z prawej strony taki ukryty straganik) oraz nieziemski Prosek u gospodarzy (młode małżeństwo) przy wjeździe do ID i....wiele innych, ale o tym później :wink: :mrgreen:

barti75 napisał(a):no to byliśmy w niemal w tym samym czasie (11.08.25.08), a miód (może i lawendowy) kupowaliśmy na jakimś straganie w Vrbosce chyba w samym centrum :D

Witaj barti75, postaramy się tam zajrzeć już we wrześniu :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Uzależnieni od Hvaru?- 24.08 - 01.09.2013 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone