Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uważać na BRNO !!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fatboy
Globtroter
Uważać na BRNO !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 24.07.2006 20:55

wrocilem dzisiaj z Serbii (bylem na Lidze Swiatowej - siatkowka). I od razu chcialbym Was wszystkich uczulic na przejazd przez BRNO. Jest ogromny problem, przede wszystkim dla ludzi jadacych z Dolnego Slaska. Od kazdej strony. Jezeli ktos chce jechac i musi, to tylko w nocy. Objazdy sa gigantyczne w samym miescie, przy zerowym w sumie ruchu jechalismy pol godziny, gdzie ta trasa zawsze mijala w max 10min. Objazdy sa zarowno od strony poludniowej, jak i polnocnej. Radzilbym omijac Brno szerokim łukiem, bo mozna sie naprawde niezle naciąć, tym bardziej, ze przy objzdach sa bardzo waskie ulice w Brnie.
mp_dux
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mp_dux » 24.07.2006 21:15

Faktycznie jest objazd,ale bez przesady chyba.Nie jest aż tak tragicznie chyba że sie jedzie wysokim tirem ,a objazd ma niski wiadukt.
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 25.07.2006 00:19

to polecam przejazd tymi objazdami w godzinach 9-17, ciekawe czy nie bedzie tak tragicznie :wink:
r_s_poland
Odkrywca
???

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 25.07.2006 12:40

a skad dokąd jechales ze pchales sie przez brno?????

na dolny slask ale gdzie?
r_s_poland
Odkrywca
aha ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 25.07.2006 12:57

aha dzierżoniów

to dlaczego nie jechales na sumperek i mohelnice???? nie przejezdzasz przez brno i jedziesz caly czas 4 pamówka (autostrada, i droga szybkiego ruchu) potem tylop do granicy 30 km i jestes w polsce , bez zadnych miast ani korków, jedziesz sobie na kłodzko i potej juz jestes w domu
mp_dux
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mp_dux » 25.07.2006 13:59

Ja też jestem z Dzierżoniowa i droga przez Brno jest najlepsza.Z tym czy objazdy są na tyle uciażliwe i należy ludzi nim straszyć to pewnie kwestia szczęścia i nerwów.
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 25.07.2006 14:38

r_s_poland - od strony Ołomuńca i Prostejova tez jest robiona droga, wiec tak czy siak, nie ominiesz objazdów w Brnie. I tak jak napisal mp_dux, trasa na Svitavy Brno jest najlepsza, zawsze jedzie sie nia w ciemno i zna kazdy zakret , bo przeca Lanskroun to miasto parterskie ;)

nie ma sie co spierac, napisalem posta, zeby ludzie sie nie wbijali na mine w Brnie. pozdro
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 25.07.2006 16:46

Droga od Olomuńca faktycznie jest remontowana, ale nie powoduje to jakiś kosmicznych utrudnień - niecałe 2 tygodnie temu (dzień roboczy ok 16.00) trzeba było po prostu zwolnić trochę i tyle. Fakt że przez Olomuniec i Svitawy jest troszkę dalej, ale droga bez porównania szybsza...
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 25.07.2006 17:24

Jechałem przez Brno w nocy bez problemów.Trzeba się dobrze rozglądać za drogowskazami i po problemie. Z powrotem jechałem przez Ołomuniec trasa OK. Ten odcinek pokonywałem o wschodzie słońca. Ładne widoki szczególnie przed granicą (Boboszów). Polecam przez Ołomuniec dla tych, którzy lubią szybciej się przemieszczać.
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 25.07.2006 17:26

Puszcza41 napisał(a):Droga od Olomuńca faktycznie jest remontowana, ale nie powoduje to jakiś kosmicznych utrudnień - niecałe 2 tygodnie temu (dzień roboczy ok 16.00) trzeba było po prostu zwolnić trochę i tyle. Fakt że przez Olomuniec i Svitawy jest troszkę dalej, ale droga bez porównania szybsza...

Przez Svitawy to inna trasa a przez Ołomuniec to inna.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 25.07.2006 19:45

[quote="miraculus"][quote="Puszcza41"]Droga od Olomuńca faktycznie jest remontowana, ale nie powoduje to jakiś kosmicznych utrudnień - niecałe 2 tygodnie temu (dzień roboczy ok 16.00) trzeba było po prostu zwolnić trochę i tyle. Fakt że przez Olomuniec i Svitawy jest troszkę dalej, ale droga bez porównania szybsza...[/quote]

Przez Svitawy to inna trasa a przez Ołomuniec to inna.[/quote]

Święta racja i moja pomyłka :oops: :oops: :oops:
r_s_poland
Odkrywca
czyli co?

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 25.07.2006 20:01

czyli mam rozumiec ze remontuja D1???? czy 46???

ale na serio nie trzeba wjezdzac do brna aby wjechac na D1 od południa???

zglupiałem juz:) hihii

aha czy juz zrobionya jest nowy most w bratysławie? autostrada non stop ?
mp_dux
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mp_dux » 25.07.2006 21:44

Największym problem jest chyba remont drogi przed Kudową.I chyba droga przez Olomouc wymaga winiety,a przez Svitawe mozna to legalnie ominąc
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 25.07.2006 22:39

mp_dux napisał(a):Największym problem jest chyba remont drogi przed Kudową.I chyba droga przez Olomouc wymaga winiety,a przez Svitawe mozna to legalnie ominąc

Zgadza się mimo,że w internecie kawałek za Brnem jest oznaczony jako płatny wyraźnie widać znak wjedną i drugą stronę "BEZ POPLATKU"
bartilop
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartilop » 25.07.2006 22:49

Właśnie miałem o to się dopytać, tzn ze z Wrocka przez Svitawy nie trzeba miec winiety? Wybieram sie we wrzesniu- dzieki za info
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone