Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.07.2010 12:25

jorgus111 napisał(a):Ale tam co zaoszczędzisz w Chorwacji to resztę zapłacisz milicjantom :devil:

Tego nie wziąłem pod uwagę :oops:

Bocian napisał(a):Rychu, a walnij tam za nas, spragnionych, a szczególnie za mnie jakiego browca, tylko wybierz jakiegoś drogiego i w szklanej butli bo z puszek i plastiku nie pije :)

Planuję się wybrać po coś lepszego do pewnego garażu na Peljesać, bo mi się zapasy w domu skończyły a i na miejscu czasem coś lepszego wolę niż Malvaziję :) Parę szklaneczek wychylimy za Wasze zdrowie :wink:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 12.07.2010 12:28

Krzysiekm napisał(a):Do pablo2222:
Nie mam nic wspólnego z ich wychowaniem ale przykro mi się robi jak widzę takie zachowania.
Na szczęście są kraje,do których jeszcze nie jeżdzą moi rodacy bo za drogo a ja w nich naprawdę odpoczywam.

Myślę, że powinno nam się ewentualnie robić przykro. W każdym narodzie jest jakiś element... No i zauważ, że Anglicy raczej nie wstydzą się za swoich rodaków, którzy pijani osikują kamienice w Krakowie. Na tej podstawie również można wyciągnąć uogólnienie. A to kwestia osobistej kultury danego delikwenta.
Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 12.07.2010 12:29

adamk3 napisał(a):
winetu napisał(a):
adamk3 napisał(a):
Torac napisał(a):Z uwagi ze teściowa włączyła się w przygotowania do wyjazdu to przywiozłem 160E i wczasy kosztowały mnie niewiele.

dasz namiar na teściową :!: :?:

pozdrav.

Za 60 EUR ;-)

jak sie włączy na 1000 to ok :wink:

Za wszystko zapłacisz kartą M.... dobra teściowa-bezcenna
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2010 12:29

A podjedź kolego przy okazji odwiedzin tego garażu do Kuny Peljeskiej do konoby Antunovic. Jedyna w Kunie. Takiego chleba to jeszcze nie jadłeś :) I kup tam wiśnióweczkę w długiej, cienkiej butelce... Miodzio :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.07.2010 12:30

Dzięki Hepik, 450 tysięcy ...

W zeszłym roku, pouczony właśnie takimi "mądrościami" z forum
dymałem do Chorwacji objuczony w karty, słoiki, pieprzone zupki, wodę,
euro, kuny i tylko kałasza mi brakowało, ale chleb sobie wrzuciłem na wszelki słuczaj.

Bo drogo, bo nie ma, bo ci Chorwaci to...

Ponieważ większość produktów przywiozłem z powrotem, dużo wyrzuciłem to i takie to były oszczędności.

Od tamtej pory stwierdziłem, że trzeba tępić oszołomów.

Ludzie, lepiej przepłacić i zjeść świeżą ośmiornicę lub kalmarka, lepiej wrąbać mniej tej rybki,
niż jechać na fasolce po bretońsku i bigosie z puszki.

Lepiej kupić i pić świeżą, a ponadto zimną wodę miejscową,
niż wieźć te rozgotowane plastikowe butle.
I najważniejsze - słuchanie się takich przypadkowych osób,
a zwłaszcza wdawanie się z nimi w polemikę, to jest wprost próba uwłaczanie tym, którzy na Chorwacji zęby zjedli.

I tyle.
Niech mój post będzie ostrzeżeniem, nie przed Chorwacją, ale przed tym kogo i na ile się słucha.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2010 12:32

Normalnie pojechałeś malkontentom... Jak Hitler i Stalin... :):):)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 12.07.2010 12:39

weldon napisał(a): to jest wprost próba uwłaczanie tym, którzy na Chorwacji zęby zjedli.

I tyle.
Niech mój post będzie ostrzeżeniem, nie przed Chorwacją, ale przed tym kogo i na ile się słucha.

No to proszę o listę tych osób i wszystko będzie jasne. Oczywiście będziemy wiedzieli z kim się nie dyskutuje tylko ich słowa będziemy przyjmować jako prawdę objawioną.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.07.2010 12:47

Zavadcoff napisał(a):- że opinie inne niż standardowe są bombardowane złośliwościami

forum/viewtopic.php?t=21164&start=0 mój wątek i nie czułem się zbombardowany :D

Zavadcoff napisał(a):Proponuję więcej merytorycznych kontrargumentów a nie złośliwości.

Jedynym przytoczonym tu przez autora argumentem był poziom cen który Go zdruzgotał. Jak pojechałem nad Bełtyk też mnie ku...ca ogarniała że za zatęchły pokój z łazienką, pościelą poprzepalaną kipami i grzybem w łazience musiałem zapłacić 240 PLN za 2 osoby dorosłe i córę lat wtedy niespełna 7, ale postanowiłęm że kiedyś się znów wybiorę choćby po to by bardziej cenić to co oferuje Chorwacja :wink:

Edit: Sławciu dzięki za namiar :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.07.2010 13:06

No proste.

Jak coś kosztuje 100, to może to być:

a/ tanio*
b/ drogo*
c/ tak sobie*

* niepotrzebne skreślić.

Wystarczy prosta informacja.

Jak ja mam problemy z niebieską pastylką, to nie znaczy,
że tak zadziała na wszystkich po pierwsze, a po drugie,
że mam się zaraz przed wszystkimi o tym wypłakiwać.

O cholera! Wygadałem się ... 8O

:mrgreen:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 12.07.2010 13:14

weldon napisał(a):Ludzie, lepiej przepłacić i zjeść świeżą ośmiornicę lub kalmarka, lepiej wrąbać mniej tej rybki,

Klamarek, ośmiorniczka, większość rybek - from China albo innej lodówki - jak to stwierdził - własciciel domku w Cro - gdy chciałem sam jechać do portu po rybki :!:

pozdrav.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2010 13:17

No to się nie dziwie , że tak mi się łapy spompowały jak wyciągałem te siatki z morza z ugorami i kraljami :):) To aż z Chin ciągnąłem... :) A Bobo mówił , że raptem z 80 metrów :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.07.2010 13:50

Bocian napisał(a):No to się nie dziwie , że tak mi się łapy spompowały jak wyciągałem te siatki z morza z ugorami i kraljami :):) To aż z Chin ciągnąłem... :) A Bobo mówił , że raptem z 80 metrów :)

:D :D :D

Może chińczyki Jadran wykupują?

Niektórzy kupują Volvo, bo myślą, że to szwedzki samochód ...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2010 13:55

Właśnie dzwonili do mnie z Borka i okazało się , że Dingač w tym roku po 100 kun za butle. Drożyzna, dlatego biorę tylko dwie. I oliwa po 80 kun za litr. Babcina...
legs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) legs » 12.07.2010 14:00

A to w Cro woda niezdatna do picia z kranu leci, że trzeba brać prawie hektolitrami?
W czajnik w zupę zamierzam lać kranówę, a i do rozrabiania soków również.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 12.07.2010 14:18

Bocian napisał(a):No to się nie dziwie , że tak mi się łapy spompowały jak wyciągałem te siatki z morza z ugorami i kraljami :):) To aż z Chin ciągnąłem... :) A Bobo mówił , że raptem z 80 metrów :)

mrożone były :D :wink:

pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone