Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PysiaPysio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PysiaPysio » 27.09.2010 11:22

MWN napisał(a):Nigdy nie napisałem że najważniejsze by było tanio; nie chciałem o tym napisać ale proszę, skoro się domagasz: wydałem w tym roku 15 k i nie wiem czy byłbyś w stanie mi dorównać. Dodam, dla dwóch osób a potem byłem jeszcze w Bieszczadach.

A wiochy jak Konstancin i Wasiawka nie są dla mnie miarą Wszechrzeczy i nie chrzań, że ceny za 1 m kwadratowy w granicach 5000 Euro to jest to co widzisz wokół siebie w PL...

HA HA HA :lol: przechwalamy się... następna polska przywara :lool: /masz już przynajmniej dwie/
masz rację jesteśmy biedni jak MYSZKI KOŚCIELNE :sm: OLŚNIŁEŚ NAS SWOIM BOGACTWEM 8O padamy plackiem z wrażenia.
A tak na zupełnym naszym mysim marginesie powiemy cichutko że...
co do KONSTANCIŃSKICH cen i układów to ty mało wiesz oj mało :papa:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 27.09.2010 11:58

joajer napisał(a):Anai, naucz się czytać. 1000% może sięgać różnica między marketem a lokalem w HR (może, nie musi) a nie miedzy Polskim morzem.
Poza tym w Polsce nie ma takiego przebicia. Np piwo pod żurawiem w Gdańsku w tym roku 8zł a cola max 100% przebitki, więc nie pisz głupot.

O.K. masz rację, mój błąd, nie zauważyłam, że porównujesz do ceny marketowej z Cro... - zrzućmy to na karb późnej pory :D

-------------------------
Pozdrawiam
Anai
Ostatnio edytowano 27.09.2010 15:12 przez Anai, łącznie edytowano 3 razy
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.09.2010 12:13

A wiochy jak Konstancin i Wasiawka

Jakieś kompleksy?
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 27.09.2010 12:18

W tym roku byliśmy w Chorwacji na Istrii, fakt że jeszcze przed głównym sezonem. przełom czerwca i lipca. Ludzi bardzo mało, knajpy świeciły pustkami. Wieczorami prawie za rekaw nas wciągali. Po doświadczeniach z poprzednich lat ceny w knajpkach nas nie zaskoczyły a moge powiedzieć, że wydawały sie nam nieco niższe. Co innego w sklepach tam faktycznie było drogo, cały czas sa dla nas zagadka strasznie wysokie ceny owoców.
Przed Istrią byliśmy 4 dni we Włoszech. Tam ceny w marketach prawie takie same jak u nas. W knajpach tez nie było masakry jedynie ceny picia powalały. Na koniec sięrpnia bylismy jeszcze w Hiszpanii tam podbna sytuacja w knajpce udało się zjeśc kolacje dla 2 dorosłych i 3 dzieci za 40 Eur z napojami. ceny w marketach takie jak u nas w kraju.
Jedyne co to we Włoszech zabijają ceny noclegów, strasznie drogo, my za pokój 4 osobowy przed sezonem płaciliśmy 65 EUR od 1 lipca ten sam pokój kosztowal juz 82 EUR, w Hiszpanii okolice Alicante za apartament dwa pokoje, kuchnia, taras dwie łazienki, basen 380 EUR za tydzień.
Każdy może wybrac coś dla siebie.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 27.09.2010 16:04

Skoro ceny są porównywane do Polskich, to ciekawe, że każdy tam jeździ z pełnym bagażnikiem żarcia i picia. Prosty przykład obiadowy: mięso mielone w Polsce, z szynki ok 14zł/kg, HR ok 30zł niewiadomo co.
Ostatnio zaliczam HR motocyklem więc żarcia ze sobą nie mam ale ceny na pewno nie są porównywalne do naszych, ale chrzanić ich, warto się odchudzać :D
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 27.09.2010 20:09

joajer napisał(a):Skoro ceny są porównywane do Polskich, to ciekawe, że każdy tam jeździ z pełnym bagażnikiem żarcia i picia. Prosty przykład obiadowy: mięso mielone w Polsce, z szynki ok 14zł/kg, HR ok 30zł niewiadomo co.
Ostatnio zaliczam HR motocyklem więc żarcia ze sobą nie mam ale ceny na pewno nie są porównywalne do naszych, ale chrzanić ich, warto się odchudzać :D

Nie wszyscy
Pozdrav
p.s.
obojetnie gdzie jade nie nawidze brac ze soba zarcia (wyjatek i to bardzo rzadko kanapki na tzw droge)
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 27.09.2010 20:26

slapol napisał(a):Przed chwilą dostałem sms-a od Bociana (z Sycylii):

"Piję browca za 5 EUR na plaży. Napisz ode mnie na forum tym, którym drogo w CRO..."

No to napisałem 8)
cieniutko z wami panowie..w rozumek
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 27.09.2010 20:27

joajer napisał(a):Widać w tym Małopolskiem i Mazowieckiem lepiej zarabiają, a i ceny u nich są większe.
Nie oni są inni..
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.09.2010 20:33

Darmar napisał(a):

"Piję browca za 5 EUR na plaży. Napisz ode mnie na forum tym, którym drogo w CRO..."

No to napisałem 8)

Cieniutko to może u ciebie...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.09.2010 20:45

Bocian napisał(a):
Darmar napisał(a):

No to napisałem 8)

Cieniutko to może u ciebie...

Daj bocian spokój popatrz jaka to żałosna postać , druga po Hawle.
Darmar napisał(a):Tuczepi
.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.09.2010 20:47

Tu się czepi, tam się czepi...:)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.09.2010 20:53

Darmar napisał(a):
joajer napisał(a):Widać w tym Małopolskiem i Mazowieckiem lepiej zarabiają, a i ceny u nich są większe.
Nie oni są inni..

tzn? 8O
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.09.2010 20:58

Bocian napisał(a):Tu się czepi, tam się czepi...:)

Darmar napisał(a):SALAMI-46KN. kg.
SER ŻÓŁTY-45KN.kg.
PIERSI KURCZAKA-29KN.kg.
PARÓWKA-44KN.kg
SOSY DO MAKARONÓW-puszka-8KN.
SZYNKA-34KN.kg.
MAKARON-2KN.400G.
KAWA-6KN.100GR.
CZEKOLADA MILKA -6KN
LODY-24KN-1000ML.
SOK-5KN.1L.
VÓDKA ŻYTNIA-49KN.1L.
PIWO 5-6KN.
CHIPSY 3KN.
PIECZEŃ SUCHA!-99KN.
OLIWKI 14KN. 530G.
JOGURT OWOCOWY-2,50KN
PŁATKI-8KN.200G
GIN-50KN.1L
BENEDETTO-38KN.1L
OSOBIŚCIE WOLE MIEJSCOWE WYROBY ALKOCHOLOWE.

Odkorkowuje te alkochole i wąha te korki.
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 29.09.2010 23:09

Alkohol a nie alkochol
zdrowie
Pozdrav
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.09.2010 23:13

AndrzejJ. napisał(a):Odkorkowuje te alkochole i wąha te korki.

... i wącha ... :devil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone