Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 02.08.2010 06:52

Ja pozwolę sobie nie okazywać szacunku do budowli dla jednego gościa któremu posrało się w główce i zachciało budowli do nieba.
W dodatku budowle te dotyczą fobii wspomnianego gościa który eksploatował setki tysięcy pastuchów żeby zabezpieczyć swoje truchło przed nie wiadomo czym.
Wolę retrospektywny spacer po murach Republiki Dubrovnickiej.
Nigdy bym nie wrócił na piramidy bo oprócz ogromu i precyzji nic w tym zachwycającego nie ma. Jeżeli podstawowym kryterium to czas to zacieram ręce że 4 tyś lat budynki ZuS-u będą przedmiotem pielgrzymek turystycznych do Polski.
Egipt broni się tylko
- nurkowanie
- luksus za małe pieniądze.
Ale to OT
mroków
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroków » 02.08.2010 07:41

23.07 w róciłem z Tucepi , ceny sporo wyższe niż 2 lata temu , wydaliśmy dużo więcej niż planowaliśmy jednak widoki ,morze bezcenne :lol: :lol: :lol: :lol:
Krzysztofl55
Turysta
drogo czy tanio

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztofl55 » 03.08.2010 10:35

Witam wszystkich którzy opisują drożyznę w Chorwacji
Powiem tak jeśli jest tak drogo to po co jedziecie piwo w Egipcie 1/2l
też kosztuje 3-4 dolary w Niemczech 3-4 EUR i jest ok.
Uważam że jak stać nas na wczasy to powinno być stać na trochę szaleństwa nie mylić z wariacjami
a naszych forach rozmawiamy o tym jak ominąć płatne autostrady nie zdając sobie sprawy że jedzie się bezpieczniej i szybciej, co gdzie ile kosztuje etc zastanówmy się co piszemy
Pozdrawiam
zpoe
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zpoe » 03.08.2010 14:47

ja mam wrażenie że Ci narzekacze to ludzie którzy siedzą na 4 literach w domu, cały rok widzą tylko najniżej położoną półkę w biedronce, realu czy ch** wi gdzie, wypuszczaja się ponad tysiąc km od domu a tu zonk...ni ma mielonki TIP po 1,99 (aaaa w promocji jeszcze może być dwu pack za 3,49)
tayson2009
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tayson2009 » 03.08.2010 17:16

Ja wróciłem z cro jakieś miesiąc temu i było zaje... . Już planuje wyjazd za rok. Byłem w pensjonacie w Igrane z wyżywieniem. Zarcia tyle że bieda było wszystko zjeść. To dobra opcja dla leniwych. za jedenascie dni z wyżywieniem zapłaciłem 3000 zł ( HB ) 3 osoby.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.08.2010 17:35

tayson2009 napisał(a):za jedenascie dni z wyżywieniem zapłaciłem 3000 zł ( HB ) 3 osoby.

3000 zł od osoby, czy 3000 zł za 3 osoby :?:
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 04.08.2010 07:28

tayson2009 napisał(a):Ja wróciłem z cro jakieś miesiąc temu i było zaje... . Już planuje wyjazd za rok. Byłem w pensjonacie w Igrane z wyżywieniem. Zarcia tyle że bieda było wszystko zjeść. To dobra opcja dla leniwych. za jedenascie dni z wyżywieniem zapłaciłem 3000 zł ( HB ) 3 osoby.

W sumie super opcja, odpada własnoręczne gotowanie i robienie zakupów. Można w pełni oddać się aktywnemu spędzaniu wolnego czasu.
Była możliwość wieczornego grillowania, czy tylko kolacja w pensjonacie :?: :?: :?: Wieczór bez lignji na żaru popitych Karlovacko nie wchodzi w grę. Takie cuda tylko w knajpkach, czy własnoręcznie było gdzie powalczyć :?: :?: :?:
mroków
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroków » 04.08.2010 07:46

Ja nie narzekam , fakt ze Chorwacja podrożała, ale urlop jest od tego żeby wypocząć . Niektórzy twierdzą iż za tą samą kasę mają dwa tyg w Egipcie , może i racja ale jakurat mnie nie rajcuje dwa tyg przy basenie z opcjonalną wycieczką po pustyni (na piach to ja moge popatrzeć w piaskownicy).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.08.2010 07:55

Wakacje w Egipcie ...? :?
Fajna rzecz ... Uspokaja, odpręża ...

Obrazek

Za to oferta była tania ... :wink:
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 04.08.2010 08:11

hej tayson2009
podaj prosze namiary na ten pensjonat z wyżywieniem
mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Kynio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kynio » 04.08.2010 12:46

Ceny jakie sa kazdy widzi. Poziom cen bierze sie z uwarunkowan wewnetrznych panujących w CRO. Przez to i inne rzeczy /np. spór graniczny ze Słowenią/ Chorwacja ma problemy akcesyjne do EU. Chodzi tu o ochrone rynków wewnętrznych, ograniczanie konkurencji, monopolistyczne pozycje niektórych wielkich firm, utworzonych na bazie komunistycznych molochów i zarządzanych przez postkomunistycznych kacyków /np. Konzum/.
Byłem juz 4 razy w CRO, chyba sie wybierzemy jeszcze na tydzien na początku wrzesnia /dla urozmaicenia po AI w innej czesci swiata/. CRO mi sie podoba, ale podchodze do wszelakich ocen z dystansem i rezerwa. Np. zachwycanie sie kuchnia chorwacka to lekka przesada. Jedzenie w knajpach tez nie powala na kolana - pizza sie nie zywie - nie po to jade do jakiegos kraju, zeby sie fastfood'em opychac. - brak mi mnogosci warzyw na stole, w menu. Czesto dodatkiem do mesanego masa z zaru jest plaster czerwonej cebuli... Zgoda lody wielce ok, trunki domowej roboty, kawa takze. Ryby, owoce morza ok, ale z cenami pojechanymi na maxa, ze trudno je zaakceptowac.
stentor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stentor » 05.08.2010 09:11

to ja ewa napisał(a):Też wróciłam niedawno-z Tucepi.
Tanio nie było,ale jakoś przesadnie masakrycznie drogo to też raczej nie.
A cena kwaterki to baaardzo mnie zaskoczyła-na plus.

mysle o tucepi ostatni tydzień sierpnia - możesz napisać coś więcej o warunkach lokalowych - marzy mi się kwatera z widokie mna morze dla 3 osób.
stentor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stentor » 05.08.2010 09:13

mroków napisał(a):23.07 w róciłem z Tucepi , ceny sporo wyższe niż 2 lata temu , wydaliśmy dużo więcej niż planowaliśmy jednak widoki ,morze bezcenne :lol: :lol: :lol: :lol:

mysle o tucepi ostatni tydzień sierpnia - możesz napisać coś więcej o warunkach lokalowych - marzy mi się kwatera z widokie mna morze dla 3 osób.
Uprzejmie proszę na emaila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub gg 2097399 - dziękuję!
justa999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa999 » 06.08.2010 18:50

zpoe napisał(a):ja mam wrażenie że Ci narzekacze to ludzie którzy siedzą na 4 literach w domu, cały rok widzą tylko najniżej położoną półkę w biedronce, realu czy ch** wi gdzie, wypuszczaja się ponad tysiąc km od domu a tu zonk...ni ma mielonki TIP po 1,99 (aaaa w promocji jeszcze może być dwu pack za 3,49)

Zgadzam się w 100%, wkurza mnie porównywanie po pierwsze cen biedronka kontra zwykły warzywniak. Bo wyjdzie dwukrotna różnica nawet w Polsce. Czasem się zastanawiam czy ja do innej Chorwacji jeżdżę, bo jak kupuję np. coca colę za 4,5 kuny to uważam, że nawet w biedronce nie kupię taniej. A czy w Polsce pizza kosztuje 5zł, ze to taka drożyzna dać 35 kun w Cro? Niektóre artykuły są droższe typu sery i mięso inne podobne np jogurty 1,99kuny ale spotkałam się z kosmetykami tańszymi niż u nas.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 06.08.2010 20:38

Pos****ana dyskusja, ludzie macie wczasy/urlopy/ i każdy musi liczyć? W tym roku, wydaje się, że okazyjnie(specjalnie nie podam ceny) zaliczyłem Egipt. Nie chce mi się liczyć , ale myślę, że za 2 tyg. w podobnym standardzie w Europie( Hr, I , E, F) trzeba zapłacić przynajmniej 1,5 razy tyle, zwłaszcza przy aktualnych cenach paliw. Ale nie po to zapierd.... całym cały rok, żeby teraz liczyć siakieś cenowe różnice między HR a całą resztą świata. Znając życie i tak lada moment pojawią się pytania o ceny.
Pozdrawiam wszystkich Cro-maniaków.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone