Marshall napisał(a):To Tobie manna z nieba leciała za granicą kiedy w Polsce panowała bieda a na ulicy Polaków gonili ZOMO-wcy i częstowali ich gazem.
Opisujesz jak to ciężką pracą i bez kredytów do wszystkiego doszedłeś. Wyjechałeś do Austrii 30 lat temu kiedy to w Polsce panowała Komuna, a w sklepach nie było niczego. Przy nowych Panach zacząłeś odkładać na kampera i inne dobra. Polacy normalności zaznali dopiero po 1990 roku. Udało ci się uciec z Komuny to się dorobiłeś, inni tak łatwo nie mieli.
Midas napisał(a):W tym roku zrobiłem krótki wypad w okolice Rzymu. i zostałem bez słowa jeżeli chodzi o ceny.
Niemalże wszystko w sklepie spożywczym było tańsze z wyjatkiem mięsa, serów i wędlin.Tańsze w porównaniu nawet z cenami polskimi, o chorwackich nie wspomnę.
pozdrav
jackiller napisał(a):Midas napisał(a):W tym roku zrobiłem krótki wypad w okolice Rzymu.
Niemalże wszystko w sklepie spożywczym było tańsze z wyjątkiem mięsa, serów i wędlin.Tańsze w porównaniu nawet z cenami polskimi, o chorwackich nie wspomnę.
pozdrav
jackiller napisał(a):Teraz - tak jak napisałem... CRO przestaje być konkurencyjna do krajów niskobudzetowych (Egipt, Turcja, Tunezja) a nawet zaczyna być droższa.
ładne widoki, morze, kultura chorwacka i cała inna lista.
jackiller napisał(a):Marshal
Ale ile osób jedzie na taka formę wypoczynku jak ty ?? 5-10% może nawet i to nie.
jackiller napisał(a):Marshal jeśli w tej chwili Bułagaria ze swoimi cenami zamieniła by się z z Chorwacją położeniem, i na miejscu Chorwacji, mielibyśmy Bułgarię z syfiastym "jeziorem" Czarnym (nie tylko z nazwy), jestem przekonany, że popyt by nie zmalał na te część europy a wręcz przeciwnie. A o Chorwacji byśmy mogli poczytać w wątku
"Jeśli nie Bułgatia to..."
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne