witam
do kolegow nizej zacytowanych:
Nie mam jak najmniejszej checi zaprezetowania tych kilku monet jakie zarobilem ciezka praca.
Podalem tylko przyklad ze mozna miec ,a mimo wszystko jest dla kogos cos za drogo ,szczegolnie jak sie przemysli sytuacje ze zdzieraja z turystow przez 2 do 3 miesiecy w roku a zyja z tego caly rok.
Co do mojej pisowni kolego Marschal , ciekawy jestem jak ty bedziesz pisal po 30 latach emigracji ,nie majac lacznosci z polskim jezykiem , przypominam sobie rozmowe z takim zagraniczniakiem ,co po 3 (slownie trzech) miesiacach rozmawiajac ze mna w polsce strzelal z palcow i zastanawial sie jak to bylo po polsku.
Ja jestm z tego bardzo zadowolony ze moge pisac i czytac i nie mam z tym problemu, ty chyba tez nie miales problemu z przeczytaniem.
Co do twojego 5 -letniego syna ,,zal mi chlopaka ze ma takiego upirdliwego starego , ktoremu to z braku jakichkolwiek argumetow siega to tak niskiego poziomu rozmowy i wytykania ludzkich uchybien.
Kolego Bocian :
po ilu latach ty dorobisz sie campera , masz juz jakis plan???
ja w sumie dorabialem sie sam , bez rodzicow , lub jakichkolwiek kredytow ,na moje wyksztalcenie tez musialem zarobic sam.
A moim zdaniem ty jestes jakims rozpieszczonym duzym dzieciuchem, ktoremu manna leci z nieba.
Pomimo tych negatymnych postow napisach przez ten kwiat polskiej inteligencji
pozdrawiam wszystkich innych userow ktorzy przynajmnie probowali zrozumiec co mialem na mysli i chcialem przelac na "papier"
pozdrwka i przyjemnego urlopu niekoniecznie w Chorwacji
DAKOTA
Marshall
Croentuzjasta
Croentuzjasta
PostWysłany: 28-07-2010 07:46 Temat postu: Re: Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady Odpowiedz z cytatem
DAKOTA napisał(a):
Ja mam wakacje 240 dni w roku , i przy cenach Jugolskich to nawet najleprzej austrackiej renciny lub emeryturki nie starczy(a mam spora)
Pozazdrościć koledze. Zdjęcia kampera i wyciągów z konta najlepiej wrzuć na
www.nasza-klasa.pl - na pewno zrobisz furorę. Nie zapomnij tylko podpisu pod zdjęciem "85.000 Euro". To na Twoich kolegach którzy maja w życiu gorzej od Ciebie zrobi piorunujące wrażenie.
Skoro masz taką kasę i tyle wolnego czasu to zainwestuj w kurs języka ojczystego. Robisz więcej ortografów niż mój 5-letni syn.
darajawahusz
Podróżnik
Podróżnik
PostWysłany: 28-07-2010 07:56 Temat postu: Odpowiedz z cytatem
to w tej Austrii to straszna bieda musi byc skoro ich na Chorwacje nie stac..... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Bocian
Cromaniak
Cromaniak
PostWysłany: 28-07-2010 09:17 Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Cienizna... Dopiero po 26 latach dorobić się kampera...