Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 27.07.2010 15:45

jorgus111 napisał(a):Czytaj dokładnie forum :wink: często w różnych tematach znajdziesz odpowiedzi :lol:

Popieram. Wystarczy poszukać. Przecież w tym temacie są najbardziej aktualne dane odnośnie cen, wystarczy zobaczyć kilka stron wcześniej. Ja na Twoje pytanie odpowiem tak: 20-30% drożej niż u nas, porównując ceny sklepowe. Najbardziej aktualne ceny masz na www.konzum.hr tam oprócz gazetki promocyjnej możesz wejść w zakładkę zakupy on-line http://online.konzum.hr/ gdzie masz aktualne ceny, a nie tylko te z promocji.
mar00ha_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar00ha_ » 27.07.2010 16:48

marcinn72 napisał(a):czy ceny w Chorwacji rzeczywiście zmieniły się tak bardzo w stosunku do ubiegłego roku?

Wróciłem 3 dni temu z Cro i jestem skłonny powiedzieć, że ceny w tym roku bardzo podobne do ubiegłorocznych. Byłem w tej samej miejscowości i w ubiegłym roku i w tym i za większość rzeczy płaciłem tyle samo.

mar00ha
g-bednarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) g-bednarz » 27.07.2010 16:57

Jak dla mnie ceny tańsze niż w polskich bałtyckich kurortach i pogoda sto procent na plus kto bywa w cro ten wie o czym pisze:)))Kraj bajka pod każdym względem i wcale nie drogo.
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 28.07.2010 05:02

AndrzejJ. napisał(a):
mars2009 napisał(a):W lipcu br. wejście na mury twierdzy w Dubrowniku kosztuje około 10 EURO.
Ile kosztowało to wejście w ubiegłym roku? Obiło mi się o uszy, że kilkakrotnie mniej - .

Obiło ci się ? Kilkakrotnie? Pewnie kosztowało 7 kun ,a teraz 70.

W końcu wiesz (czy nie wiesz) ile kosztował wstęp na mury twierdzy w Dubrowniku w ubiegłym roku.
Stwierdzenie "Pewnie kosztowało 7 kun, a teraz 70." poddaje w wątpliwość TTwoją wiarygodność.
P.S.
Może jednak ktoś odpowie na pytanie; ile kosztował wstęp na mury twierdzy w Dubrowniku w 2009 roku, lub w latach poprzednich?
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 28.07.2010 05:23

ziomek napisał(a):Nie zapodawaj prawdy o CRO bo cię zjedzą cromaniacy zamiast kalmarów :lol:

Coś jest w tej zarazie.
DAKOTA
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAKOTA » 28.07.2010 06:18

moscatel napisał(a):
weldon napisał(a):Kilkadziesiąt albo i więcej tysięcy osób wyjeżdżających do Chorwacji,
dziesiątki relacji zadowolonych ze spędzonego tam urlopu, wielokrotne powroty,
czekanie z utęsknieniem na wyjazd i nagle łyżka dziegciu w tym miodzie.
Nie wiadomo (...) po co ...

Po co?
Ano po to, żeby ktoś nowy na forum mógł przeczytać różne opinie, a nie jedynie słuszną obowiązującą.

witam
i ja dodam moje uwagi,

od 30 lat mieszkam w austri , od 4 lat podruzuje camperem (85 000 euro)

ale do chorwacji to ja juz nie pojade .Zjechalem cala europe ale to co wycinaja Jugole to juz przesada .
Nie zabieramy zywnosci na dlugie pobyty ,bo i po co ,ale byc jawnie walonym w balona ????Takich cen jak tam sa nawet na Sycyli nie mieli , nie spotkalem sie tez z takimi cenanami w czerwcu na lazurowym wybrzezu.
Nie pojemnosc portwela sie tu liczy jak niektorzy pisza ,ale prosta zazada milego i w miare niezbyt kosztownego wyjazdu.

To co poniektorzy pisza to jest takie polskie

POSTAW SIE I POKAZ CO MASZ

zaplace kazda cene ,ale powiem wakacje spedzilem/am w Chorwacji.

Ja mam wakacje 240 dni w roku , i przy cenach Jugolskich to nawet najleprzej austrackiej renciny lub emeryturki nie starczy(a mam spora)

Nie zaprzeczam kraj jest piekny , ale wszystko ma swoja cene.

pozdrawiam
DAKOTA
digame
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) digame » 28.07.2010 06:54

Kolego DAKOTA. Podróżujesz kamperem wartym 85,000 Euro! Niesamowite! Na nas rodakach mieszkających w kraju robi to niesamowite wrażenie! :lol:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.07.2010 07:04

digame napisał(a):Kolego DAKOTA. Podróżujesz kamperem wartym 85,000 Euro! Niesamowite! Na nas rodakach mieszkających w kraju robi to niesamowite wrażenie! :lol:

Robi , robi - ale to takie polskie.

DAKOTA napisał(a):przy cenach Jugolskich to nawet najleprzej austrackiej renciny lub emeryturki nie starczy(a mam spora)

Ja tutaj zczerwieniałem z zawiści :)
MMucha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MMucha » 28.07.2010 07:31

DAKOTA napisał(a):podruzuje camperem (85 000 euro)

POSTAW SIE I POKAZ CO MASZ

Buahahahaha :D
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 28.07.2010 07:46

DAKOTA napisał(a):Ja mam wakacje 240 dni w roku , i przy cenach Jugolskich to nawet najleprzej austrackiej renciny lub emeryturki nie starczy(a mam spora)

Pozazdrościć koledze. Zdjęcia kampera i wyciągów z konta najlepiej wrzuć na www.nasza-klasa.pl - na pewno zrobisz furorę. Nie zapomnij tylko podpisu pod zdjęciem "85.000 Euro". To na Twoich kolegach którzy maja w życiu gorzej od Ciebie zrobi piorunujące wrażenie.
Skoro masz taką kasę i tyle wolnego czasu to zainwestuj w kurs języka ojczystego. Robisz więcej ortografów niż mój 5-letni syn.
darajawahusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) darajawahusz » 28.07.2010 07:56

to w tej Austrii to straszna bieda musi byc skoro ich na Chorwacje nie stac..... :D :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2010 09:17

Cienizna... Dopiero po 26 latach dorobić się kampera...
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 28.07.2010 09:30

Myślę, że intencją Dakoty było pokazanie, że pieniądze nie są dla niego żadnym problemem i nie z tego powodu nie pojedzie już do cro tylko dlatego, że są inne tańsze i nie gorsze miejsca. Zresztą Wy dobrze wiecie o co mu chodziło ale milo to jest komuś dowalić.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 28.07.2010 09:38

winetu napisał(a):Myślę, że intencją Dakoty było pokazanie, że pieniądze nie są dla niego żadnym problemem i nie z tego powodu nie pojedzie już do cro tylko dlatego, że są inne tańsze i nie gorsze miejsca. Zresztą Wy dobrze wiecie o co mu chodziło ale milo to jest komuś dowalić.

Bo to takie polskie jest.... :oops: dopieprzyć komuś, komu jest lepiej.
Dakota ma wiele racji w tym co pisze, niestety nie wszystkim się to podoba.

A propos błędów językowych kol. Dakota, uwag nt tychże błędów, porównywania do 5-letniego syna i zaleceń kursu językowego to już totalna żenada i prostactwo świadczące tylko o autorze posta. Brakowało już tylko argumentu że kol. Dakota śmierdzą nogi... Wcale bym się nie zdziwił. W końcu ma campera za 85 tys Euro, a na niektórych nieudaczników i looserów sukces życiowy i kasa u innych działają jak widać jak czerwona płachta na byka. Ż E N A D A. Osobiście uwielbiam Chorwację, ale miłość ta nie jest i nigdy nie była ślepa. Dostrzegam plusy i wielkie przegięcia których jest ostatnio niestety coraz więcej.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 28.07.2010 09:53

A tak wogóle to jadę do CRO w sierpniu pomimo wszystko. :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Uwagi o pobycie lipiec 2010 . Ceny , rady, porady - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone