Na miejscu beda sie cieszyc pięknymi widokami,cudownymi plazami,wspaniała architekturą,słoncem...nawet na polskim chlebku
No właśnie , że nie ma o tym mowy, tylko o drożyźnie i negatywnych odczuciach...
scood74 napisał(a):
w zeszłym roku w trogirze żywiłem sie tymi hamburgerami z kepawiczi czy jakoś tak te kiełbaski z mielonego bez skóry i były po 12 kun ciekawe ile w tym roku ?
mars2009 napisał(a):W lipcu br. wejście na mury twierdzy w Dubrowniku kosztuje 10 EURO.
Ile kosztowało to wejście w ubiegłym roku? Obiło mi się o uszy, że kilkakrotnie mniej - .
AndrzejJ. napisał(a):mars2009 napisał(a):W lipcu br. wejście na mury twierdzy w Dubrowniku kosztuje 10 EURO.
Ile kosztowało to wejście w ubiegłym roku? Obiło mi się o uszy, że kilkakrotnie mniej - .
Obiło ci się ? Kilkakrotnie? Pewnie kosztowało 7 kun ,a teraz 70.
mars2009 napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):mars2009 napisał(a):W lipcu br. wejście na mury twierdzy w Dubrowniku kosztuje 10 EURO.
Piszesz "pewnie kosztowało 7 kun, a teraz 70".
To ja ci odpowiem, że na pewnio się nie orientujesz i po co zabierasz głos.
Jeśli masz rację to wzrost ceny wg ciebie jest 10 krotny.
mars2009 napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):mars2009 napisał(a):W lipcu br. wejście na mury twierdzy w Dubrowniku kosztuje 10 EURO.
Piszesz "pewnie kosztowało 7 kun, a teraz 70".
To ja ci odpowiem, że na pewnio się nie orientujesz i po co zabierasz głos.
Jeśli masz rację to wzrost ceny wg ciebie jest 10 krotny.
Bocian napisał(a):W lipcu br. wejście na mury twierdzy w Dubrowniku kosztuje 10 EURO.
70 kun a nie 10 euro, tam się płaci w kunach.
mars2009 napisał(a):W lipcu br. wejście na mury twierdzy w Dubrowniku kosztuje 10 EURO.
Czas zajrzeć na włoskie forum, przeanalizować i zrobić "przymiarkę" na przyszły rok.
marcinn72 napisał(a):mimo wszystko poproszę o bardziej merytoryczne odpowiedzi,
consett0805 napisał(a): Żywność w sklepach jest dość droga nawet śmie twierdzić, że bardzo droga 100%-110% więcej jak w Polsce przykład Chleb 5 zł
Mleko 5 zł
Woda mineralna około 5 zł itd.
Natomiast obiady dla 3 osób miło zaskakują cenowo byłem na kilku w Omisiu, Makarskiej i Breli kształtują się one między 120-150 kun 3 osoby mały dokarmiany jako czwarta osoba z naszych talerzy hhhhhee nie żadne wyszukane strawy od zwykłe stek schab sałatki frytki(oczywiście w zestawach) pokaźne porcje.
Owoce morza juz są droższe w granicach 200-300 kun. Wyśmienite Pizze w różnych rozmiarach od 30-60 kun z tym że rozmiar Jabo to już kawał koła hhhhhhhee w Omisiu za taka zapłaciliśmy 60 kun plus woda około 2 butelki inaczej 2 litry około 30-40 kun. Jamnica lepszej do tej pory nie piłem
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne