Bahama napisał(a):Kurcze chorwacki kruh moim zdaniem rewelacja...
mi też smakuje ale tylko przez 2 tygodnie ,
na vkus i cwjet tovorisca niet
pozdrav.
Bahama napisał(a):Kurcze chorwacki kruh moim zdaniem rewelacja...
Asia35 napisał(a):Witam dla porównania powiem że znajomi właśnie wrócili z okolic gdańska
dwie osoby dorosłe i dziecko 2 latka wynajmowali pokój z łazienką bez żadnych luksusów przez tydzień łącznie z paliwem itp. wydali 4700 złotych
kaeres napisał(a):...Weź teraz te 5600zł nad polskie morze i nawet nie wiesz kiedy się skończą, a o przeżyciach nie wspomnę.
Bocian napisał(a):Jadłem w Cro najsmaczniejszy chleb w życiu. Co w ogóle znaczy "porównywać"? Co z czym? Pszenne z razowym czy może żytnie z grahamem? Trzeba by wziąć dwa identyczne wypieki z Polski i Cro to porównać...
Bocian napisał(a):Jadłem w Cro najsmaczniejszy chleb w życiu. ..
Freier Beobachter napisał(a):Bahama napisał(a):Kurcze chorwacki kruh moim zdaniem rewelacja...
Rewelacja??????Ojjj,tu ,to już zapędziłeś się za mocno w tym wychwalaniu.Chyba że w Wielkopolsce przeszliście już w całości na europejskie badziewiowate wypieki.Porównać chleb polski do tego czegoś z południa Europy.
Freier Beobachter napisał(a):Bocian napisał(a):Jadłem w Cro najsmaczniejszy chleb w życiu. ..
tu zacytuję Twoje powiedzonko..."zapomniałeś napisać:dla mnie"
Tak zawsze pouczasz tych co mają swoje opinie.
A co do chleba-orientuję się gdzie mieszkasz,więc rzeczywiście w Cro mogłeś jeść lepszy chleb.
kaeres napisał(a):Ja bym to ujął w skrócie tak.
Życie w Cro jest 2x droższe niż w PL.
W cenie wliczone są widoki i przeżycia jakich w blokowisku nie znajdziemy.
Wybór należy do nas.
Jak zobaczyłem pierwszy raz ceny w restauracjach i sklepach to mówię "WRACAMY".
Po ochłonięciu przestawiłem się na kuny i nie liczyłem niczego.
Wyszło, że niczego sobie nie żałowaliśmy z żoną i dzieckiem (owoce, codzienne stołowanie w restauracjach, parkingi, piwo w restauracjach, wina od gospodarzy + rakija - generalnie na niczym nie oszczędzaliśmy).
14 dni = 5600zł ze wszystkim (łącznie z paliwem i winietami).
Weź teraz te 5600zł nad polskie morze i nawet nie wiesz kiedy się skończą, a o przeżyciach nie wspomnę.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne