Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cro3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro3 » 15.07.2011 20:36

UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich 9.07.2011 przy przystanku busika. kontakt: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.07.2011 20:42

I co zrobiłaś ???
Myślisz że należy do któregoś z forumowiczów ?
Szkoda zakładać 3 wątki na raz.
woka
Koneser
Re: UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickic

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.07.2011 20:49

cro3 napisał(a):UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich 9.07.2011 przy przystanku busika. kontakt: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Należało dać ogłoszenie/ogłosić w miejscu znalezienia. Dodatkowo podając np. swój nr tel.
Teraz masz marne szanse na znalezienie właściciela.

ps. dlaczego w kilku miejscach to ogłosiłaś. :!: :?: :evil: forum jest jedno i widać z każdego zakątka.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 15.07.2011 21:14

Hola Panowie i Panie!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Idąc tym tokiem, zaraz dziewczyna/facet dostanie opiernicz, że powinna w sumie tylko opis na GG umieścić, bo to przecież internet czyli globalna wioska!
Bądźcie choć trochę wyrozumiali - pewnie stąd ogłoszenie w kilku miejscach, ponieważ znalazcy zależy na odnalezieniu właściciela. Czy to źle, że ktoś jest uczciwy i chce oddać??? Albo może dożyliśmy takich czasów, że to faktycznie niespotykane, by ktoś znalazł i nie przywłaszczył :?: :?: :?:
Ostatnio edytowano 15.07.2011 22:31 przez luk006, łącznie edytowano 2 razy
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.07.2011 21:14

Kilka lat temu znaleźliśmy aparat przy ladzie budki z pamiątkami w Stonie na Peljesacu. Oddaliśmy go sprzedawczyni, która wystawiła go w widocznym miejscu.
Może należało oddać go do kas lub zrobić jak proponował Woka.

Chwała Ci jednak za to, że w jakiś sposób chcesz znaleźć właściciela. :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.07.2011 21:31

Hola, hola Luk006

Nikt nikogo nie gani, ani nie chce opierniczać.
A z tym GG to o co Ci chodzi 8O ?
Uczciwość jest chwalebna i nic dziwnego w tym, że ktoś chce znaleźć właściciela. Ja się temu nie dziwię.

Nie rozumiem tylko tego, że znalazca nie pozostawił aparatu w biurze parku, czy przy kasach, jak sugerują koledzy powyżej.
Chyba, że zostawił, a teraz tutaj to ogłasza ?
Dlatego PYTAM.

A dublowania wątków nie znoszę, mimo najlepszych chęci niczemu to nie służy, tylko tworzy i propaguje bałagan.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 15.07.2011 21:37

A ja w 2005 zgubiłem 50 euro w Makarskiej, a jakieś dziesięć dni temu czerwony ręcznik w Podgorze - nie znalazł przypadkiem ktoś :lol: :lol: :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.07.2011 21:47

Tygrys napisał(a):A ja w 2005 zgubiłem 50 euro w Makarskiej, a jakieś dziesięć dni temu czerwony ręcznik w Podgorze - nie znalazł przypadkiem ktoś :lol: :lol: :lol:

Ja znalazłem.50 euro przepiłem , a ręcznikiem wytarłem sobie ...... samochód pierdoło. :D
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 15.07.2011 21:54

Ja znalazłem taki bladoróżowy ręcznik, myślę, że to był ten czerwony, tylko leżał na słońcu i stąd zmiana koloru, oddałem go kierowcy autobusu w krka (park wodospady), jak coś . ;)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 15.07.2011 21:57

Buber uwierz mi, że również nie lubię, gdy ktoś pyta o jedną rzecz w kilku miejscach, robiąc tym samym rozpiernicz na forum. Natomiast Autor/ka tego posta jest moim zdaniem rozgrzeszony/a, gdyż zrobił/a to, nie we własnym interesie, tylko w jak najlepszej intencji.

Uważam również, choć oczywiście mogę się mylić, że osoba na tyle zdeterminowana, by znaleźć właściciela zguby, z całą pewnością w pierwszej kolejności zosawiła info odnośnie znalenionego sprzętu w miejscu, w którym go znalazła.

Reasumując - czasem może warto zaniechać sztuby i porządku forumowego, jeśli to miałoby sprawić, że ktoś komuś pomoże (i nie chodzi po raz setny o dojazd do miejsowośc X, kwatery w miasteczku Y oraz ominięcie autostrady w Słowenii).

Poza tym czy nie uważasz, że Autor/ka wątka może pomyśleć: Cholera, chciałem/am dobrze, a ktoś wytyka mi założenie kilku wątków :?:

Na koniec dodam, że cieszę się Buberze, iż co do tego jesteśmy zgodni:
Buber napisał(a):Uczciwość jest chwalebna i nic dziwnego w tym, że ktoś chce znaleźć właściciela. Ja się temu nie dziwię.
Ostatnio edytowano 15.07.2011 22:32 przez luk006, łącznie edytowano 1 raz
cro3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro3 » 15.07.2011 22:17

Przykro czytać niektóre wpisy. Sądzę, że osobom, które zgubiły aparat najbardziej szkoda utrwalonych chwil. Zanim założyłam te posty rozważałam różne możliwości:
- do Bubera i do woka "Należało dać ogłoszenie/ogłosić w miejscu znalezienia." i co .... pomyślcie troszkę dłużej, jeżeli byliście w Plitwicach (w aparacie były już stamtąd zdjęcia) sorry za "bałagan" Panowie Porządniccy - widzę, że nie przeszkadzają Wam pierdoły pisane przez innych pseudoforumowiczów.
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 15.07.2011 22:20

Nie wiem czy owe "pierdoły" tyczą się mojego postu, ale ja naprawdę znalazłem ręcznik :) Sorki, że wtryniam Ci się do tematu. Szczerze życzę więc odnalezienia właściciela i całkiem pokojowo pozdrawiam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2011 22:25

luk006 napisał(a):Buber uwierz mi, że również nie lubię, gdy ktoś pyta o jedną rzecz w kilku miejscach, robiąc tym samym rozpiernicz na forum. Natomiast Autor/ka tego posta jest moim zdaniem rozgrzeszony/a, gdyż zrobił/a to, nie we własnym interesie, tylko w jak najlepszej intencji.

Uważam również, choć oczywiście mogę się mylić, że osoba na tyle zdeterminowana, by znaleźć właściciela zguby, z całą pewnością w pierwszej kolejności zosawiła info odnośnie znalenionego sprzętu w miejscu, w którym go znalazła.

Reasumując - czasem może warto zaniechać sztuby i porządku forumowego, jeśli to miałoby sprawić, że ktoś komuś pomoże (i nie chodzi po raz setny o dojazd do miejsowośc X, kwatery w miasteku Y oraz ominięcie autostrady w Słowenii).

Poza tym czy nie uważasz, że Autor/ka wątka może pomyśleć: Cholera, chciałem/am dobrze, a ktoś wytyka mi założenie kilku wątków :?:

Na koniec dodam, że cieszę się Buberze, iż co do tego jesteśmy zgodni:
Buber napisał(a):Uczciwość jest chwalebna i nic dziwnego w tym, że ktoś chce znaleźć właściciela. Ja się temu nie dziwię.

Ktoś tam jest uczciwy i chce oddać być może jakiemuś naszemu rodakowi uwieczniony wyjazd do Cro a tu jakieś BURAKI :P pieprzą na forum że zaśmiecają w kilku tematach :oops: Wyjątkowa sytuacja puk puk :devil:
Użytkownik usunięty
Re: UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickic

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2011 22:28

cro3 napisał(a):Przykro czytać niektóre wpisy. Sądzę, że osobom, które zgubiły aparat najbardziej szkoda utrwalonych chwil. Zanim założyłam te posty rozważałam różne możliwości:
- do Bubera i do woka "Należało dać ogłoszenie/ogłosić w miejscu znalezienia." i co .... pomyślcie troszkę dłużej, jeżeli byliście w Plitwicach (w aparacie były już stamtąd zdjęcia) sorry za "bałagan" Panowie Porządniccy - widzę, że nie przeszkadzają Wam pierdoły pisane przez innych pseudoforumowiczów.

Zgadzam się w 100% obyście nie zgubili waszych wspomnień 8)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.07.2011 22:51

Cro3 nie chodzi o sprawienie Ci przykrości.

Ja chciałem dowiedzieć co się stało i chyba już wiem.
W Chorwacji miałem podobną sytuację dwukrotnie , POMYŚLAŁEM, że właściciel będzie szukał rzeczy w miejscu jej prawdopodobnego zagubienia ... i postąpiłem podobnie, jak napisał kolega z Krakowa.
Rozumiem, że Ty wzięłaś aparat, założyłaś, że właściciel jest na pewno z Polski, szukasz go przez forum .... o.k.

Co do "bałaganu" wyraziłem tylko swoje zdanie.
Nie chcesz - nie bierz go pod uwagę, ale zaręczam Ci, będziesz tu dłużej, też zacznie Cię to denerwować.

A na "pierdoły" już dawno nie reaguję.
Staram się odpisywać na poważne posty, no i jak mnie ktoś obraża ...

Jack Daniels;) czy określenie
... a tu jakieś BURAKI pieprzą na forum że zaśmiecają w kilku tematach ...
odnosi się do mojej osoby ?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone