cro3 napisał(a):UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich 9.07.2011 przy przystanku busika. kontakt: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Buber napisał(a):Uczciwość jest chwalebna i nic dziwnego w tym, że ktoś chce znaleźć właściciela. Ja się temu nie dziwię.
luk006 napisał(a):Buber uwierz mi, że również nie lubię, gdy ktoś pyta o jedną rzecz w kilku miejscach, robiąc tym samym rozpiernicz na forum. Natomiast Autor/ka tego posta jest moim zdaniem rozgrzeszony/a, gdyż zrobił/a to, nie we własnym interesie, tylko w jak najlepszej intencji.
Uważam również, choć oczywiście mogę się mylić, że osoba na tyle zdeterminowana, by znaleźć właściciela zguby, z całą pewnością w pierwszej kolejności zosawiła info odnośnie znalenionego sprzętu w miejscu, w którym go znalazła.
Reasumując - czasem może warto zaniechać sztuby i porządku forumowego, jeśli to miałoby sprawić, że ktoś komuś pomoże (i nie chodzi po raz setny o dojazd do miejsowośc X, kwatery w miasteku Y oraz ominięcie autostrady w Słowenii).
Poza tym czy nie uważasz, że Autor/ka wątka może pomyśleć: Cholera, chciałem/am dobrze, a ktoś wytyka mi założenie kilku wątków
Na koniec dodam, że cieszę się Buberze, iż co do tego jesteśmy zgodni:Buber napisał(a):Uczciwość jest chwalebna i nic dziwnego w tym, że ktoś chce znaleźć właściciela. Ja się temu nie dziwię.
cro3 napisał(a):Przykro czytać niektóre wpisy. Sądzę, że osobom, które zgubiły aparat najbardziej szkoda utrwalonych chwil. Zanim założyłam te posty rozważałam różne możliwości:
- do Bubera i do woka "Należało dać ogłoszenie/ogłosić w miejscu znalezienia." i co .... pomyślcie troszkę dłużej, jeżeli byliście w Plitwicach (w aparacie były już stamtąd zdjęcia) sorry za "bałagan" Panowie Porządniccy - widzę, że nie przeszkadzają Wam pierdoły pisane przez innych pseudoforumowiczów.
odnosi się do mojej osoby ?... a tu jakieś BURAKI pieprzą na forum że zaśmiecają w kilku tematach ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi