Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 16.07.2011 11:41

O tak spojrzenie trochę z drugiej strony.
Znajomi z drugą rodziną wybrali się z Baska Voda na zwiedzanie Dubrownika.
Po powrocie wieczorem żona pyta męża a gdzie włożyłeś kamerę - i zonk konsternacja nie ma kamery.
Kamera została powieszona na oparciu krzesła w restauracji jak jedli obiad w Dubrowniku i zapomnieli zabrać. W sprawę włącza się właściciel apartamentu parę telefonów i JEST czeka.
No to rano jedziemy po kamerę, na to właściciel apartamentu, a po co kolega jutro ją podrzuci.

Ps A ja swojej żonce powtarzam...jak się zgubisz to stój i nie ruszaj się z miejsca gdzie się ostatni raz widzieliśmy a ja Cię zawsze znajdę :lol: :lol: :lol:
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 16.07.2011 12:46

Jareksz napisał(a):
Ps A ja swojej żonce powtarzam...jak się zgubisz to stój i nie ruszaj się z miejsca gdzie się ostatni raz widzieliśmy a ja Cię zawsze znajdę :lol: :lol: :lol:

Taa...potem Twoja żona tak stoi i czeka do następnego lata a Ty masz rok luzu :) Nieźle pomyślane :)
Jacek Cieślewicz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Cieślewicz » 16.07.2011 12:50

Tak się czasem mocno zastanawiam czy w ogóle się wypowiadać czytają wpisy co niektórych forumowiczów.
Uważam, że koleżanka 'cro3' słusznie zrobiła. Natomiast kolega 'woka' wydaje się być wyjątkowo mało empatyczny.
Jeden z tych co wie NAJLEPIEJ jak w danej sytuacji postępować nie znając nawet dokładnie okoliczności.
Ale takich osób jest wiele na tym forum. Niech zatem koleżanka 'cro3' się nie przejmuje. Pozdrawiam.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 16.07.2011 13:29

Odniosłem podobne wrażenie do Jacka.
Cro3 - szacun za szlachetny gest :D . Takich ludzi jak Ty potrzebuje nasza Partia i Ojczyzna 8) . Bukiet goździków dla Ciebie jako znaleźne :wink:
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 16.07.2011 16:46

Słuchajcie, nie potępiajmy dziewczęcia za dobre chęci.
Przecież wielu nawet by o tym nie wspomniało i zatrzymało sobie aparat... :evil:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.07.2011 17:02

tygrysek0038 napisał(a):Słuchajcie, nie potępiajmy dziewczęcia za dobre chęci....

Nie zauważyłem, aby ktoś z wpisujących się w tym wątku "potępił" Cro3.
Różnica zdań wynika raczej ze sposobu załatwienia tej sprawy.
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 16.07.2011 17:06

grzegorz_k napisał(a):quote]
Taa...potem Twoja żona tak stoi i czeka do następnego lata a Ty masz rok luzu :) Nieźle pomyślane :)

:lol: nie wpadłem na to :lol: :lol: :lol:

Dla tych co gubią, dobrym pomysłem by było chociaż sfotografować swój numer komórki
fancroatia
Globtroter
Re: UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickic

Nieprzeczytany postnapisał(a) fancroatia » 16.07.2011 17:20

cro3 napisał(a):Przykro czytać niektóre wpisy. Sądzę, że osobom, które zgubiły aparat najbardziej szkoda utrwalonych chwil. Zanim założyłam te posty rozważałam różne możliwości:
- do Bubera i do woka "Należało dać ogłoszenie/ogłosić w miejscu znalezienia." i co .... pomyślcie troszkę dłużej, jeżeli byliście w Plitwicach (w aparacie były już stamtąd zdjęcia) sorry za "bałagan" Panowie Porządniccy - widzę, że nie przeszkadzają Wam pierdoły pisane przez innych pseudoforumowiczów.

Jak Ktoś kiedyś napisał - jest to forum a nie Wikipedia.

Chwała za intencje i sposób załatwienia. "Reszta jest milczeniem"
gemidow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemidow » 17.07.2011 01:14

Chwała dla cro3 za szlachetne intencje.
Może zamist skupiac się na nieistotnych kwestiach pomożecie kolezance cro3 odnaleźć właściciela. może mając aparat ze zdjęciami mozna dojśc kim jest własciciel lub gdzie mieszka. Może na zdjęciach jest ich samochód z widocznymi tablicami rejestracyjnymi... a może jakis inny istotny szczegoł... Ruszcie głowa by pomóc a nie niepotrzebnie się produkujecie
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.07.2011 01:48

gemidow napisał(a):Chwała dla cro3 za szlachetne intencje.
Może zamist skupiac się na nieistotnych kwestiach pomożecie kolezance cro3 odnaleźć właściciela. może mając aparat ze zdjęciami mozna dojśc kim jest własciciel lub gdzie mieszka. Może na zdjęciach jest ich samochód z widocznymi tablicami rejestracyjnymi... a może jakis inny istotny szczegoł... Ruszcie głowa by pomóc a nie niepotrzebnie się produkujecie

Oczywiście - słuszna rada.
My cromaniacy MAMY APARAT i "ruszamy głową" i właśnie "oglądamy" zdjęcia z tego aparatu i kombinujemy czy ten z grzywką to przewodnik w Plitvicach a ten bez grzywki to zięć siostry właściciela aparatu. :?

Znalazłeś polski aparat w Chorwacji.Przywiozłes go do Polski. Chcesz go oddać.
To nie jest takie proste
Ostatnio edytowano 17.07.2011 01:59 przez romuald22, łącznie edytowano 1 raz
gemidow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemidow » 17.07.2011 01:57

romuald22 napisał(a):My cromaniacy "ruszamy głową" i właśnie "oglądamy" zdjęcia z tego aparatu i kombinujemy czy ten z grzywką to przewodnik w Plitvicach a ten bez grzywki to zięć siostry właściciela aparatu. :?

... no jesli masz tak ruszać głową to sie nie trudź. To było skierowane do osób które mają konstruktywne wskazówki. czasem po jakijś detalach mozna dojśc. ktoś wspominał o jakijś opcjach w aparacie które identyfikują właściciela- o takich wskazówkach mysle. Nie bierz tego do siebie ale w tym wątku wypowiedziałes się wiele razy ale nic nie wniosłeś...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.07.2011 02:40

gemidow napisał(a):... Nie bierz tego do siebie ale w tym wątku wypowiedziałes się wiele razy ale nic nie wniosłeś...

Ależ nie biore.
Te wiele razy to były 3 - raz pochwaliłem twórcę wątku za dobre intencje, potem zauważyłem, że generalnie nikt nie potępił twórcy wątku, a teraz zauważyłem , że znalezienie czyjegoś aparatu i jego zwrot to nie jest proste.
Zdaje sobie sprawe,że nie pomogłem pisząc to odnależć właściciela - podobnie jak i Ty wpisując swój post.
Twoje pomysły dotyczące identyfikacji aparatu być może mają jakiś sens.Ale jak dotąd nikt się o tym nie wypowiedział (a przypuszczam ,że ludzie znający się na aparatach o wiele więcej niż ja coś by powiedzieli).
Generalnie to Cro3 ma ten aparat w swoich rękach i (jak przypuszczam) nie jest to aparat Cromaniaka . A więc teraz albo się postara poszukać właściciela szerzej (m.in. analizując zdjęcia z aparatu) lub aparat jest Jej.
Oczywiście ponownie napisze, że chwała dla osób które próbują oddać znalezione rzeczy.
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 17.07.2011 10:34

Tak jak wcześniej pisałem wiele aparatów ma możliwość wpisywania właściciela, autora zdjęć. Jeżeli przykładowo Syn mój by zgubił aparat, to wystarczy zobaczyć w opcjach ustawień i mamy imię i nazwisko autora zdjęć. Takich opcji nie mają proste aparaty kompaktowe, ale autorka postu nie określiła jaki to aparat, napisała tylko że menu jest w j. polskim. Przeglądając zdjęcia wielokrotnie można natknąć się na fotki robione rodzinnie na tle ładnych krajobrazów, ale także może się pojawić samochód z nr rejestracyjnym.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.07.2011 11:30

Wojteksw napisał(a):autorka postu nie określiła jaki to aparat, napisała tylko że menu jest w j. polskim.

Słuszna uwaga :!: Może autorka postu uściśli jaki to aparat :?:
Jeśli nie chce podać marki, to chociaż rodzaj - mały kompakt czy duża lustrzanka :?:
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 17.07.2011 12:01

Na forum Nikona zamieściłem wiadomość o znalezieniu aparatu w Chorwacji, może będzie odzew. Jeżeli ktoś ma konto na Canonie to proszę o umieszczenie ogłoszenia i danie linku do tego na Cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone