Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.07.2011 23:02

Chwała za intencje dla osoby która chce zwrócić coś co znalazła.
Ale tak z ciekawości. Pal licho, że to być może aparat nie forumowicza Cro.Pl. - ale skąd wiadomo, że to w ogóle aparat Polaka ???

PS. Buber - a propos BURAKÓW (do których ktoś niesłusznie Cię zaliczył) to wiesz,że jest takie powiedzenie: "odezwij się, a powiem ci kim jesteś".
Pozdrav
cro3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro3 » 15.07.2011 23:12

menu aparatu było w języku polskim
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 15.07.2011 23:21

JackDaniels;) napisał(a): a tu jakieś BURAKI :P pieprzą na forum że zaśmiecają w kilku tematach :oops: Wyjątkowa sytuacja puk puk :devil:

Słuchaj troszkę bez sensu to co piszesz, nawet jeśli ktoś "pisze pierdoły" kogoś innego zdaniem, to ok-póki co są to nieszkodliwe "pierdoły" nikogo nimi nie obraża, nie atakuje, nie używa epitetów, a Ty właśnie do poziomu swojego określenia się sprowadzasz (patrz:BURAKI), to nieładnie i nie na miejscu i nie przystało tak poważnemu użytkownikowi jak Ty obrażać ludzi i to takimi określeniami. Przepraszam za of topic. Peace
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.07.2011 23:33

cro3
Dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości.
Jeżeli tak, to myślę, że właściciel szybko sie znajdzie i będzie szczęśliwy.
Przepraszam za OT:
flejm doskonale napisałeś - jest różnica między określeniem czyjegoś postępowania, a określeniem osoby.
Romuald drago mi je. Pozdrawiam :D.
Czekam na wypowiedź usera Jack Daniels;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.07.2011 23:43

JackDaniels;) napisał(a):Ktoś tam jest uczciwy i chce oddać być może jakiemuś naszemu rodakowi uwieczniony wyjazd do Cro a tu jakieś BURAKI :P pieprzą na forum że zaśmiecają w kilku tematach :oops: Wyjątkowa sytuacja puk puk :devil:

Kolego JackDanieks:), proszę powstrzymać "język pisany", w innym temacie też zauważyłem jakieś "dziwne" słowa :twisted: w sprawie kwater w Primošten.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 16.07.2011 00:03

A ja tam przekazuję wyrazy szacunku dla cro3 - mam nadzieję, że właściciel się znajdzie.

Kiedyś też znalazłem na ulicy pendrive'a pełnego zdjęć z jakiejś imprezy rodzinnej, dałem ogłoszenie na forum miasta, w którym miało to miejsce, i po ładnych kilku miesiącach (kiedy myślałem, że już nic z tego nie będzie) szczęśliwy właściciel się odnalazł. Okazało się, że zawartość była dla niego bezcenna 8)
woka
Koneser
Re: UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickic

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.07.2011 07:32

cro3 napisał(a):- do Bubera i do woka "Należało dać ogłoszenie/ogłosić w miejscu znalezienia." i co .... pomyślcie troszkę dłużej, jeżeli byliście w Plitwicach (w aparacie były już stamtąd zdjęcia) ...

8O
Nawet nie próbuj sama sobie się usprawiedliwiać. Logika sama wskaże wyjście.

Po pierwsze- aparat znalazłaś w Plitvicach ...to po jaką chol*** go z tamtąd brałaś. Przecież ten kto zgubił tam właśnie go szuka. :!: Być, może nawet mijaliście się. Chodził i patrzył...... szukał. Miał krzyczeć na cały głos. :?:
Na 200 % odwiedził wszystkie punkty sprzedaży biletów i inne "główne" punkty gdzie zbierają się ludzie. Duża kartka papieru, napis ZNALAZŁAM ..... znak graficzny aparatu, ....

Po wtóre - jak sama widzisz, biorąc ten aparat ze sobą, masz tylko kłopot i dyskomfort. Chyba byłaś tego świadoma.

Po trzecie- jak chcesz znaleźć właściciela, ogłaszaj wszędzie włącznie z TV, radio, prasa lokalna, kościół. Jest szansa .... Szukaj i ogłaszaj.

Po czwarte - można było przyjąć również opcję, że zabiorę ze sobą i zacznę szukać w kraju ( właściciel Polak - tylko czy mieszka w Polsce).
Tak też zrobiłaś - moim zdaniem, kłopotliwe to rozwiązanie.
Pozdrawiam.
cro3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cro3 » 16.07.2011 08:20

woka nie bądź taki sarkastyczny
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 16.07.2011 08:44

Buber napisał(a):
A dublowania wątków nie znoszę, mimo najlepszych chęci niczemu to nie służy, tylko tworzy i propaguje bałagan.

Cel jesz szczytny, więc nie gorączkuj się.
Pytanie, czy równie zdecydowany jesteś, gdy ktoś zakłada wątki nie w dziale do tego przeznaczonym - nie odnotowałem tak zdecydowanej postawy.
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 16.07.2011 08:48

cro3 napisał(a):woka nie bądź taki sarkastyczny

Daj spokój.Szkoda prądu.Człowiek uczciwy,ma szczere chęci,ale co tam...
Najważniejsze,żeby porządek na forum był,cokolwiek to znaczy.
No i najlepiej,żeby wszystko odbyło się tak,jak ONI doradzają.Jak przejrzysz inne wątki,to zobaczysz:mistrzowie logiki,kierownicy,logistyki.Sami nieomylni.Profesorowie przeca. Pozdrawiam.I życzę odnalezienia właściciela aparatu.Ale by niektórym kopary opadły.
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 16.07.2011 09:14

Jeśli masz możliwość to sprawdź fotki zapisane w JPG dane Exif, dużo aparatów ma możliwość zapisywania autora zdjęć, tak mam w Nikonie. Może tym tropem ustalisz nazwisko właściciela.
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 16.07.2011 09:18

Nie rozumiem niektórych z Was....Kobieta chce pomóc a tu krytyka, jakies bezsensowne czepianie się...Kochani czy nasz naród nigdy sie nie zmieni?:)Co raz mniej uczciwych ludzi na swiecie więc może wspierajmy takie osoby a nie od razu,ze po co brała ten aparat itp. Czy w kazdym temacie muszą być spięcia?
Cro3 wierze,że wlasciciel się znajdzie!
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 16.07.2011 09:21

Tak jest ! Wielkie brawa dla uczciwej znalazczyni aparatu !
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 16.07.2011 09:30

EL Guapo Główną intencją moich postów było zrozumienie całej tej sytuacji.
Czemu koleżanka postąpiła tak, a nie inaczej ?
Dowiedziałem się i ... HVALA .
Sprawa zakładania poczwórnych wątków jest dla mnie sprawą poboczną - patrz mój pierwszy post - napisałem na samym końcu: "Szkoda...".
Jak robi się bałagan (daje to zły przykład innym userom) uważam, że mogę napisać, to co o tym myślę.

el_guapo napisał(a):Cel jesz szczytny, więc nie gorączkuj się.

Nie gorączkuję się - jestem spokojny - jak trafię na taką sytuację (i to tylko w interesującym mnie wątku) zwracam uwagę i staram się robić to GRZECZNIE (tym bardziej, że dawniej nie zawsze byłem miły) - bez złości, obrażania adwersarza (vide "Buraki"), czy ironii, doprawionej sarkazmem (np. "Panowie Porządniccy", "mistrzowie logiki" , "Sami nieomylni. Profesorowie przeca") .

el_guapo napisał(a):Pytanie, czy równie zdecydowany jesteś, gdy ktoś zakłada wątki nie w dziale do tego przeznaczonym - nie odnotowałem tak zdecydowanej postawy.

Nie jestem. Nie sprawdzam wątków jak MODY.
Nie zauważam wszystkiego. Nie wszystko mnie rusza :wink: .
Ale, ale ... przyznaję - nie jest to w porządku.
Over.
Bodek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodek1 » 16.07.2011 09:41

ale jak młode laski szukały towarzyszy do wspólnego wyjazdu to ilu kolesiów , dziadków, satyrów ostrzyło sobie zęby przez ładnych no,... paredziesiąt stron, a tu zaraz młotkiem po paluszkach,
przecież mamy lato, :lol: wakacje luzik panowie :P ,
zaraz wychodzę do koszenia trawy a od ranka było malowanie w domku,jak nie macie co robić w weekend zapraszam mam jeszcze kosiarkę żyłkową .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

UWAGA! Znalazłam aparat fotograficzny na Jez. Plitwickich - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone