Czy jest do udowodnienia to zależy od posiadanych dowodów. Usiłowanie też jest karalne. Polska policja jest już w Chorwacji?
Miałem podobny przypadek na stacji benzynowej w HR, ale na nieco mniejszą sumę.
anakin napisał(a):hepik napisał(a):To niby dlaczego mam zrezygnowac z wezwania chorwackiej policji?
A chociażby dlatego, ze kelner by się wytłumaczył........pomyłką.
hepik napisał(a):Zakładamy,że chciał okraść.
Ale jeśli klient sie orientuje,wszystko jest na "papierze" to jeśli był złodziej a nie idiota ,to po co sie upierać i wchodzic w awanturę?
I tu jest dla mnie to najwieksze nieprawdopodobieństwo.
Normalnie-przepraszam,jakies gratisowe 4 kieliszki rakiji a nie naleganie zapłaty jakąs inna kartą sumy 12 tys kun,nie?
I czekam na jakiegoś nastepnego jelenia
anakin napisał(a):Powiedziałem tylko jak to wygląda.
Ty wierz w co chcesz.
jaceek1 napisał(a):Ja miałem podobną sytuację w pizzerii w Źuljanie. Kelnerka z czarnymi długimi włosami chciała mnie i brata rąbnąć na 100 kun. Płaciłem za pizze banknotem 200 kun kelnerka przyniosła mi resztę do 100 kun. Gdy powiedziałem ze dałem 200 udała zdziwienie ale w końcu przyniosła brakujące 100 kun. Można uznać że się pomyliła zdarza się w upale, ale brat siedział przy osobnym stoliku i płacił również takim samym banknotem i kelnerka również wydała mu resztę do 100 kun. I po raz kolejny udała zdziwienie że wzięła 200 kun.
bydz napisał(a):jaceek1 napisał(a):Ja miałem podobną sytuację w pizzerii w Źuljanie. Kelnerka z czarnymi długimi włosami chciała mnie i brata rąbnąć na 100 kun. Płaciłem za pizze banknotem 200 kun kelnerka przyniosła mi resztę do 100 kun. Gdy powiedziałem ze dałem 200 udała zdziwienie ale w końcu przyniosła brakujące 100 kun. Można uznać że się pomyliła zdarza się w upale, ale brat siedział przy osobnym stoliku i płacił również takim samym banknotem i kelnerka również wydała mu resztę do 100 kun. I po raz kolejny udała zdziwienie że wzięła 200 kun.
Dzięki za przestrogę, będę tam za tydzień wiec będę uważał...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne