Marsallah napisał(a):^^
1. Tak.
2. Jeśli zobaczysz kolejkę, miń ją z lewej i skręć w lewo przy tymczasowej sygnalizacji. Jest tam dość szeroko, zmieścisz się. Nie wiem nic o możliwości wcześniejszego zjechania w kierunku objazdu, może kolega Lednice coś podpowie.
Raul73 napisał(a):Jechałem w tamtą stronę 5-tego lipca objazdem przez Karpentną (wieczorem), a z powrotem 17-tego w środku nocy normalnie bez objazdu (bo ruch był znikomy). Wygląda na to, że jeszcze im trochę z tym remontem zejdzie. Na objeździe dość duży ruch aut z rozmaitymi rejestracjami, ale idzie bardzo płynnie - tylko trzeba uważać na ostre zakręty.
Bardziej niepokojąca jest słowacki odcinek - od Svrcinovca aż do Żyliny Słowacy urządzili sobie frezowanie asfaltu na kilku odcinkach. Pomiędzy odcinkami sfrezowanymi i normalnymi są takie progi - radze tam zwalniać do zera, bo są mocno upierdliwe i zawieszenie można stracić. Na szczęście są dobrze oznakowane.
Fatamorgana napisał(a):Cóż...droga bardzo popularna to i kiedyś ją ponaprawiać muszą...
Jak zrobią (a myślę, że Słowakom lepiej to idzie niż w naszym kraju, bo u nas przy okazji każdej większej inwestycji drogowej ktoś dodatkowo musi namieszać, dodatkowo zarobić i coś jeszcze przykombinować, nie mówiąc o stratach (złodziejstwo) i opóźnieniach oraz problemach firm wykonawczych, więc to wszystko trwa...) to będzie lepiej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi