Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gofer83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gofer83 » 18.07.2013 16:59

Witam. Orientuje sie ktos jak tam postepy? Jade 26 lipca i planowalem wlasnie tamtedy choc zawsze jechalem przez zwardon.
tomaszc_r4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszc_r4 » 18.07.2013 21:53

Wczoraj wracalem, nawierzchnia polozona, brak malunkow (pasow), ruch wahadlowy.
Gofer83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gofer83 » 18.07.2013 22:11

Czyli jest szansa ze sie wyrobia :-D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 19.07.2013 20:18

Jechałem w tamtą stronę 5-tego lipca objazdem przez Karpentną (wieczorem), a z powrotem 17-tego w środku nocy normalnie bez objazdu (bo ruch był znikomy). Wygląda na to, że jeszcze im trochę z tym remontem zejdzie. Na objeździe dość duży ruch aut z rozmaitymi rejestracjami, ale idzie bardzo płynnie - tylko trzeba uważać na ostre zakręty.

Bardziej niepokojąca jest słowacki odcinek - od Svrcinovca aż do Żyliny Słowacy urządzili sobie frezowanie asfaltu na kilku odcinkach. Pomiędzy odcinkami sfrezowanymi i normalnymi są takie progi - radze tam zwalniać do zera, bo są mocno upierdliwe i zawieszenie można stracić. Na szczęście są dobrze oznakowane.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2013 22:49

Marsallah napisał(a):^^
1. Tak.
2. Jeśli zobaczysz kolejkę, miń ją z lewej i skręć w lewo przy tymczasowej sygnalizacji. Jest tam dość szeroko, zmieścisz się. Nie wiem nic o możliwości wcześniejszego zjechania w kierunku objazdu, może kolega Lednice coś podpowie.

Kolega Lednice DZISIAJ wrócił do domu z rodzinką

Jechałem przez Czechy

Co do skrótów, żeby ominąć w drodze powrotnej korek w Bystrzy cy, to są takie, ale sam ich nie przetestowałem,
to są bardzo wąskie drogi lokalne, przypuszczam, że żadna automapa ich nie ma w bazie :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2013 22:57

Raul73 napisał(a):Jechałem w tamtą stronę 5-tego lipca objazdem przez Karpentną (wieczorem), a z powrotem 17-tego w środku nocy normalnie bez objazdu (bo ruch był znikomy). Wygląda na to, że jeszcze im trochę z tym remontem zejdzie. Na objeździe dość duży ruch aut z rozmaitymi rejestracjami, ale idzie bardzo płynnie - tylko trzeba uważać na ostre zakręty.

Bardziej niepokojąca jest słowacki odcinek - od Svrcinovca aż do Żyliny Słowacy urządzili sobie frezowanie asfaltu na kilku odcinkach. Pomiędzy odcinkami sfrezowanymi i normalnymi są takie progi - radze tam zwalniać do zera, bo są mocno upierdliwe i zawieszenie można stracić. Na szczęście są dobrze oznakowane.

Przez Czechy jest sporo NIBY remontowanych odcinków, bo zamknęli 5 kilometrów jednego pasa, a robi 2 ludzi :?: :x

Wyjechaliśmy o 10,30 ze Słowenii ( okolice Celje ) i 700 kilometrów do okolic Cieszyna zrobiłem w 8 godzin, w tym godzina na postoje,łącznie z obiadem w Rohlence koło Brna , szybciej może i by się dało, ale nie ma co ryzykować mandatu.
W Drasenhofen był obława policji austriackiej, zatrzymywali auta z Polski i Czech, pytali tylko o papiery do auta, nawet nie chcieli dowodów osobistych, jak im pokazałem i powiedziałem : Urlaub Kroatien, to po 10 sekundach jechałem dalej.
Ale obok stały dresy ogolone na łyso z autem z Gliwic i policaje koło nich :roll:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 19.07.2013 23:06

Cześć Tadziu.
Logarska już czy jeszcze nie? :) :wink:

Austriacy lubią wiedzieć, czy Polak jedzie swoim autem czy cudzym... :wink: :mrgreen:
Zwłaszcza, gdy to auto jest ładne i nowsze...

Pytali o papiery auta czyli dowód rej. czy coś jeszcze?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2013 23:12

Logarska zaliczona :wink:

No, moje auto jest starsze, ale ładne i dość wypasione :wink:

Pytali się o dowód rejestracyjny i prawo jazdy ( w celu porównania ),
ponieważ nie jestem dresem 100 kg żywej wagi ogolonym na łyso i moja rodzina też chłopaków z miasta Pruszkowa czy Wołomina nie przypomina, to od razu puściili :P
agsz97
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agsz97 » 19.07.2013 23:49

To i ja dorzucę swoje 3 grosze nt. odcinka Cieszyn - Żylina... "Tam" jechałem 29.06, wracałem 13.07. Roboty na obwodnicy Trzyńca ominąłem zalecanym przez Lednice objazdem przez Karpentną. Sama obwodnica to męczarnia - co chwila teren zabudowany i jazda "50-tką". No dobra, jakoś doturlałem się do granicy CZ/SK i tu problem - brak winiet miesięcznych. No to powolutku jadę dalej rozglądając się za winietami... i to mnie uratowało. Jakiś 1 km od granicy jest lekki łuk w prawo, jakieś blaszane ogrodzenie, zza którego mierzyła do mnie lufa "suszarki" wraz z przyczajoną parką policjantów. Oj, ciepło mi się zrobiło... Mam wrażenie, że jest to ulubione miejsce polowań, więc radzę uważać. A winietę miesięczną kupiłem dopiero na stacji OMV na wjeździe do Cadcy (po lewej). Wracając "poleciałem" na Zwardoń i ten wariant bardziej mi pasuje. Na wspomnianych wcześniej odcinkach sfrezowanej nawierzchni naprawdę radzę zwalniać, chyba że kogoś stać na remont zawieszenia. Wiem, że zrobiłem lekki OT, ale mam jedną refleksję - nie jestem jakimś wariatem za kierownicą, ale odcinek od Cieszyna do Żyliny był dla mnie drogą przez mękę. Co chwila teren zabudowany, pilnowanie "50-tki", żeby nie zarobić na "pokutu". O ile w sznurku innych aut jakoś się jedzie, to solo jest męczące. Ale następnym razem i tak pewnie tędy będę jechał... :hut:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 20.07.2013 13:37

Cóż...droga bardzo popularna to i kiedyś ją ponaprawiać muszą...
Jak zrobią (a myślę, że Słowakom lepiej to idzie niż w naszym kraju, bo u nas przy okazji każdej większej inwestycji drogowej ktoś dodatkowo musi namieszać, dodatkowo zarobić i coś jeszcze przykombinować, nie mówiąc o stratach (złodziejstwo) i opóźnieniach oraz problemach firm wykonawczych, więc to wszystko trwa...) to będzie lepiej.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.07.2013 16:43

Fatamorgana napisał(a):Cóż...droga bardzo popularna to i kiedyś ją ponaprawiać muszą...
Jak zrobią (a myślę, że Słowakom lepiej to idzie niż w naszym kraju, bo u nas przy okazji każdej większej inwestycji drogowej ktoś dodatkowo musi namieszać, dodatkowo zarobić i coś jeszcze przykombinować, nie mówiąc o stratach (złodziejstwo) i opóźnieniach oraz problemach firm wykonawczych, więc to wszystko trwa...) to będzie lepiej.

Oj, to byś się mocno zdziwił. :D :D

Słowacy aytostradę z Żyliny do Skalitego budują już od dobrych kilku lat i do tej pory zbudowali tylko tunel Horelica w Cadcy. A planowane oddanie całego odcinka (zaledwie 60 km) to ok. 2023 roku!

Polskie tempo budowy dróg to przy słowackim pikuś!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2013 20:27

Słowacy strasznie się grzebią z drogami, tak jak Czesi. :wink:

Przed Frydkiem-Mistkiem od strony Nowego Jiczina jest z 5 kilometrów nowej ekspresówki, budowali to z 5 lat i ekspresówka kończy się w polu
PavveL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PavveL » 21.07.2013 00:29

3 lata temu wlokłem się trasą Cieszyn-Cadca z powodu remontów. W tym roku rozgrzebali inny fragment :( .
Teraz zamierzam przejeżdżać tamtędy 10VIII ( i wracać 24VIII), bez szans na płynną jazdę? Nie ma co liczyć na koniec robót drogowych?
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 21.07.2013 05:29

Raul76- Skalite - Cadca umowa już podpisana oddanie odcinka 2016.Sorrki za OT.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.07.2013 07:30

kodens79 napisał(a):Raul76- Skalite - Cadca umowa już podpisana oddanie odcinka 2016.

Tak, to wiem.

Ale pozostaje jeszcze odcinek od Żyliny (wraz z jej obwodnicą) aż do tunelu Horelica plus druga nitka obwodnicy Cadcy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca ! - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies