Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
qwerty1999
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwerty1999 » 30.06.2013 00:06

Witam
mam pytanie, byc może głupie ale nie znam tej okolicy a będę 6.07 tamtędy jechał.
Jeśli jest remont obwodnicy to czy nie można pojechać po prostu przez centrum Trzynieca?
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 30.06.2013 06:10

qwerty1999 napisał(a):Witam
mam pytanie, byc może głupie ale nie znam tej okolicy a będę 6.07 tamtędy jechał.
Jeśli jest remont obwodnicy to czy nie można pojechać po prostu przez centrum Trzynieca?

Widzisz, gdybyś zadał sobie trochę trudu i przeczytał parę stron tego wątku w którym dopisałeś kolejny post to doceniłbyś trud jaki włożył Lednice zakładając i aktualizując ten wątek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 09:24

qwerty1999 napisał(a):Witam

Nie :!:

Przestudiuj wątek
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 01.07.2013 13:45

Cześć wszystkim,

Jechałem obwodnicą Trzyńca w obie strony (powrót wczoraj) i jedno muszę powiedzieć - światła - przynajmniej od strony południowej - wydają się być zepsute. Byłem pierwszy w kolejce i po 18 minutach oczekiwania na zmianę na zielone, pojechałem na czerwonych, za mną zresztą wszyscy inni.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2013 14:42

A czemu nie pojechałeś objazdem przez Oldrzychowice :?:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2013 00:25

Lednice napisał(a):A czemu nie pojechałeś objazdem przez Oldrzychowice :?:

Cicho, nie przypominaj (przynajmniej do piątku). Niech wszyscy jeżdżą normalnie przez światła - będę miał luźniej :mrgreen: :mrgreen:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 02.07.2013 11:01

Lednice napisał(a):A czemu nie pojechałeś objazdem przez Oldrzychowice :?:

W tamtą stronę (do Chorwacji) jechałem, był dobrze oznakowany. Niestety, od południa objazd nie jest dobrze oznakowany - lub też coś przeoczyłem, do tego wysiadł mi gps i nie chciałem ryzykować błądzenia w ulewnym deszczu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2013 15:58

AKTUALIZACJA

W zasadzie nic się nie zmieniło, jedzie się objazdem,
ewentualnie wjeżdża na obwodnicę Kasztanową,
korki z jednej i z drugiej strony na obwodnicy,
prace są na ostatnim odcinku. :roll:

Taaa, prace, dzisiaj nie było ani jednego robotnika. :!:

Bardzo wątpię czy zdążą przed czasem. Na ostatnim odcinku od skrzyżowania obwodnicy z Kasztanową do Bystrzycy
na razie zdarto tylko asfalt po prawej stronie i nie położono nowego.
Po lewej stronie asfalt jest stary.

Oto dzisiejsze fotki z remontowanego odcinka, kierunek od północy na południe:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie spotkałem ani jednego auta na objeździe z Polski, za to pełno słowackich :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2013 16:24

Marsallah napisał(a):
W tamtą stronę (do Chorwacji) jechałem, był dobrze oznakowany. Niestety, od południa objazd nie jest dobrze oznakowany - lub też coś przeoczyłem, do tego wysiadł mi gps i nie chciałem ryzykować błądzenia w ulewnym deszczu.

To jest tak, że jak stałeś na światłach w Bystrzycy na 11 i czekałeś na zielone, to trzeba było dokładnie w tym miejscu skręcić w lewo,
tam ZACZYNA SIĘ objazd :!:
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 02.07.2013 16:30

Marsallah napisał(a):Cześć wszystkim,

Byłem pierwszy w kolejce i po 18 minutach oczekiwania na zmianę na zielone, pojechałem na czerwonych,.

Gratuluje cierpliwości :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2013 21:07

Zmiany świateł są co 10 minut, w niedzielę nie ma tirów, teoretycznie jest maksymalnie 10 minut stania, teoretycznie jak widać :wink:

Objazd przez Oldrzychowice to góra 10 minut
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 03.07.2013 07:30

Lednice napisał(a):
Marsallah napisał(a):

To jest tak, że jak stałeś na światłach w Bystrzycy na 11 i czekałeś na zielone, to trzeba było dokładnie w tym miejscu skręcić w lewo,
tam ZACZYNA SIĘ objazd :!:

No tak, szkoda, że nie było tam znaku ze strzałką w lewo i napisem "C. Tesin" czy coś, tak jak zrobili w drugą stronę z Żiliną. Chyba musiałbym go zauważyć, stałem na tych światłach naprawdę długo... Zresztą raptem parę samochodów skręciło w międzyczasie w lewo na objazd, za mną była megakolejka. Załączam fotkę.
Załączniki:
2013-06-30 11.01.17.jpg
Trzyniec, światła w stronę Cieszyna.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2013 11:46

Mógł być wcześniej, mikroskopijnej wielkości
albo chuligani go zdemontowali dla "zabawy" :roll:

W Bystrzycy plagą są młode debile, które niszczą znaki i tablice przy drogach, przeważnie te w polskim języku :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2013 20:22

Jutro mamy zamiar wyjechać,

przez CZECHY.

Chodziła mi ta Słowacja pod głowie, ale w drodze powrotnej nie chce mi się stać w korku godzinę koło Trzyńca
albo przebijać się przez Istebną i Wisłę. :roll:

Teraz jest tak, że droga na południe dzięki objazdowi jest OK, ale ruch wahadłowy i światła w Bystrzycy skutecznie utrudniają drogę na północ :?

Jak przyjadę z powrotem, to zdam relację na forum.
Nie obiecuję bycia na forum w czasie pobytu nad Jadranem,
raczej robię sobie 2 tygodnie przerwy :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.07.2013 20:27

Lednice napisał(a):Jak przyjadę z powrotem, to zdam relację na forum.
Nie obiecuję bycia na forum w czasie pobytu nad Jadranem,
raczej robię sobie 2 tygodnie przerwy :wink:

Szczęśliwej podróży i udanego pobytu życzę. Czekamy na relację.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca ! - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies