Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
qwerty1999
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwerty1999 » 30.06.2013 00:06

Witam
mam pytanie, byc może głupie ale nie znam tej okolicy a będę 6.07 tamtędy jechał.
Jeśli jest remont obwodnicy to czy nie można pojechać po prostu przez centrum Trzynieca?
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 30.06.2013 06:10

qwerty1999 napisał(a):Witam
mam pytanie, byc może głupie ale nie znam tej okolicy a będę 6.07 tamtędy jechał.
Jeśli jest remont obwodnicy to czy nie można pojechać po prostu przez centrum Trzynieca?

Widzisz, gdybyś zadał sobie trochę trudu i przeczytał parę stron tego wątku w którym dopisałeś kolejny post to doceniłbyś trud jaki włożył Lednice zakładając i aktualizując ten wątek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 09:24

qwerty1999 napisał(a):Witam

Nie :!:

Przestudiuj wątek
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 01.07.2013 13:45

Cześć wszystkim,

Jechałem obwodnicą Trzyńca w obie strony (powrót wczoraj) i jedno muszę powiedzieć - światła - przynajmniej od strony południowej - wydają się być zepsute. Byłem pierwszy w kolejce i po 18 minutach oczekiwania na zmianę na zielone, pojechałem na czerwonych, za mną zresztą wszyscy inni.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2013 14:42

A czemu nie pojechałeś objazdem przez Oldrzychowice :?:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2013 00:25

Lednice napisał(a):A czemu nie pojechałeś objazdem przez Oldrzychowice :?:

Cicho, nie przypominaj (przynajmniej do piątku). Niech wszyscy jeżdżą normalnie przez światła - będę miał luźniej :mrgreen: :mrgreen:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 02.07.2013 11:01

Lednice napisał(a):A czemu nie pojechałeś objazdem przez Oldrzychowice :?:

W tamtą stronę (do Chorwacji) jechałem, był dobrze oznakowany. Niestety, od południa objazd nie jest dobrze oznakowany - lub też coś przeoczyłem, do tego wysiadł mi gps i nie chciałem ryzykować błądzenia w ulewnym deszczu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2013 15:58

AKTUALIZACJA

W zasadzie nic się nie zmieniło, jedzie się objazdem,
ewentualnie wjeżdża na obwodnicę Kasztanową,
korki z jednej i z drugiej strony na obwodnicy,
prace są na ostatnim odcinku. :roll:

Taaa, prace, dzisiaj nie było ani jednego robotnika. :!:

Bardzo wątpię czy zdążą przed czasem. Na ostatnim odcinku od skrzyżowania obwodnicy z Kasztanową do Bystrzycy
na razie zdarto tylko asfalt po prawej stronie i nie położono nowego.
Po lewej stronie asfalt jest stary.

Oto dzisiejsze fotki z remontowanego odcinka, kierunek od północy na południe:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie spotkałem ani jednego auta na objeździe z Polski, za to pełno słowackich :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2013 16:24

Marsallah napisał(a):
W tamtą stronę (do Chorwacji) jechałem, był dobrze oznakowany. Niestety, od południa objazd nie jest dobrze oznakowany - lub też coś przeoczyłem, do tego wysiadł mi gps i nie chciałem ryzykować błądzenia w ulewnym deszczu.

To jest tak, że jak stałeś na światłach w Bystrzycy na 11 i czekałeś na zielone, to trzeba było dokładnie w tym miejscu skręcić w lewo,
tam ZACZYNA SIĘ objazd :!:
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 02.07.2013 16:30

Marsallah napisał(a):Cześć wszystkim,

Byłem pierwszy w kolejce i po 18 minutach oczekiwania na zmianę na zielone, pojechałem na czerwonych,.

Gratuluje cierpliwości :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2013 21:07

Zmiany świateł są co 10 minut, w niedzielę nie ma tirów, teoretycznie jest maksymalnie 10 minut stania, teoretycznie jak widać :wink:

Objazd przez Oldrzychowice to góra 10 minut
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 03.07.2013 07:30

Lednice napisał(a):
Marsallah napisał(a):

To jest tak, że jak stałeś na światłach w Bystrzycy na 11 i czekałeś na zielone, to trzeba było dokładnie w tym miejscu skręcić w lewo,
tam ZACZYNA SIĘ objazd :!:

No tak, szkoda, że nie było tam znaku ze strzałką w lewo i napisem "C. Tesin" czy coś, tak jak zrobili w drugą stronę z Żiliną. Chyba musiałbym go zauważyć, stałem na tych światłach naprawdę długo... Zresztą raptem parę samochodów skręciło w międzyczasie w lewo na objazd, za mną była megakolejka. Załączam fotkę.
Załączniki:
2013-06-30 11.01.17.jpg
Trzyniec, światła w stronę Cieszyna.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2013 11:46

Mógł być wcześniej, mikroskopijnej wielkości
albo chuligani go zdemontowali dla "zabawy" :roll:

W Bystrzycy plagą są młode debile, które niszczą znaki i tablice przy drogach, przeważnie te w polskim języku :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2013 20:22

Jutro mamy zamiar wyjechać,

przez CZECHY.

Chodziła mi ta Słowacja pod głowie, ale w drodze powrotnej nie chce mi się stać w korku godzinę koło Trzyńca
albo przebijać się przez Istebną i Wisłę. :roll:

Teraz jest tak, że droga na południe dzięki objazdowi jest OK, ale ruch wahadłowy i światła w Bystrzycy skutecznie utrudniają drogę na północ :?

Jak przyjadę z powrotem, to zdam relację na forum.
Nie obiecuję bycia na forum w czasie pobytu nad Jadranem,
raczej robię sobie 2 tygodnie przerwy :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.07.2013 20:27

Lednice napisał(a):Jak przyjadę z powrotem, to zdam relację na forum.
Nie obiecuję bycia na forum w czasie pobytu nad Jadranem,
raczej robię sobie 2 tygodnie przerwy :wink:

Szczęśliwej podróży i udanego pobytu życzę. Czekamy na relację.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca ! - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone