Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 28.07.2013 12:16

Kacper111 napisał(a):małe pytanko
czy cała droga przez Czechy : z Ciszyna do Ćadcy nadla jest bezpłatna?

Cała 11 na tym odcinku - tak.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 28.07.2013 12:21

A była kiedyś płatna ?
Bo jak długo śmiagam ta trasa nigdy nie była płatna.
Opłata obowiązuje tylko samochody ciężarowe na tym odcinku po stronie Czeskiej .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2013 12:25

Nigdy nie była płatna. :!:

W tym rejonie płatna trasa zaczyna się przy zjeździe z obwodnicy Czeskiego Cieszyna na Frydek-Mistek, tam jest ekspresówka 8)
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 28.07.2013 12:33

kodens79 napisał(a):

A była kiedyś płatna ?
Bo jak długo śmiagam ta trasa nigdy nie była płatna.
Opłata obowiązuje tylko samochody ciężarowe na tym odcinku po stronie Czeskiej .

spokojnie -tylko sie upewniam
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 28.07.2013 12:35

Kacper - ja jestem spokojny :)
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 28.07.2013 12:42

kodens79 napisał(a):Kacper - ja jestem spokojny :)

no to super ,pozdrwaiam :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2013 20:37

W Ropicy koło Czeskiego Cieszyna zaczął się jednak w tym roku remont mostu
http://goo.gl/maps/2D9bg

Pisałem wcześniej:
...Podejrzewam, że to nie koniec robót na trasie Cieszyn - granica czesko-słowacka, bo w tragicznym stanie jest most w Ropicy...

No i od dziwo go remontują :roll:
Powinni skończyć szybko, ruch na moście jest jedną stroną drogi, nie powinno być większych problemów 8)
qbat
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) qbat » 02.08.2013 19:14

Tzn. jest tam jakies wahadlo? Czy jadac od strony Slowacji lepiej skrecic w miasto?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2013 19:25

Dzisiaj powinno już być wszystko skończone, łącznie z tymi poprawkami :!: :!: :!:
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 04.08.2013 14:31

Czy ktoś mógłby napisać jak tam z przejazdem bo ja akurat jadę 08.08. przez Leszną Górę i nie wiem czy wszystko już skończone?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2013 14:46

Zarzekali się, że skończą wszystko do 31 lipca :!:

Od Lesznej Górnej jedzie się najlepiej Kasztanową i potem wjeżdża na 11 w Wędryni :roll:
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 04.08.2013 15:27

pawlop napisał(a):Czy ktoś mógłby napisać jak tam z przejazdem bo ja akurat jadę 08.08. przez Leszną Górę i nie wiem czy wszystko już skończone?

1.08 jechałem przez Leszną Górną. Za rondem chciałem wjechać w lewo w 1-go maja i potem Jablunkovską ale dostrzegłem znak 2,5km zakaz ruchu. Więc pojechałem dalej prosto aż do kolejnego ronda z drogą 11. Tam stał znak jak byk Żylina w prawo więc nie słuchając nawigacji pojechałem wg znaku. Chwilę później był zjazd na Oldrzychowice w lewo tak pokazywał objazd. Skręciłem i jechałem dopóki nie zobaczyłem kolejnej pomarańczowej strzałki. Długo jej nie było. Nawigacja kazała kręcić w lewo ale postanowiłem jechać dalej aż zobaczę znak objazdu. Oczywiście dojechałem aż do Tyra i droga zrobiła się bardzo wąska więc stwierdziłem że coś musiałem przeoczyć. Zawróciłem i pojechałem jak wcześniej kazała nawigacja. Zwróciłem uwagę czy będą jakies oznaczenia na Żylinę. Nic nie było od strony Tyry. Generalnie to już nie pierwszy raz jak jestem wkurzony oznakowaniem Czechów. Koniec końców dojechałem do Bystrzycy przez Karpętną i mam nadzieję że w drodze powrotnej będzie wszystko już skończone bo droga jest ładna widokowo ale mając przed sobą 1k km te widoki mało cieszą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2013 15:44

Tam jest tak jak w Polsce,
czyli zakończyli roboty drogowe, powinni usunąć znaki kierujące na objazd, ale tego nie zrobili :roll:
No bo po co :?: Nie pali się 8)

Po polskiej stronie już od dwóch tygodni jest otwarty nowy most Cieszynie-Błogocicach, a w Puńcowie dalej znak kieruje na objazd i pokazuje, że droga przez most jest zamknięta :!: Nikomu się go nie chciało usunąć,a może zapomnieli :?:

W Czechach były lepsze numery. Zakończyły się w jednym miejscu roboty drogowe, ale dalej był znak z ostrzeżeniem o robotach i ograniczeniem do 40 km/h
I przy tym znaku miśki, suszyły ludzi i wlepiały mandaty, chociaż już od kilku tygodni wszystko było skończone :roll:
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 04.08.2013 15:47

Lednice napisał(a):Zarzekali się, że skończą wszystko do 31 lipca :!:

Od Lesznej Górnej jedzie się najlepiej Kasztanową i potem wjeżdża na 11 w Wędryni :roll:

Tyle to i ja wiem ale na stronie z remontami od wlotu drogi z Wędryni do skrzyżowania przed Bystrzycą pokazuje że ma być remont do 04.08. i nie wiem czy ta część jest zamknięta czy nie.
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 04.08.2013 15:49

Lednice napisał(a):Tam jest tak jak w Polsce,
czyli zakończyli roboty drogowe, powinni usunąć znaki kierujące na objazd, ale tego nie zrobili :roll:
No bo po co :?: Nie pali się 8)

Po polskiej stronie już od dwóch tygodni jest otwarty nowy most Cieszynie-Błogocicach, a w Puńcowie dalej znak kieruje na objazd i pokazuje, że droga przez most jest zamknięta :!: Nikomu się go nie chciało usunąć,a może zapomnieli :?:

W Czechach były lepsze numery. Zakończyły się w jednym miejscu roboty drogowe, ale dalej był znak z ostrzeżeniem o robotach i ograniczeniem do 40 km/h
I przy tym znaku miśki, suszyły ludzi i wlepiały mandaty, chociaż już od kilku tygodni wszystko było skończone :roll:

Pewnie jest jak mówisz bo zastanawiał mnie fakt że na rondzie z dk11 widziałem od strony Bystrzycy normalny ruch, sporo TIRów leciało od tamtej strony. Trochę mnie to zastanowiło ale ze znakami nie dyskutowałem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca ! - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone