Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2013 11:12

Raul, dokładnie, jest jak piszesz. :roll:

Ja w tym roku zrobiłem jeden mały błąd, nie włączyłem wcześniej, w Czechach, radia austriackiego i nie dowiedziałem się o korkach w Poysdorf.
Radio włączyłem w Austrii, jak już staliśmy w korku :roll:
Straciliśmy godzinkę wlokąc się pipidówkami, sterowani przez policajtów na wahadłach, bo akurat tego dnia były mistrzostwa Austrii w kolarstwie w Poysdorf i zamknęli wjazd do miasteczka.
Błąd nie miał znaczenia w całej wyprawie, dowiedziałem się, że stracimy godzinę, nie było tragedii.
Jak było wahadło, to za nami stało auto z Krakowa i słyszałem, jak się denerwowali, bo nie wiedzieli, co się stało, jak długo będę stać.W głowie mieli setki objazdów przez połowę Austrii oraz cofanie się do Brna i dojazd przez Bratysławę do Wiednia.
Jak im powiedziałem, to się uspokoili trochę :wink:

Dostęp do bieżących informacji zawsze pomaga i ułatwia życie
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.07.2013 11:15

kazow napisał(a):
ale moze dlatego ze ja mam wyszukiwanie trasy ustawione na najszybsza a nie na najkrotsza

W AM są dla kierowców: 2 profile (osobowe i ciężarowe), w każdym 5 rodzajów dróg, do tego optymalną można sobie suwakiem dopasować plus do tego różne mniejsze opcje, możan sobie ograniczenia i zakazy dodawać i odejmować. :D :D

W sumie więc tras może być kilkadziesiąt - ja akurat zawsze korzystam z optymalnej..

Ja lubię jeździć po swojemu, a nie jak mi Krzysiu Hołowczyc wymyśla :D :D

Wszystko jest dobrze, dopóki nie ma remontów. A jak się remont zaczął tydzień wcześniej, to już żadna nawigacja tego ci nie uwzględni.

A wystarczy przed wyjazdem usiąść chwilę i poczytać wątki takie jak ten czy np. stronę GDDKiA.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 27.07.2013 11:44

Wazne ze remont sie skonczyl,a te kilka kilometrow z wybojami jakos sie wytrzyma, mamy takich w kraju multum i zyjemy
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 27.07.2013 11:54

Kacper111 napisał(a):Wazne ze remont sie skonczyl,a te kilka kilometrow z wybojami jakos sie wytrzyma, mamy takich w kraju multum i zyjemy

Toż to Polska , zielona wyspa hehhehe... :mrgreen:
kwinto30
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwinto30 » 27.07.2013 15:49

Raul73 napisał(a):
kwinto30 napisał(a):ja tam nie planuje jak wy wbijam miejsce A w nawi do miejsca B i kupuje winetki i lece sobie :) nie sprawdzam czy jakies remonty sa czy cos poprostu jade i co bedzie to bedzie :D

Jesteś wyjątkiem - cała reszta raczej jeździ z głową.

ja bez głowy dojechalem do vodic??? start Brzeg meta vodice zero korków jazda nocą puste drogi nie rozumiem twojego postu . a zreszta ci co tu na tym forum siedza same dupy planujecie wyjazdy jak byscie na kosmos jechali pier. wypisuje sie z tej masówki cial dupy
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 27.07.2013 16:12

kwinto30 napisał(a):
Raul73 napisał(a):
kwinto30 napisał(a):ja tam nie planuje jak wy wbijam miejsce A w nawi do miejsca B i kupuje winetki i lece sobie :) nie sprawdzam czy jakies remonty sa czy cos poprostu jade i co bedzie to bedzie :D

Jesteś wyjątkiem - cała reszta raczej jeździ z głową.

ja bez głowy dojechalem do vodic??? start Brzeg meta vodice zero korków jazda nocą puste drogi nie rozumiem twojego postu . a zreszta ci co tu na tym forum siedza same dupy planujecie wyjazdy jak byscie na kosmos jechali pier. wypisuje sie z tej masówki cial dupy

Ojoj uciekasz do innej piaskownicy? A leć.Nikt cię tutaj nie obraża i zachowuj się tożsamo. Gdyby nikt nie pytał o drogę i objazdy forum można by było zamknąć. Co w tym złego ,że ktoś planuje drogę? Jeśli stać cię na winiety, może też na prywatnego kierowcę to nie wcinaj się tam gdzie nie masz nic do dodania.
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 27.07.2013 18:21

Kacper111 napisał(a):Wazne ze remont sie skonczyl,a te kilka kilometrow z wybojami jakos sie wytrzyma, mamy takich w kraju multum i zyjemy

Dzisiaj wracałem... i były jeszcze 2 krótkie wahadła w Trzyńcu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2013 19:05

Gdzie dokładnie :?:

Pisałem, że są niedoróbki, może tam robią :?:

Pisałem tak :

Na miejscu zleceniodawcy robót, bym nie zapłacił za takie brakoróbstwo i tandetę :cry:

Tam gdzie był koleiny na obwodnicy, przed światłami w Trzyńcu, tam dalej są :!:
Przy światłach nie położyli nowego asfaltu, tam gdzie był konieczny.
Za to dali tam, gdzie nawierzchnia była dobra. :roll:
Most w Trzyńcu przed Wędrynią dalej w garbami :roll:
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 27.07.2013 20:22

rafgrzeg napisał(a):Dzisiaj wracałem... i były jeszcze 2 krótkie wahadła w Trzyńcu

To jak radzicie jechać - objazdem czy normalnie :?:
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 27.07.2013 20:30

Według mnie to było łatanie niedoróbek o których pisze Lednice...
wahadła bardzo krótkie w samym centrum, na tyle krótkie (ok. 50 m) , że kierujący ruchem komunikowali się na migi :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2013 20:39

No to chodzi w takim razie o te niedoróbki :roll:

Poprzednio ruch wahadłowy był na odcinku kilku kilometrów 8)

Spokojnie, jak na południe, w stronę Słowacji, to na pewno się nie straci czasowo skręcając na Oldrzychowice i Karpentną.
Jak na północ to TAK SAMO.

MAPA:
http://goo.gl/maps/CuUxE

Do 31 lipca powinni wszystko skończyć, jak wahadła są krótkie, to i tak niewiele powinno się stracić :roll:
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 28.07.2013 07:45

Tomcroek napisał(a):
rafgrzeg napisał(a):Dzisiaj wracałem... i były jeszcze 2 krótkie wahadła w Trzyńcu

To jak radzicie jechać - objazdem czy normalnie :?:

Ja jade w piatek za 4 dni normalnie,
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 28.07.2013 08:12

Raul73 napisał(a):Wiadomo, że są sytuacje, których przewidzieć się nie da: nagły remont, wypadek itd.

Ale jeśli ktoś wklepuje 2 punkty w navi i jedzie na podstawie tylko tego - to gratuluję wyobraźni. A potem stoi w sobotę rano 3 godziny na granicy w Macelj albo na bramkach gotówkowych w Lućko, bo nie chcialo się przeczytać, że można inaczej.

Że nie wspomnę już o samych nawigacjach, które prowadzą jak chcą, często przez jakieś pipidówki.

Dla ciekawości sprawdziłem w nawigacji swoją trasę z ubiegłego roku: Płock - Malinska. 12 punktów przelotowych, z czego w samej Polsce 5 :!:

Ja to jestem z innej planety chyba.
Bo nigdy nie korzystam z nawigacji, a od paru lat nawet z mapy.
Po prostu jadę z pamięci. Mam swoje 2 trasy i się ich trzymam i zawsze dojeżdżam/wracam na czas.
Zresztą znaki są wszędzie czytelne i nie po chińsku przecież. Od czasu jak przestałem jeździć przez Budapeszt odpadł problem kombinowania "jak przejechać, żeby dobrze wyjechać"... :lol: :roll: :twisted: :wink:

Jak czytam te NIEKTÓRE bojaźliwe pytania "a czy już przestali kopać?", "a czy tam mój Boże nie będzie jakiegoś korka" to mam wrażenie, że faktycznie- część ludzi chciałaby chyba mieć autostradę bez aut od własnej chałupy pod sam apartman a wszelkie odstępstwa od drogi idealnej oraz jakże dramatyczna utrata czasu w jakimś potencjalnym korku jest powodem rozstroju nerwowego i grozi rozwolnieniem na drodze. :wink:

Podziwiam zatem odwagę tych ludzi, że w ogóle zdecydowali się na tak karkołomne przedsięwzięcie jak jazda autem do Chorwacji! :)

Nie demonizujcie ludzie i pamiętajcie, że i tak u nas jest gorzej jechać nad Bałtyk.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2013 11:31

Wszystko zależy od sytuacji,
w mieście często gps się bardzo przyda, na nieznanej nam autostradzie trochę,
jadąc znaną nam trasą w zasadzie wcale :roll:
Czasem papierowa mapa może nas wprowadzić w błąd, czasem gps.
Wiadomo, że nic nie zastąpi myślenia.
Informacje o korkach, z tego forum, ze stron internetowych, z radia są bardzo pomocne :roll:
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 28.07.2013 12:04

małe pytanko
czy cała droga przez Czechy : z Ciszyna do Ćadcy nadla jest bezpłatna?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca ! - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies