Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca !

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 12:19

Na tym odcinku trudno się lata,
tam zawsze jest duży ruch, jedynie jedzie się fajnie na odcinku od okolic Jabłonkowa do granicy ze Słowacją.
Na granicy nie leć, bo słowackie miśki suszą
Gofer83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gofer83 » 24.07.2013 12:24

No to miodzio. Dzieki za info
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 14:32

No to jeszcze raz : skończył się remont obwodnicy Trzyńca i nie ma już ruchu wahadłowego,
http://goo.gl/maps/cFVYr

szczegóły na poprzedniej stronie :wink:

A ha: jeszcze jedna informacja:

od gdzieś tygodnia jest otwarta droga 938 w Pawłowicach i jak ktoś jedzie od strony Żor na południe
nie musi jechać 81 do Skoczowa i potem ekspresówką do Cieszyna :!: :!: :!:

Wystarczy, że w Pawłowicach skręci na Cieszyn na 938 i wjedzie na drogę do granicy w Cieszynie,
za Biedronką i kantorami, zysk czasowy około 5 minut
http://goo.gl/maps/K6SMU
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 24.07.2013 19:50

Dzięki za info. jutro wyruszam.
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 24.07.2013 20:49

Lednice napisał(a):No to jeszcze raz : skończył się remont obwodnicy Trzyńca(...)

- ukłony za wzorowe prowadzenie wątku! :)
Pozdrawiam serdecznie
qbat
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) qbat » 25.07.2013 21:44

dołączam się do podziękowań - jechałem 22go objazdem przez Karpetna, na wyjezdzie z objazdu juz nie bylo swiatel wahadla, teraz czytam ze juz skonczyli - super wiadomosc bo bede musial wracac przez Slowacje i obawialem sie tych korkow i kombinacji :-)
Acha - w Cadcy i jeszcze kawalek dalej gdzie frezowali nawierzcjnie byl juz swiezy asfaltowy dywanik :-)
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 26.07.2013 07:41

Ja również dołączam się do podziękowań dziś wyruszam do Cro. :D
kwinto30
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwinto30 » 27.07.2013 07:26

ja tam nie planuje jak wy wbijam miejsce A w nawi do miejsca B i kupuje winetki i lece sobie :) nie sprawdzam czy jakies remonty sa czy cos poprostu jade i co bedzie to bedzie :D
Cropolak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropolak » 27.07.2013 09:31

No fajnie bo jakby wyszło, ze w Trzyncu jest tak wszystko rozwalone ze trzeba stac 3h, to byś nie wklepał w nawigację punktu C?
Tylko pchałbyś sie przez ten Trzyniec, gdzie wystarczy wklepać Zwardon ...
Po coś to forum jest, ja już niedługo wyjezdzam, fajnie ze juz skonczyli, ale juz decyzja padla, jade przez Zwardoń, droga wygląda ok, nie trzeba będzie się pchać do Czesko Slowackiej granicy :)
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 27.07.2013 10:23

Generalnie remont to może i jest skończony, ale nadal jest sygnalizacja (być może w różnych miejscach, gdzie coś wykańczają i różnych godzinach) i ruch wahadłowy.

Jechałem w nocy z czwartku na piątek.
I stałem. W przeciwnym kierunku też ludzie stali.

Za to skończyło się naprawianie nawierzchni na Słowacji.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.07.2013 10:23

kwinto30 napisał(a):ja tam nie planuje jak wy wbijam miejsce A w nawi do miejsca B i kupuje winetki i lece sobie :) nie sprawdzam czy jakies remonty sa czy cos poprostu jade i co bedzie to bedzie :D

Jesteś wyjątkiem - cała reszta raczej jeździ z głową.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 27.07.2013 10:33

jara napisał(a):
Lednice napisał(a):Nigdy nie wiadomo, ale oficjalnie mają dwa miesiące czasu, taki jest harmonogram.

To na styk :oczko_usmiech:

i jak z robotą? Ktoś , coś wie???
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 27.07.2013 10:37

No chłopie! Jest weekend, gorąc a Ty chcesz żeby już skończyli!? :lol:

Raul73 napisał(a):
kwinto30 napisał(a):ja tam nie planuje jak wy wbijam miejsce A w nawi do miejsca B i kupuje winetki i lece sobie :) nie sprawdzam czy jakies remonty sa czy cos poprostu jade i co bedzie to bedzie :D

Jesteś wyjątkiem - cała reszta raczej jeździ z głową.

I Herkules du..a kiedy korków kupa... :)

Głowa na nic, kiedy nagle Węgrom cuś przyjdzie - do głowy ( :) :wink: ) rozkopać. :lol: :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.07.2013 10:46

Wiadomo, że są sytuacje, których przewidzieć się nie da: nagły remont, wypadek itd.

Ale jeśli ktoś wklepuje 2 punkty w navi i jedzie na podstawie tylko tego - to gratuluję wyobraźni. A potem stoi w sobotę rano 3 godziny na granicy w Macelj albo na bramkach gotówkowych w Lućko, bo nie chcialo się przeczytać, że można inaczej.

Że nie wspomnę już o samych nawigacjach, które prowadzą jak chcą, często przez jakieś pipidówki.

Dla ciekawości sprawdziłem w nawigacji swoją trasę z ubiegłego roku: Płock - Malinska. 12 punktów przelotowych, z czego w samej Polsce 5 :!:
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 27.07.2013 11:06

bez przesady, moja automapa wylicza trase bez najmniejszego problemu ->Czechy->Austria->Slowenia

jak inne warianty to juz trzeba samemu wstawiac punkty

ale jak do tej pory jezdzac po calej chorwacji ani razu sie jakos nie pomylila, drog fatalnych tez nie wybierala

ale moze dlatego ze ja mam wyszukiwanie trasy ustawione na najszybsza a nie na najkrotsza
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga - remont obwodnicy Trzyńca ! - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone