Sylwetka&Gienuś napisał(a):pirat2619 napisał(a):czyli jednak paszporty są potrzebne? nie wystarczy sam dowód osobisty?
Info potwierdzone telefonicznie
Dziękuję Sylwetko :-*,
znalazłam tam informacje dotyczące przewozu zwierząt domowych
Sylwetka&Gienuś napisał(a):pirat2619 napisał(a):czyli jednak paszporty są potrzebne? nie wystarczy sam dowód osobisty?
pirat2619 napisał(a):p007 napisał(a):Jechałem 2.07 do Orebica , faktycznie w Neum kolejka dostawczych , policja kierowała osobowe bokiem na przejścia , faktycznie na granicy skanują paszporty , przejechałem granicę w 2 minuty .
Byłem 3.07 na Divnej i na trasie nie widziałem żadnych ciężarówek .
czyli jednak paszporty są potrzebne? nie wystarczy sam dowód osobisty?
Aldonka napisał(a):pirat2619 napisał(a):p007 napisał(a):Jechałem 2.07 do Orebica , faktycznie w Neum kolejka dostawczych , policja kierowała osobowe bokiem na przejścia , faktycznie na granicy skanują paszporty , przejechałem granicę w 2 minuty .
Byłem 3.07 na Divnej i na trasie nie widziałem żadnych ciężarówek .
Nie widzę, żeby ktokolwiek napisał, że są potrzebne. Kto daje dowód ten zeskanowany i tyle.
viltob08 napisał(a):Aldonka napisał(a):pirat2619 napisał(a):
Nie widzę, żeby ktokolwiek napisał, że są potrzebne. Kto daje dowód ten zeskanowany i tyle.
Ludzie czepiają się poleceniu "paszporty proszę". Przecież strażnik nie będzie się rozdrabniał i mówił "paszporty albo dowody albo coś ze zdjęciem ( ) proszę". Prosi o dokument, dajesz to co masz i jest ok. Mój małż w zeszłym roku miał dowód, my paszporty i nie było problemu
ynka napisał(a):Ludzie, przecież w teraźniejszych czasach nie ma problemu z wyrobieniem paszportu?! Lepiej mieć paszport w kieszeni niż katować swoją psychikę.
Bocian napisał(a):ynka napisał(a):Ludzie, przecież w teraźniejszych czasach nie ma problemu z wyrobieniem paszportu?! Lepiej mieć paszport w kieszeni niż katować swoją psychikę.
Oksana, ale co za katowanie? Nie jest wymagany i wszystko w temacie Jak ktoś chce mieć, to niech ma. Jeśli uważa, ze bardziej mu się przyda w sytuacjach nieprzewidzianych, takich jak wizyta w szpitalu, to sobie wyrobi. Od lat , coroczny temat ogórkowy Ja mam, bo wyrobiłem kiedyś tam. Poza tym, liczę na pieczątki pograniczników Żeby sobie samemu na sv. Ilji nie wstawiać
St.Witch napisał(a):Nie trzeba noca zeby poczuc dreszczyk.Jadac pierwszy raz (w dzien) myslalam:Jezu,jak my sie z tego Borka wydostaniemy bo ja juz na te gorke nie wjade ,no chyba ze odpowiednio znieczulona,uspiona itp
Na drugi dzien juz nawet zerkalam przez szybe,a potem... sie zakochalam.W Borku i w tej drodze dojazdowej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi