Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA - namioty drozeja

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 13.05.2009 17:41

Moi drodzy co sądzicie o takim namiocie :)

Proszę o opinie ;)
http://www.e-horyzont.pl/fjord-nansen_2m/namiot-korsyka-iii-039-09_31045t.html
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 13.05.2009 18:54

Cześć ;-)
Ja Ci napiszę tak na szybko: namiot fajny ale moim zdaniem na trekking w góry a nie na camping. Wysokość 110 cm, sprawi że w razie niepogody jedyne co będziesz mógł robić w tym namiocie to leżeć lub ewentualnie grać w karty na siedząco.
Wg mnie namiot na camping powinien być około 190-200 cm wysoki i mieć około 4m2 powierzchni przedsionka, tak aby tam ewentualnie wstawić jakieś graty, stolik, krzesełka itp (jeśli obie sypialnie zajęte) i i w miarę możliwości sypialnie po obu stronach przedsionka.
Kolejna wada to brak podłogi w przedsionku.
Generalnie: w góry ważniejsze są: waga namiotu, jego powierzchnia ścian bocznych (im mniejsza tym mniejszy opór stawia wiatrowi), wysokość (nie za wysoki) - czyli ergonomia
Na camping, gdzie go wieziesz w aucie patrz raczej na wygodę jego użytkowania, możliwość włożenia/wstawienia do niego różnych rzeczy, których na campingu się używa i na to abyś zarówno w pogodę, jak i niepogodę mógł z niego wygodnie korzystać)
Pozdrawiam
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 13.05.2009 19:02

Dziękuję za dobrą podpowiedź :)
hexapus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hexapus » 13.05.2009 21:57

ja od kilku lat uzywam ten namiot.
Dla mnie rewelka :) z małym ale...jest troszke za niski.
Przeżył kilka nawałnic..w kolo połamane a ten jak nowy :D

http://www.e-horyzont.pl/jack-wolfskin_ ... 0150t.html
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.05.2009 07:52

Trochę przesadzacie z tym, że np takiej wielkości namiot się nie nadaje na wypoczynek w Cro. My już od dwóch sezonów sobie w takim namiocie "radzimy". Tak, że KOBIAL zastanów się czego ty oczekujesz po namiocie i kupuj taki jaki ci się podoba :) Dla dwóch osób mogę z czystym sumieniem polecić ten namiot, bo widziałam, że już wcześniej pytałeś o opinie na jego temat.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.05.2009 08:36

Roksa_ napisał(a):Trochę przesadzacie z tym, że np takiej wielkości namiot się nie nadaje na wypoczynek w Cro. My już od dwóch sezonów sobie w takim namiocie "radzimy". Tak, że KOBIAL zastanów się czego ty oczekujesz po namiocie i kupuj taki jaki ci się podoba :) Dla dwóch osób mogę z czystym sumieniem polecić ten namiot, bo widziałam, że już wcześniej pytałeś o opinie na jego temat.

sypialnia 200x200 to kawal miejsca a w sumie to najwazniejsze jak piekna pogoda. podczas wczesniejszych wakacji mielismy nawet mniejszy i tez bylo OK. teraz mamy dziecko i chcemy wiecej zwlasza na wypadek niepogody i dlatego wybor na campus indiana 2+2

pamietam nasze pocxzatki to namiot byl tak maly ze majac 186cm spalem po przekatnej z nawet lekko podkurczonymi nogami a zona to nie pamietam jak sie tam ze mna miescila. jezdzilo sie pociagami, autobusami a namiot wazyl pewnie nieco ponad 1 kilogram. Tez bylo pieknie :wink:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 14.05.2009 11:32

Roksa_ napisał(a):Trochę przesadzacie z tym, że np takiej wielkości namiot się nie nadaje na wypoczynek w Cro. My już od dwóch sezonów sobie w takim namiocie "radzimy". Tak, że KOBIAL zastanów się czego ty oczekujesz po namiocie i kupuj taki jaki ci się podoba :)

A tu nikt nie pisał twardo że się nie nadaje :-) Tylko że wygodniej mieć namiot o innej charakterystyce. Sam mam namiot wyprawowy, z którym już 2 razy byliśmy w CRO i też przeżyliśmy ale teraz wiem że na camping inne (wyższe, większe, z obszerniejszym przedsionkiem) są po prostu dogodniejsze w campingowym użytkowaniu.
Człowiek uczy się na błędach (swoich), wiec jeśli po praktycznym zastosowaniu może innych przestrzec czy doradzić - to czemu tego nie zrobić ? Namiot to wydatek na lata - lepiej przemyśleć przed zakupem. To co idealne w góry nie zawsze idealne na camp i na odwrót :-)
KOBIAL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOBIAL » 14.05.2009 21:26

Dzięki Roksa_ teraz już wiem co mam zrobić :) widzicie Panowie jak dziewczyny działają ;)

Dziekuję wszystkim za opnie już wiem co mam począć :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.05.2009 09:35

Cieszę się, że mogłam pomóc. To ty najlepiej powinieneś wiedzieć, czego oczekujesz po takim namiocie. Dla nas taki jest w sam raz, służy jedynie jako sypialnia i przechowalnia przeróżnych różności. Deszcz?-nie siedzimy w środku tylko idziemy do kampingowego baru, albo nie... leżymy w środku,słuchamy deszczu i cieszymy się sobą :twisted: No i nie ukrywajmy, że jest to jeden z tańszych namiotów, a to też jest ważne.
Ile osób, tyle opinii, Ty też pewnie masz swój pogląd, jak chcesz spędzać czas i czy wielkość namiotu jest dla Ciebie ważna. W każdym bądź razie ja dla dwóch osób mogę go z czystym sumieniem polecić, widziałam nawet małżeństwo z dzieckiem w takim namiocie, do jednego wejścia przyłączyli malutki namiocik dla latorośli, tak że wyjście z niego było do środka, żeby maluch nie mógł wyjść bez wiedzy rodziców.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.05.2009 09:48

czy wielkość namiotu jest dla Ciebie ważna

mężczyźni, choćby nawet zaprzeczali, to tak już mają, że wielkość namiotu jest dla nich bardzo ważna :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.05.2009 12:21

A kobiety uparcie twierdzą, że rozmiar namiotu nie ma znaczenia :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.05.2009 13:11

mężczyźni, choćby nawet zaprzeczali, to tak już mają, że wielkość namiotu jest dla nich bardzo ważna

A kobiety uparcie twierdzą, że rozmiar namiotu nie ma znaczenia

:D :D :D
GosiaO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GosiaO » 02.06.2009 18:50

Ja kupiłam taki:

http://www.e-horyzont.pl/fjord-nansen_2 ... 1051t.html

Na zdjęciu niepozorny,ale wymiary ma podobno naprawdę spore jak na tego typu namiot,no i przedsionek:)

W sklepie Horyzony w Wa-wie na Targówku w tym tyg.do piatku jest wszystko -15%,także kupiłam o 100 zł taniej:)

Zobaczymy jak się sprawdzi pierwszy raz na kampie;)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 02.06.2009 19:42

GosiaO napisał(a):Ja kupiłam taki:

http://www.e-horyzont.pl/fjord-nansen_2 ... 1051t.html

Na zdjęciu niepozorny,ale wymiary ma podobno naprawdę spore jak na tego typu namiot,no i przedsionek:)

W sklepie Horyzony w Wa-wie na Targówku w tym tyg.do piatku jest wszystko -15%,także kupiłam o 100 zł taniej:)

Zobaczymy jak się sprawdzi pierwszy raz na kampie;)

Widziałem go w stanie rozłożonym. Rzeczywiście ma obszerny i wysoki przedsionek.
mixen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mixen » 18.06.2009 16:44

witam

Wybieram się w tym roku do Chorwacji pod namiot,
więc muszę kupić jakiś namiot, proszę o radę.
Chodzi o namiot dla rodziny 2+2 czyli 4 osobowy.
Na razie znalazłem taki: http://fun-camp.pl/
podoba mi się bo jest wysoki, jest 6 osobowy więc jest dużo miejsca na zostawienie rzeczy i ma nawet spory przedsionek.
Proszę o jego ocenę i wasza inne propozycje
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

UWAGA - namioty drozeja - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone