Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

uwaga na Węgrzech

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klama
Autostopowicz
uwaga na Węgrzech

Nieprzeczytany postnapisał(a) klama » 06.09.2005 21:00

czesc :) w Chowacji bylam w te wakacje, zatrzymalismy sie na Węgrzech zeby zatankowac...babeczka ze stacji benzynowej chciala nas okantowac na 5000 forintow 8O zroblilismy awanture i oddala pieniadze!
clio_
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) clio_ » 06.09.2005 21:16

Ja też miałam taki przypadek wracając przez Węgry, chcieli nas oszukać na stacji MOL na ok. 6000 tyś forintów. Nie wspomnę już o braku winetek na Słowacji i kłopotach na granicy.
Nigdy więcej tą trasą :evil:

clio
Zebb
Autostopowicz
samochodem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zebb » 06.09.2005 21:30

Jeżdżę już po Węgrzech parę lat.a oszukać mnie próbowali tylko w Gro,sorry CRO
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 06.09.2005 21:47

Nigdy mi sie nie przytrafilo!!!
altE
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) altE » 07.09.2005 07:42

jak już clio_ napisała na Węgrzech chcieli nas skubnąć...

miało to miejsce na stacji MOL, na ostatniej stacji na autostradzie przed zjazdem na autostradzie...
zajechaliśmy tam po 1 w nocy... w sumie ucieszeni, bo od Budapesztu szukaliśmy stacji z gazem... chwilę czekaliśmy, aż sam poszedłem przywołać obsługę.
Madziar zaopatrzył nasz bak w gaz... na dystrybutorze pokazała się kwota 6079 forintów...
gdy clio_ poszła zapłacić kartą - gość chciał skasować 11 000 forintów...

po zwróceniu uwagi, wycofał transakcje i wprowdził poprawną kwotę...
nie uogólniajmy.... po prostu trafił się Madziar, co chciał trochę dorobić... jednak piszę to, abyście zwracali uwagę na kwotę przed potwierdzeniem pinem płatności kartą...
altE
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) altE » 07.09.2005 07:44

powyżej miało być...
(..) na autostradzie przed zjazdem na Bratysławę :oops:
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 07.09.2005 11:12

ode mnie nie chcieli rzyjąc zapłaty w ani w euro ani kartą,na szczęście zatrezymałem się na kawę a nie tankowałem paliwa
pozdro
typ1100
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ1100 » 07.09.2005 11:26

Potwierdzam, mnie też chcieli okantować na ok 3500 forintów, dopiero po zrobieniu małej awantury zwrucili pieniądze w gotówce (płaciłem kartą i mnie zagadali przy podpisywaniu) więc zdecydowanie nie polecam ostatniej stacji po Węgierskiej stronie na autostradzie przed Bratysławą (po prawej stronie chyba MOL).
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 11.09.2005 08:51

Jezdze od paru lat prze Wegry i nigdy nie probowano mnie oszukac
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 11.09.2005 09:34

Nie miałem nigdy takich przypadków. Jeżdżę przez Węgry ...naście razy.
NIE UOGÓLNIAJMY. TO BARDZO BRZYDKI ZWYCZAJ.
Złodzieje są wszędzie i trzeba uważać. To proste.
A takie posty odbieram jak próbę podkręcenia sennej atmosfery na forum...
:? [/list]
altE
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) altE » 12.09.2005 07:18

TaTa napisał(a):Nie miałem nigdy takich przypadków. Jeżdżę przez Węgry ...naście razy.

ale niby kto UOGÓLNIA według Ciebie ???
ostrzeżenie dotyczy jednej stacji MOL przy autostradzie, a nie wszystkich Węgrów...
daro_
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro_ » 12.09.2005 08:37

Byłem na Węgrzech około dziesięciu razy i też przytrafiało mi sie że chciano mnie oszukać,a mówi sie ze w Polacy to złodzieje....
Pozdrawiam
clio_
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) clio_ » 12.09.2005 18:39

TaTa napisał(a):Nie miałem nigdy takich przypadków. Jeżdżę przez Węgry ...naście razy.

oczywiście, nudno tu strasznie ciągle tylko o Cro piszą :wink:

właśnie po to jest ten temat kolego aby ostrzec innych, a jak może przeczytaleś nie przydarzyło się to tylko jednej osobie.
Nie rozumiem po co te uwagi o podkręcaniu atmosfery?

clio
TaTa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TaTa » 12.09.2005 20:53

No comment, kolego.
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 16.09.2005 10:22

Nie ulega wątpliwości, że na Forum atmosfera stanie się bardziej senna. Jest to związane z przemijaniem sezonu turystycznego w Cro. Teraz dominować będą (i dobrze) wspomnienia ze spędzonych wakacji. Różne uwagi o nieprawidłowościach są cenne, ale nie mogą dominować. Stare powiedzenie, że "okazja czyni złodzieja" jest zawsze aktualne. Dbajmy o swoje interesy, liczmy pieniądze i nie dajmy się oszukać - to jest nasz interes. Ale uznajmy również, że nie wszystko jest złodziejstwem i kanciarstwem, są również pomyłki. My też mylimy się czasem! Pozdrawiam! :sm:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone