Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

uwaga na Węgrzech

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.09.2005 11:24

altE napisał(a):jak już clio_ napisała na Węgrzech chcieli nas skubnąć...

miało to miejsce na stacji MOL, na ostatniej stacji na autostradzie przed zjazdem na autostradzie...
zajechaliśmy tam po 1 w nocy... w sumie ucieszeni, bo od Budapesztu szukaliśmy stacji z gazem... chwilę czekaliśmy, aż sam poszedłem przywołać obsługę.
Madziar zaopatrzył nasz bak w gaz... na dystrybutorze pokazała się kwota 6079 forintów...
gdy clio_ poszła zapłacić kartą - gość chciał skasować 11 000 forintów...

po zwróceniu uwagi, wycofał transakcje i wprowdził poprawną kwotę...
nie uogólniajmy.... po prostu trafił się Madziar, co chciał trochę dorobić... jednak piszę to, abyście zwracali uwagę na kwotę przed potwierdzeniem pinem płatności kartą...

gdy czytam o takich sytuacjach to poprawia mi sie humor bo to znaczy ze u nas kradna tylko politycy(nie spotkalem sie z taka sytuacja na polskiej stacji paliw nigdy)Pozdrawiam i zycze jak najmniej takich przygod.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.09.2005 20:00

kaszubskiexpress
BRAWO!!! EXTRA TEKST!!!
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 20.09.2005 11:49

Zbyszek_mat napisał(a):Jezdze od paru lat prze Wegry i nigdy nie probowano mnie oszukac

Od kilkunastu lat jeździmy na Węgry i też nie spotkaliśmy się z próbą oszustwa, owszem czasem drobne pomyłki były, ale pomyłki! To jest przyjazny kraj turystom. Szkoda jednak, że gości tam coraz mnie turystów i infrastruktura podupada, kempingi zamyka się itd.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2005 12:56

kaszubskiexpress napisał(a):gdy czytam o takich sytuacjach to poprawia mi sie humor bo to znaczy ze u nas kradna tylko politycy(nie spotkalem sie z taka sytuacja na polskiej stacji paliw nigdy)Pozdrawiam i zycze jak najmniej takich przygod.

No niestety ale nie jest to ekstra tekst tylko brak wyczucia ...

W Polsce Tobie tak nigdy nie zrobią ... bo się boją ... natomiast obcokrajowców podejrzewam, że na takich ... Orlenach niektórych mogą ... "skubnąć" ...
tak samo naszych za granicą ... taki pracownik Stacji wie ... że jak już podpiszesz (czy to składając cyrograf czy to podając pin) i pojedziesz ... to raczej nie wrócisz ...

I to na tym polega . :cry: .. nie żebym praktykował ...
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone