Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga na

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ankak114
Autostopowicz
Uwaga na

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankak114 » 04.09.2011 18:41

Od 10 lat wakacje spędzam w Chorwacji lub w Czarnogórze. Zawsze lubiłam kupować sobie do domu lokalne produkty z tych krajów. Jednakże z roku na rok jakość produktów ulegała pogorszeniu, a w tym roku osiągnęła dno. Kupiła lokalne "domowe" miody i nalewki w przydrożnych straganach koło Neretwy. Produkty którymi częstowali mnie sprzedawcy były wyborne. Natomiast po powrocie do domu, okazało się że miody i nalewki które mi sprzedano nie przypominały nawet trochę w smaku tych które próbowałam. Miody okazały się zwykłym podpalanym cukrem a nalewki są w smaku trudne do identyfikacji. Mają bardzo małą zawartość alkoholu i bardziej smakują jak jakiś osobliwy sok. Nie twierdzę, że wszyscy sprzedawcy oszukują, ale radzę bardzo uważać podczas dokonywania zakupów.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.09.2011 19:54

Szkoda czasu na kupowanie tam.Co innego się smakuje co innego się kupuje.I to nie tylko tam.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.09.2011 19:58

Ja zawsze kosztuje to co kupuje.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.09.2011 20:05

romuald22 napisał(a):Ja zawsze kosztuje to co kupuje.

I Ci te co kosztujesz otwarte pakują ?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.09.2011 20:18

ankak114 napisał(a): Natomiast po powrocie do domu, okazało się że miody i nalewki które mi sprzedano nie przypominały nawet trochę w smaku tych które próbowałam. Miody okazały się zwykłym podpalanym cukrem a nalewki są w smaku trudne do identyfikacji.

My zawsze kupujemy u jednego sprzedawcy, pierwszy stragan jadąc od strony Ploce , poza tym zawsze bierzemy tę butelkę z której się próbowało, a jak sie bierze więcej to z każdej się próbuje (odrobinę).
Andrzej przecież oni zamykają na korek lub zakrętkę , niczym to nie jest zabezpieczone, nie jest ono kapslowane.
Na tym straganie kupuje wiele wycieczek, właścicielka zna Suzannę, naszą forumową koleżankę , maja tam pyszny domowy dżem z fig. :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.09.2011 20:30

AndrzejJ. napisał(a):
romuald22 napisał(a):Ja zawsze kosztuje to co kupuje.

I Ci te co kosztujesz otwarte pakują ?

Była mowa o nalewkach i miodach.
Od siebie dodam - wino czy loza. Nalewa mi niesprawdzony straganiarz z jakiejś butelki do małego naczynka. Jak mi smakuje to biorę tę butelkę. Przecież to proste.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.09.2011 20:31

krakuscity napisał(a):
ankak114 napisał(a): Natomiast po powrocie do domu, okazało się że miody i nalewki które mi sprzedano nie przypominały nawet trochę w smaku tych które próbowałam. Miody okazały się zwykłym podpalanym cukrem a nalewki są w smaku trudne do identyfikacji.

My zawsze kupujemy u jednego sprzedawcy, pierwszy stragan jadąc od strony Ploce , poza tym zawsze bierzemy tę butelkę z której się próbowało, a jak sie bierze więcej to z każdej się próbuje (odrobinę).
Andrzej przecież oni zamykają na korek lub zakrętkę , niczym to nie jest zabezpieczone, nie jest ono kapslowane.
Na tym straganie kupuje wiele wycieczek, właścicielka zna Suzannę, naszą forumową koleżankę , maja tam pyszny domowy dżem z fig. :D

Tak tylko to co próbujemy jest inne niż kupujemy.Jest przesłodzone i smak syropu to ma.Też kupowałem gdzie piszesz ,a ostatnio na Istrii dałem się nabrać. :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.09.2011 20:44

AndrzejJ. napisał(a):Tak tylko to co próbujemy jest inne niż kupujemy.

Ale ja próbuję nową butelkę , jeszcze nie zaczętą i jak mi pasuje to tylko tę biorę.
pozdrav z Mlini

:papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.09.2011 20:51

krakuscity napisał(a):

Ale ja próbuję nową butelkę , jeszcze nie zaczętą i jak mi pasuje to tylko tę biorę.
pozdrav z Mlini

Tak i obserwujesz jak się ją pakuje. :wink:
Pozdrav .Mała Mi . :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.09.2011 21:06

krakuscity napisał(a):

pozdrav z Mlini

Ciekawe kolego Krakusie co tam u Was słychać w Mlini ???
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.09.2011 21:49

darek1 napisał(a):
krakuscity napisał(a):

pozdrav z Mlini

Ciekawe kolego Krakusie co tam u Was słychać w Mlini ???

Nic takiego teraz pijemy wino i czytamy forum.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.09.2011 21:53

AndrzejJ. napisał(a):
krakuscity napisał(a):

pozdrav z Mlini

Tak i obserwujesz jak się ją pakuje. :wink:

Wyjąłeś to z moich ust :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.09.2011 18:48

Najlepiej kupować u własnych gospodarzy lub u ich znajomych... A miód i tak najlepszy jest w Polsce :wink:
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 14.10.2011 21:51

greenrs napisał(a):Najlepiej kupować u własnych gospodarzy lub u ich znajomych... A miód i tak najlepszy jest w Polsce :wink:

To prawda ale jesli chodZi o taki jak rzepakowy lipowy bo miód lawendowy jest rewelacyjny właśnie z Chorwacji

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone