marcines napisał(a):witam, jechałem 19.07 autostradą serbską Belgrad-Budapeszt i widziałem w na sąsiednim pasie ( na południe) dwa stanowiska z fotoradarem przenośnym. Jedno około 30 km od granicy z węgrami, drugie około 90 km prz pierwszyi bramkami. Metoda prosta-radar i kilometr dalej zwężka, przejazd przez parking gdzie zatrzymywali tych co przekroczyli prędkość, tak samo zaraz za bramkami zatrzymywali(na 90 kilometrze). Ponieważ na przejściu wegry-serbia było troche stania, wystarczylo przycisnąć na autostradzie i gotowe, mysle ze w weekendy wakacyjne często można spotkać te pułapki. Dodatkowo było 3 zwęzki miedzy granicą węgierską a belgradem- remonty. Widziałem tez jeden taki radar na obwodnicy budapesztu, więc uważajcie, pozdrawiam i szerokiej drogi.
slavko.v napisał(a):To chyba normalne, że jak są ograniczenia prędkości, trzeba przestrzegać obowiązujących przepisów. Mnie zdarzyło się kiedyś na Ukrainie milicjant nas zatrzymał i stwierdził, że za szybko jechaliśmy (nie miał radaru)... ale co kraj, to obyczaj...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi