Blums napisał(a):placici tylko karta a jak jest problem to druga karta np żony a jak juz tego nie przyjmie to kupic 50 kun w polsce w jak najdrobniejszym nominale. Tak na wszelki wypadek Pozdrawiamy odliczających DDW
Janusz Bajcer napisał(a):Blums napisał(a):placici tylko karta a jak jest problem to druga karta np żony a jak juz tego nie przyjmie to kupic 50 kun w polsce w jak najdrobniejszym nominale. Tak na wszelki wypadek Pozdrawiamy odliczających DDW
Nie opłaca się kupować kun w Polsce, lepiej złotówki lub euro wymienić na kuny w kantorach na granicy - nawet więcej niż na 50 kun.
Kuny przydadzą się w Chorwacji, bo nie wszystko moźna kupić płacąc kartą, np owoce czy ryby na targu, chleb w małej piekarni, czy też rakiję przy drodze i inne drobne upominki
Blums napisał(a):.....ale "wersja optymistyczna" ze bankomat w Gorican nie dziala a za autostrade trzeba zaplacici a karty nie przyjma to lipa jak dasz euro to pewno skroja.....
Piotrek_B napisał(a):j_w napisał(a):garciu napisał(a):j_w napisał(a):Najlepiej płacić kartą kredytową
Jesteś pewien że kredytową
Twojemu przedmówcy chodziło chyba o to, że wiele osób nie odróżnia kart kredytowych od debetowych Wiele osób twierdzi, że ma kartę kredytową choć tak na serio to zupełnie inny rodzaj plastiku nosi w portfelu.
Ale dla platności za usługi czy towary to nie ma żadnego znaczenia.
Znaczenie ma forma splaty takiej karty ale to już ani nasz biznes ani nie w temacie
Janusz Bajcer napisał(a):jak kwota należna do zwrotu jest mała np. 1-2 kuny to możemy "bramkarzowi" z uśmiechem na ustach powiedzieć:
reszty nie trzeba - zadržite ostatak
MorskiPas napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):jak kwota należna do zwrotu jest mała np. 1-2 kuny to możemy "bramkarzowi" z uśmiechem na ustach powiedzieć:
reszty nie trzeba - zadržite ostatak
A bramkarz odpowie sram mi je*, po czym spłonie rumieńcem i do końca zmiany będzie wydawał co do lipy
*)sram mi je - jest mi wstyd
janniko napisał(a):Kurcze, sory, koledzy, ale jakoś zgubiłem wątek, w który było podane jak sie oblicza odcinki autostrady. Chcę wiedzieć ile muszę mieć przygotowanych kun.
Mamy zamiar pokonać Chorwację w 2 rzutach:
1. gr. węgierska - Sibenik (tutaj kilkudniowy postój)
2. Sibenik - Dubrownik (i znów kilka dni na Paljesac lub w okolicy)
Jeśli ktoś może mi podać oddzielne kwoty za te 2 odcinki to będę wdzięczny za odciążenie mnie wyliczania według tabel, które są zazwyczaj po ichniemu..
dzięki
macmar napisał(a):A ja mam takie pytanko.
Na jaką kwotę mam się przygotować?
Będę jechać trasą: Graz -> Maribor (oczywiście pomijając płatne odcinki, przez Ptuj) -> Zagrzeb -> Split, i teraz nie wiem jeszcze którym zjazdem będę zjeżdżał - jadę do Omis - Duce, to pewnie i tak będę musiał zjechać na Split i się przebić przez centrum Splitu i dalej starą drogą na Dubrovnik, co o tym myślicie?
Ile mam przygotować na Chorwackie autostrady i ile razy będę płacił (wydaje mi się że 2razy, ale mogę się mylić)
Janusz Bajcer napisał(a):Oj , leniuszku
Chyba muszisz nastawić się na dwa warainty opłat, bo nie wiem do jakiej kategorii opłat zostanie zaliczone Twoje "vozilo"
...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi