napisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2008 06:45
janniko napisał(a):Szanowni koledzy, pozwolę sobie zadać spytanie:
Gdzie jest pierwszy bankomat w HR, jadąc od granicy węgierskiej (Latenye.. od Balatonu)? Zagrebecka Banka. Lub jakiś inny, żeby mając kartę Maestro PKO SA wybrać kasiorkę kuniastą bezrpowizyjnie???...
Szanowny kolego Janniko
Pozwolę sobie odpowiedzieć, że takowy bankomat Zagrebacka Banka jest na przejściu granicznym Gorican/Letenye jak i kilka całodobowych kantorów/bankow
Po więcej info na ten temat to zapraszam do nikomu niepotrzebnego wątku w dziale FAQ, gdzie kiedyś chciało mi się ale już mi przeszło, zrobić wyszukiwarke bankomatów w całej HR z podziałem na banki etc.
janniko napisał(a):....Załóżmy hipotetycznie, że koleś niechcący (lub chcący) kasuje nam zamiast 30 kun 300 kun. Gdy mu zwracamy uwagę, że coś tu nie gra, koleś mówi: "O!... pomyliłem się!" i "Izvinite, żao mi je ale.. " transakcja już dokonana i .. kupa. No i co wtedy? Prawdopodobnie po jakimś czasie dojdziemy swego (chyba?), ale 300 kun mamy przez jakiś czas zamrożone.. a jeśli by to było 3 tyś lub 5 tyś.. ?... wakacje zrypane i można zawracać
Czy taki czarnowidzki scenariusz jest w ogóle możliwy?
Proszę się uprzejmie nie śmiać i nie nabijać..
Wszystko jest możliwe ale.........nie wpadajmy w paranoję. Taki numer (a nawet lepszy) można Ci wyciąć chocby i w Polsce przy próbie wyciągania np. pieniążków z bankomatu.
Grunt to nie popadać w skrajnośći co nie oznacza, że można spuścić kartę z oczu bo niby ktos musi ja autoryzować na zapleczu
Z karta jak z kradzieżami w autobusie - trza być czujny