Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ja na własne oczy widziałem w Sibeniku jak policja odcholowywała samochód zarejestrowany na chorwata, który był zle zaparkowany. Tak więc jeśli ktoś zle zaparkuje to nie ma reguły czy chorwat czy obcokrajowiec. A na parkingach nie oszczędzajcie, ja jak byłem zawsze korzystałem z parkingów płatnych, nie jest to majątek a głowa zawsze spokojniejsza.
A na parkingach nie oszczędzajcie, ja jak byłem zawsze korzystałem z parkingów płatnych, nie jest to majątek a głowa zawsze spokojniejsza.[/quote]
Witam
Fakt pozostawienia samochodu na płatnym parkingu nie oznacza moim zdanie, że jest on bezpieczniejszy. Oznacza na pewno, że musimy zapłacić za parking, ale parking ten wcale nie musi być strzeżony.
Rafał
klopot napisał(a):A na parkingach nie oszczędzajcie, ja jak byłem zawsze korzystałem z parkingów płatnych, nie jest to majątek a głowa zawsze spokojniejsza.
Witam Fakt pozostawienia samochodu na płatnym parkingu nie oznacza moim zdanie, że jest on bezpieczniejszy. Oznacza na pewno, że musimy zapłacić za parking, ale parking ten wcale nie musi być strzeżony. Rafał[/quote]
Nie pisałem że jest bezpieczniejszy, ale odpadaja takie sytuacje jak odholowanie przez Policje czy mandat za złe parkowanie.
Po drugie według mnie chorwacja jest o wiele biezpieczniejsza jeśli chodzi o złodziei niż Polska, chorwat u którego mieszkałem stawiał samochód kawałek za domem przy drodze i nawet go nie zamykał, nawet szyby były cały dzień i noc pootwierane.