Tutaj widzę nic się nie zmieniło bo i mnie kilka razy chcieli orżnąć. W Niemczech, w Austrii to się nie zdarza ale w cro jest to nagminne. Gdzie mogę to płacę na ogół kartą w przypadku wyższych sum i obowiązkowo na bramkach. Należy uważać w kasach podczas kupowania biletów na prom bo tam "pomyłki" zdarzają się bardzo często
Kiedyś jedna kobiecina ( 2013 rok ), próbowała zrobić mnie z apartmanem a ja miałem wpłaconą zaliczkę 100 E. Po mojej awanturze oddała 100 E a ja pojechałem dalej. Miało to miejsce w Sparadici, przez tą kobietę nie dane mnie tam było być na dłużej ale jeszcze będę bo Sparadici mnie się podoba mimo, że są piękniejsze miejsca.
Cały wałek polegał na tym, że miałem zarezerwowany apartament na samej górze ( wydruki mailowe zabrałem z sobą naturalnie ) ładnego różowego domu. Po przyjeździe okazało się, że pani nas prowadzi do apartamentu na parterze, ciemnego jak jaskinia i z tarasikiem przy schodach którymi cały czas trwały czeskie pielgrzymki na górę i w dół. Przypuszczam, że obok nas na górze mieli zarezerwowany apartament Czesi, inni byli pewnie na dole ale chcieli być razem. Posmarowali właścicielce, która myślała, że trafi na jelenia z Polski. Straciła rezerwację bo tej ciemnej nory nawet za darmo nie chciałbym w takim miejscu, choćbym przyjechał w ciemno i był padnięty jak Pluto.