Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga na oszustwa

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2010 12:29

Teraz to Ci napiszą, że tak masz boś z Poznania i zawsze coś wysępisz :):):) Nie mam tak jak Ty, aż tak przystojny nie jestem :) Pewnie kupujesz u męskiej części bazarku :) tak jak ja i dlatego to u mnie nie działa... A tak na poważnie to ja wyznaję zasadę , że otrzymuje to co sam daję i u mnie , szczególnie w Cro, to działa. Nawet jak siedzieliśmy w Stonie na komendzie :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.08.2010 12:44

Nic nie sępię, nic nie sępię :) Zawsze dorzucają sami :) Ale fakt - panowie, wiec może tu tkwi sedno :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2010 13:03

Bocian napisał(a):Taaaa... A wszystko to masoni... Może nie oszukują mnie bo mówię do nich po chorwacku, uśmiecham się, nie narzekam , że bardzo drogo, pytam co słychać... :)

Ja byłem jedenasty raz i też mnie nikt nie oszukał.
W tym roku pierwszy raz na kwaterze, puszczałem gospodarzom "hrvatską glazbę" a oni z pozwoli mi korzystać z ogródka - pomidory, ogórki, papryka cebula, zielona pietruszka do zup - GRATIS
:D :D
Na "stretam put do mojej kucy" dostałem litr rakiji :D :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2010 14:22

dostałem litr rakiji

Zapewne zatruta albo chociaż rozwodniona... :):)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2010 15:03

Może ktos spróbuje mi wytłumaczyć -jaki zysk dla kasjerki ,jeśli te "oszustwa" nabijane sa na paragon?
Dyrekcja Studenaca im kaze ?
A może to wynika z sezonowości tych kasjerek,braku doświadczenia gdy zatrudniona miesiąc czy dwa ,po prostu sie myli?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2010 15:12

Tam pracownicy kradną dla pracodawców. Tacy altruiści :)
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 02.08.2010 15:22

hepik napisał(a):Może ktos spróbuje mi wytłumaczyć -jaki zysk dla kasjerki ,jeśli te "oszustwa" nabijane sa na paragon?
Dyrekcja Studenaca im kaze ?
A może to wynika z sezonowości tych kasjerek,braku doświadczenia gdy zatrudniona miesiąc czy dwa ,po prostu sie myli?

Mój przypadek - idąc do domu pANI kasjerka idzie sobie z czekaladą w torebce zapłaconą przeze mnie. Albo wcina na drugie sniadanie - zresztą wygladała jakby tylko tym się żywiła.
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 02.08.2010 15:36

Byliśmy 10 razy w Cro. Nikt nas nigdzie nie oszukał.

W tym roku byliśmy w Toskanii. Praktycznie wszędzie trzeba wszystko sprawdzać, paragony, reszty, rachunki.. wszystko. Najefektowniejsza próba oszustwa: na 50 EUR :) I mają tam super myk - dopóki się zamawia, kupuje to rozumieją i mówią po angielsku. Jak się coś nie zgadza - natychmiast przestają rozumieć cokolwiek.

Dlatego za dwa tygodnie jedziemy do Cro. Na podreperowanie psychiki po Italiańcach....

Pozdrawiam,
Aśka
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 02.08.2010 15:39

Czekoladowym skrytożercom mówimy NIE!!!
:wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.08.2010 16:03

Artur68 napisał(a):Czekoladowym skrytożercom mówimy NIE!!!
:wink:

Stanowcze... :)
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 02.08.2010 17:07

jak czytam pow posty to az tęsknie za zakupami w polskich sklepach i marketach gdzie wszystko jest ok i super ceny w kasie takie jak na półkach i nie ma przeterminowanych towarów itd itd a sprzedawcy to wzór cnót wszelakich
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.08.2010 17:17

smok131 napisał(a):jak czytam pow posty to az tęsknie za zakupami w polskich sklepach i marketach gdzie wszystko jest ok i super ceny w kasie takie jak na półkach i nie ma przeterminowanych towarów itd itd a sprzedawcy to wzór cnót wszelakich

Niop :wink: :D :D :D :D :D :D
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 02.08.2010 18:24

Bramka na autostradzie:
Podjeżdżam mam do zapłacenia 23 kuny. Podaję banknot 100kn,
otrzymuję 67kn reszty, co zauważyłem dopiero po kilkuset metrach... cóż dycha... drobnostka
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.08.2010 18:45

MTG napisał(a):Bramka na autostradzie:
Podjeżdżam mam do zapłacenia 23 kuny. Podaję banknot 100kn,
otrzymuję 67kn reszty, co zauważyłem dopiero po kilkuset metrach... cóż dycha... drobnostka

Jadę do Krakowa.Idealnie 13.50.Reszta wydana.Tylko gdzie ta autostrada? :wink: :D
Kodżi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kodżi » 02.08.2010 19:10

Moja mama na bramce w Cro kiedyś dostała reszte w walucie słoweńskiej(chyba słoweńska), a płaciła w euro...
Zauważyła to dopiero w kanjpie po drodze jak płaciła za kawe i podała ten banknot, kelnerka zwróciła uwagę i wygladało jakby mama chciała ją oszukac. Od tamtej pory kazdy z nas dokładnie sprawdza :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Uwaga na oszustwa - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone