Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga na oszustwa

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Chorwat - oszust?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 17:13

anakin...uwierz mi...ukróci się....ludzie dużo czytają i wyciągają wnioski...w Turcji też kradną po hotelach( panie sprzątające) ,a to wszystko do czasu...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.08.2013 17:17

Anielski74 napisał(a):anakin...uwierz mi...ukróci się....ludzie dużo czytają i wyciągają wnioski...w Turcji też kradną po hotelach( panie sprzątające) ,a to wszystko do czasu...

Czyli co?
Pani sprzątającej z........baniaka? :lol:

Agresywne negocjacje :oczko_usmiech: poza granicami RP nie są wg mnie dobrym rozwiązaniem.
Oczywiście nie należy dać się doić czy kroić, ale "dochodzenie" tego w sposób, który proponujesz może się skończyć niespecjalnie dla "dochodzącego".
dyha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dyha » 27.08.2013 17:22

Lednice napisał(a):
Ja nie spotkałem się w tym roku z ani jednym przypadkiem oszustwa :!:

Cały wątek mi zaczyna wyglądać na czarny PR :(

Człowieku, to że ktoś wyraża swoje PRAWDZIWE doświadczenia, oraz rozważania nt kultury/cwaniactwa/oszustwa/wykorzystywania przyjezdnych (jak zwał tak zwał) lecz Ciebie to nie spotkało to nie znaczy że nie wydarzyło się naprawdę. A to od razu wyjeżdżasz z tekstem że ktoś robi czarny PR. Tak, z pewnością powstała zmowa na forum jak zniechęcić turystów do Chorwacji :roll: . To że jesteś zachłyśnięty wszystkim co Chorwackie i wszystko przyjmujesz bezkrytycznie to już Twój problem. Pozwól innym wyrażać swoje opinie/doświadczenia nawet jeśli nie są przedstawione w dobrym dla Chorwacji świetle.

Ja w Chorwacji byłem 4 razy. Może dużo może mało. Nigdy nic złego czy nieprzyjemnego mnie tam nie spotkało. W tym roku jednak kilka przykładów mógłbym podać na to jak Chorwacja schodzi z wysokiego poziomu kulturalno/obyczajowego w dół Bardzo mi się tam podoba i pewnie wrócę za rok jeśli $$$ pozwolą, jednak jeśli spotkało mnie coś prawdziwego co nie jest fair to chętnie to opiszę. Jak zresztą widać podobne doświadczenia mają też inni.

Lednice napisał(a):
Ja nie spotkałem się w tym roku z ani jednym przypadkiem oszustwa :!:

Gratuluję. Oby tak dalej. Jeśli jednak się w końcu "przejedziesz" to wspomnij ten wątek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 17:23

Anielski, on dawał z baniaczka:
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 17:27

dyha napisał(a): Chorwacja schodzi z wysokiego poziomu kulturalno/obyczajowego w dół

Straszne :roll:
A ja mam odmienne wrażenie, nic złego się nie dzieje. I nie należy wpadać w histerię.

Równie dobrze jakiś Chorwat może narzekać, że turyści parkują na skrzyżowaniach i że to stonka :wink:

Wszędzie są ludzie nieuczciwi, to nie ma żadnego związku z narodowością czy państwem :!:
Ostatnio edytowano 27.08.2013 17:32 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
dyha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dyha » 27.08.2013 17:31

Lednice napisał(a):Straszne :roll:
A ja mam odmienne wrażenie, nic złego się nie dzieje. I nie należy wpadać w histerię.

Wszędzie są ludzie nieuczciwi, to nie ma żadnego związku z narodowością czy państwem :!:

I z tym się zgodzę w 100%. Szanuję Twoje dotychczasowe pozytywne doświadczenia i absolutnie ich nie neguję, lecz trzeba zrozumieć i uszanować że ktoś może mieć odmienne doświadczenia poparte konkretnymi faktami ze swego pobytu i nie ma to ŻADNEGO związku z uprawianiem czarnego PR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 17:36

Znajomy przeżył to samo w Bielsku-Białej, zabrali mu auto na lawetę i odjechali pomimo jego protestów.
W obu przypadkach laweciarze zachowali się okropnie, ale w wielu innych państwach zrobiliby to samo.
Wszystko zależy od człowieka
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.08.2013 17:47

Lednice napisał(a):Cały wątek mi zaczyna wyglądać na czarny PR :(

Wydaje mi się, że jesteś bardziej chorwacki od samych Chorwatów .
Nie wszystko tam jest idelane.
Jak wszędzie zresztą.
Dlatego nie ma sensu wg mnie rejtanować w obronie i negować wszystkich negatywów(fajnie mi wyszło :wink: ) tego kraju jakie ludzie opisują.
Każdy ma prawo do własnej opinii.
A, że czasem jest ona odmienna od tej "sekciarskiej"...cóz.. :mrgreen:
To, że komuś się coś tam nie podobało, nie ma nic wspólnego z czarnym PR-em.

Tak na marginesie to ja się cieszę, że ludziom się tam nie podoba. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 18:22

Nie o to chodzi.

Może się coś nie podobać. Ale po co mieszać do nieuczciwości jednej osoby narodowość, a potem z tego przypadku wysnuwać wnioski o potrzebie dawania Chorwatom "z banieczki" :?:
To już czarny PR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 18:43

Ja tutaj nie chcę wszystkich do jednego wora wrzucać ale....
Byłem w tym roku 11 raz w cro i zauważyłem z przykrością, że Chorwatom zaczyna się w głowach przewracać...
To nie są Ci sami życzliwi ludzie co kilka lat temu...

W pełni wierzę autorowi wątku bo choć sam podobnych sytuacji nie miałem to wiele mógłbym dopowiedzieć...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.08.2013 18:44

Lednice napisał(a): Ale po co mieszać do nieuczciwości jednej osoby narodowość, a potem z tego przypadku wysnuwać wnioski o potrzebie dawania Chorwatom "z banieczki" :?:
To już czarny PR

Czytaj między wierszami.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 27.08.2013 20:27

Lednice napisał(a): Generalnie jak się źle parkuje, to pretensje można mieć tylko do siebie. :!:
Może ci Chorwaci mieli pozwolenie na parkowanie w tym miejscu :?:

Nie idealizuj, Lednice. To stary chorwacki numer, doświadczyliśmy tego już w 2002. Rządek zaparkowanych aut, większość z Cro, auto znajomego w środku, spacerek i po dwóch godzinach powrót, auta nie ma. I żadnej informacji, życzliwi ludzie z restauracji powiedzieli, że odholowali na parking policyjny w Omiś. Znaki znam. Pozwoleń nie stwierdzono.

A jak stanąłem przed domem faceta w Tucepi i zapytałem, czy mogę zostawić auto dosłownie na dwie minuty (za cholerę nie było gdzie stanąć), to puścił taką wiązankę o Polakach, że uszy więdły.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.08.2013 20:44

Koledze w Monte Carlo także odholowano auto. Z zakazu. Lokalesów nie ruszyli.
Krótko. Jest prawo, trzeba przestrzegać.
W zeszłym roku, aby nie dymać kilka km w Makarskiej z miejsca, gdzie można było auto legalnie zostawić, zrezygnowaliśmy z oglądania tej mieściny.

A odpowiedź na zadane pytanie w temacie. Tak oszust.
I to cwany.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 20:48

Zaczynają dymać na każdym kroku...nie przyjedzie ten to przyjedzie inny leszcz...kiedyś broniłem Chorwatów i stałem za nimi murem ale to już nieaktualne...
Polacy chyba przestają być powoli narodem, który Chorwaci szanują...
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 27.08.2013 20:54

Chyba trzeba będzie nagrywać co mówią niektórzy...Ja zauważyłem w tym roku, że kiedy biznes przejmują młodzi Chorwaci, to często przestaje być tak "domowo" jak wcześniej, to już inne pokolenie. Cash się liczy przede wszystkim.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Uwaga na oszustwa - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone