Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga na oszustwa

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.05.2011 19:38

duss napisał(a):.. ale jak sie okazalismy legitymacja policyjna z PL - to troche zwatpili.... wydali auta za darmo....

A powinni zastosować podwójną stawkę, bo kto jeśli nie policjant powinien respektować prawo. Mnie osobiście nawet gdybym miał legitymację komendanta głównego wstyd by było ją wyciągnąć w takiej sytuacji. Ale cóż ludzie są różni :?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.05.2011 19:59

duss napisał(a):Korczula 2008 za miastem zaparkowalismy na malej waskiej uliczce "na zakazie" ..

duss napisał(a):.. ale jak sie okazalismy legitymacja policyjna z PL - to troche zwatpili.... wydali auta za darmo....

Cytuje więcej niż Rysio aby była całkowita jasność.
Duss.....
Nie ładnie a wręcz ... bardzo nieładnie. Skoro z pełną świadomością zaparkowaliście w miejscu niedozwolonym to chyba nic trudnego zdać sobie sprawę z konsekwencji. W tym przypadku wyszliście na tzw. dupków. Wstyd, tym bardziej że to zrobił policjant.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 27.05.2011 20:50

duss napisał(a): siecie koles z hondzie i sie smieje.... auta poszly na parking szczezony

ale jak sie okazalismy legitymacja policyjna z PL

Policjantem to raczej nie jesteś, bo nie wydaje mi się, że z rozmysłem łamałbyś przepisy a poza tym Policjanci chyba nie robią tak rażących błędów
ortograficznych.
duss
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) duss » 27.05.2011 20:51

hmmm to wy mnie zalamujecie....

skoro cala dziurawa uliczka stoi zaparkowanymi samochodami na obcych rejestracjach bo wszedzie pelno aut to zaparkowalismy.... gdyby byl parking nawet platny bo bysmy na nim zaparkowali...

szkoda tylko, ze moja pzrestroga ma odmmienny skutek niz zamierzony..... ;D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.05.2011 05:49

FUX napisał(a):Ty sie nie dziw...
kolega mieszkal z czeskimi policjantami w jednym domu z kilkoma apartamentami.
Jeden dzien wrzaski, burdy, chlanie w trupa, etc. jedna wizyta policji chorwackiej, za kilka dni to samo.
Pokazali Czesi blachy i bylo ok.
Za kilka dni znowu awantura i wrzaski. policji chorwackiej juz nie wzywano...
Chorwaccy cywile pocięli ponton mojemu koledze, bo mysleli, że to tych "kulturalnych" czechów.

Jak przyszlo do płacenia za apartment, to kolega "odliczył" sowitą kwotę za naprawę. Wlaścicielka apartmanu nawet nie jęknęła.

Efekt taki, że w tym domu nie chcą już czechów widzieć... :twisted:
elli_spirelli
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elli_spirelli » 28.05.2011 07:47

Fajnie sie czyta takie historie ... a sama tez cos dodam :lol:

Jechalam autobusem z Kaštel Stari do Splitu. Czesto w ten sposob jezdze wiec wiedzialam, ze bilet mozna tez kupic w autobusie. A Pan, ktory mial mi i kolezance sprzedac ten bilet stwierdzil, ze chcialysmy przejechac sie na gape i zadal od nas kary w kwocie 50euro za osobe, bez wypelnienia jakiegokolwiek kwitka. Nie chcialysmy zaplacic wiec zaczal grozic policja. My na to, ze chetnie sie tam z nim udamy wiec wyrzucil nas z autobusu gdzies na obrzezach Splitu :cry:

W sklepach nie spotkalam sie jeszcze z cenami innymi niz na polkach lub kasowaniem mnie za cos czego nie kupilam ... a zwracam uwage bo nauczylam sie tego u nas w Polsce (pewnie na razie mialam szczescie). Za to kasjerki maja tendencje do zaokraglania kwot do zaplaty. Jak np. na wyswietlaczu jest 19,49 kn to one chca nawet nie 19,50kn tylko 20kn, bo ponoc nie maja wydac. Ale musze dodac, ze raz zaokraglono mi cene w dol a nie w gore ;)

Na rynku zazwyczaj na produktach nie ma cen. I tu najlepiej jest probowac zlozyc zamowienie po chorwacku. Przynajmniej jezeli chodzi o mnie, to place wtedy mniej za kg niz jak uzywam polskiego lub niemieckiego. A tak na marginesie: czy zdazylo sie juz komus z was, ze sprzedajacy znal cene zanim w ogole sie waga zatrzymala? Mi tak :lol:

W barach i kawiarniach tez mnie rolowali liczac np. wiecej piw niz wypilam lub inna kawe niz zamowilam. Ale teraz jestem cwana ... place od razu, poki dowod stoi jeszcze na stole :D
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 28.05.2011 08:17

elli_spirelli napisał(a)::

W sklepach nie spotkalam sie jeszcze z cenami innymi niz na polkach lub kasowaniem mnie za cos czego nie kupilam ... a zwracam uwage bo nauczylam sie tego u nas w Polsce

W sumie moze to i dobrze że mieszkasz w Dortmundzie............
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2011 09:23

duss napisał(a):hmmm to wy mnie zalamujecie....

skoro cala dziurawa uliczka stoi zaparkowanymi samochodami na obcych rejestracjach bo wszedzie pelno aut to zaparkowalismy.... gdyby byl parking nawet platny bo bysmy na nim zaparkowali...

Dzięki takim delikwentom, różne matoły wycierają sobie mordy ta Firmą...
Duss, a jakby miejscowi szabrowali sklep, tez byś coś zaj..ł?
elli_spirelli
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elli_spirelli » 28.05.2011 10:12

scrapp napisał(a):
elli_spirelli napisał(a)::

W sklepach nie spotkalam sie jeszcze z cenami innymi niz na polkach lub kasowaniem mnie za cos czego nie kupilam ... a zwracam uwage bo nauczylam sie tego u nas w Polsce

W sumie moze to i dobrze że mieszkasz w Dortmundzie............

A JAKIE MA ZNACZENIE GDZIE MIESZKAM???

Mieszkalam w Polsce 29 lat i sprawdzanie paragonow stalo sie po prostu nawykiem. Tutaj tez kontroluje i nie moge powiedziec, ze wszystko jest cacy ... zwlaszcza jesli chodzi o promocje lub wydawanie reszty. Albo tez dosc ciekawe: zdawanie pustych butelek ... trzeba uwazac ile sie zda a za ile dostanie sie kase. Tak wiec tez mozna by sie rozpisywac, ale w tym poscie nie chodzi o Dortmund.
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 28.05.2011 16:42

....... ale w tym poscie nie chodzi o Dortmund.

Dokładnie masz rację. Dortmund tu nie ma nic do rzeczy.
elli_spirelli
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elli_spirelli » 28.05.2011 16:48

wiec czemu napisales: "chyba to dobrze, ze mieszkasz w Dortmund".
Jakos nie moge znalezc powiazania z tym, co napisalam o moich "oszukanczych spostrzezeniach" w Chorwacji ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.05.2011 16:48

duss napisał(a):Na parkingu chciali po 100eu za wydanie auta.. ale jak sie okazalismy legitymacja policyjna z PL - to troche zwatpili.... wydali auta za darmo....

A potem się dziwić,że mi ludzie na mundur plują! :evil:

W knajpie tez się stołowałeś "ze zniżką", na "szmatę"? :evil:
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 28.05.2011 19:18

duss napisał(a):hmmm to wy mnie zalamujecie....

przestrogą jest twój nędzny światopogląd...

wylazło polaczkowate cwaniakowanie na całego...

żenada. :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.05.2011 20:26

duss napisał(a):Dzieci placza...mojemu Tacie, az sie nogi ugiely....

Ile masz lat Ojcze Dyrektorze :wink:

PS Pisz posty poprawnie po polsku, jak napiszesz źle, przeczytaj i popraw, bo działa opcja "zmień post"
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 30.05.2011 12:25

A tak z drugiej strony to nasz Pan policjant już przy wyjeździe z Polski postąpił niezgodnie z przepisami wywożąc t.z. "blachę" za granicę. Zmiana postu i wycięcie fragmentu o legitymacji służbowej niewiele zmieniło. Forum takie jak to rządzi się swoimi prawami. Najpierw się trzeba zastanowić co się chce napisać a dopiero potem pisać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Uwaga na oszustwa - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone