Bocian napisał(a):bluesman napisał(a):Bocian napisał(a):Nie musi.
Zdemontuj zamki w drzwiach, zostawiaj otwarty samochód, pin zapisz na karcie...
Skąd takie przypuszczenie, że tak robię ??? Pokazujesz skrajności, a nie w tym rzecz i o tym dobrze wiesz. Złodziej to jest złodziej i zawsze on będzie winny. Nie ważne czy jest to 2zł czy 50 000zł.
Z uwagi na rodzaj pracy masz bardzo dziwne podejście. Czyżbyś usprawiedliwiał złodzieja ?, wszak to nic złego skubnąć lapka z auta. Otwarte mieszkanie, auto czyli w środku rzeczy są niczyje ??.
Skąd w Tobie tyle jadu ??
Zacytuj gdzie miałbym usprawiedliwiać złodzieja. Jeśli uważasz, że skubnąć lapka z auta to nic złego , to już twój problem. Ja tego nie twierdzę. Mówię o realiach a nie jak powinno być. Kradną na bramkach, utrudniam im to i tyle. I z tym jadem to zostaw te teksty dla swoich frendów. Nie wytwarzam jadu i stosuje zasadę z awatara.
skylogg napisał(a):No i przytrafiła mi się próba oszustwa
w poprzednim odcinku...
W Cro po raz drugi. Już za pierwszym razem (2009) świadom byłem, że mogą próbować oszukać na bramkach, lecz...
Miejsce akcji
Zapresic Izlaz godz. 5.14.
Streszczenie fabuły
Odcinek Trakoscan-Zapresic. Wskazanie 48 kun (lub 6,5 euro). Człowiekowi o długich włosach, ubranemu w szarą bluzę wręczam banknot 100 kun. Dostaje kwitek i dwie monety. Bramka się otwiera - odruchowo ruszam, ale podświadomie już wiem, że coś jest nie tak. Jadę powoli, żona sprawdza - wydano dwie kuny. Zaraz za bramkami zjeżdżam na prawo, zatrzymuję się. Wysiadam z auta na dobrej petardzie i rozsierdzony szybkim krokiem zmierzam ku bramkom. Odnajduję tę właściwą i ostrym tonem mówię go gościa po polsku: "Mistrzu dałem ci stówę, gdzie moje 50 dych!?!".
Chyba zrozumiał Jeszcze w połowie zdania sięga prawą ręką do kasy rzuca mi pięćdziesiątkę, mocno gestykulując i pokrzykując po chorwacku. Odchodzę...
Epilog
Po całonocnej jeździe taki zastrzyk adrenaliny pobudza mnie przed dalszą jazdą
W następnych odcinkach...
Pomimo otwartych szlabanów na każdej z następnych bramek w dalszą drogę ruszać będę dopiero po przeliczeniu reszty
The (happy) end
bluesman napisał(a):
Widzę, że masz wszelkie dane by korzystać z procentów Szkoda byłoby usłyszeć w TV, że ktoś komuś ( z pewnej f-my) zrobił krzywdę. Chłopie więcej luzu. Wszędzie widzisz wrogów ?? Przeczytaj uważnie co piszesz i jak może to być odebrane ?
Bocian napisał(a):A wystarczy płacić kartą...
hatatitla napisał(a):Bocian napisał(a):A wystarczy płacić kartą...
A widzicie koledzy. Teściu wrócił w poniedziałek z hravtska i powiedział, że na bramkach bodajże w lucko nie przyjęli mu karty debetowej mastercard Pekao oraz kredytowej mastercard Citi i dobrze, że miał cash przy sobie bo by musiał szukać bankomatu z zagrzebiu. I jedź tu człowieku z samym plastikiem w portfelu ehh.
A może kolego za szybko ruszyłeś. Pacjent z obsługi dał ci kwitek potem dwie kuny, a już 50 nie zdążył.
Nikt tu nie pisał, że należy mieć tylko kartę. Masz zapewne zawsze ze sobą euro, nie?
skylogg napisał(a):BocianNikt tu nie pisał, że należy mieć tylko kartę. Masz zapewne zawsze ze sobą euro, nie?
No ale euro to też gotówka? Czy nie?
EOT? Stosując zasadę z awatara zignorowałeś sam siebie?? (żart)
bez urazy Lepiej śmiać się jak płakać
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi