O wyższości Świąt Bożego Narodzenia (plastik) nad Świętami Wielkiej Nocy (pieniądz) nie sposób dyskutować
Kolega
Bocian jakoś dziwnie napięty
Sarkazm w ostatnim poście kolegi zupełnie niepotrzebny
Spieszę donieść, że wbrew pozorom są kraje gdzie samochód bez obaw można pozostawić otwarty nawet z drogimi manelami w środku
Tam uwaga o demontażu zamków w drzwiach lub zostawianiu samochodu otwartego wcale nie miałaby wydźwięku ironicznego, bo jak dopowiedział kolega
bluesman wystarczy, że jest uczciwie
A i PIN na karcie dobrze jest zapisać - oczywiście błędny bo trzykrotne jego użycie zablokuje możliwość użycia plastiku przez ewentualnego złodzieja
A'propos - złodziej to zawsze złodziej czy kradnie kilka kun w gotówce, czy miliony w bitcoinach
Co do kwestii dowodowych - w opisanym przeze mnie przypadku (poglądowo - chyba ku temu służy forum?) miałem 3 bezpośrednich świadków zdarzenia
Korci, żeby zapytać - cóż kiedy by tak Mądry Pan Skimmer nie pobrał od razu wielkiej sumy z konta tylko równowartość owych 50 kun powiedzmy po trzech tygodniach od mojego powrotu do kraju?
To co - łatwiej byłoby dochodzić sprawiedliwości o te 20 złotych z PL? List gończy? Wniosek o ekstradycję? No błagam...
W 95% przypadków używam karty, ale zdarza mi się płacić gotówką. Niekiedy z wyboru (jak wówczas), a bywa że z przymusu - (wszystko przez Biedronkę, która nie chce wprowadzać terminali płatniczych
) No i się sparzyłem to się tym doświadczeniem podzieliłem. W tajemnicy dodam też jednak, że zdarzyło mi się też, iż bankomat kartę połknął i wypluł, a pieniędzy nie wydał
Wszystko ma swoje plusy i minusy
Co więcej - cytując innego klasyka - czasem nawet plusy są dodatnie i ujemne
Pax huic domui - et omnibus habitantes in ea
Takoż jaskiniowcom