Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA na noclegi u pani Teresy!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 21.01.2013 21:00

wychodzi na to by zanocować na Węgrzech trzeba znać węgierski 8O 8O 8O 8O 8O
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 21.01.2013 21:24

To powodzenia.Węgry to dla mnie nie tylko kraj tranzytowy,ale i od czasu do czasu docelowy,lecz poza kilkoma słowami ni hu hu :lol:
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 21.01.2013 21:28

Uważam, że sam tytuł jest bardzo krzywdzący dla przemiłej, uczynnej pani Teresy. Sam korzystając z relacji Janusza z pobytu nad Balatonem zatelefonowałem do tej Pani z odpowiednim wyprzedzeniem i zarezerwowałem sobie pokój na jeden nocleg. Problemów żadnych nie było, mieli je ci, którzy przyjechali bez wcześniejszej rezerwacji a Pani Teresa wolnych pokoji nie miała. Zaznaczyła jednak, że nikogo jeszcze bez noclegu nie zostawiła i obchodząc kolejne domy lokum znalazła. Tak więc " uwaga na noclegi u Pani Teresy" w pozytywnym, jak najbardziej, świetle! :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.01.2013 21:34

waltb napisał(a):...........!

A jakim to języku korespondowaliście z tą Tereską?
Tak z ciekawości pytam...
Bo być może tu leży problem.... :?
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 21.01.2013 21:50

pawelh napisał(a):To powodzenia.Węgry to dla mnie nie tylko kraj tranzytowy,ale i od czasu do czasu docelowy,lecz poza kilkoma słowami ni hu hu :lol:

No, dobrze Ci idzie - hu, hu, hungary :!: :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.01.2013 21:52

josefoe napisał(a):Uważam, że sam tytuł jest bardzo krzywdzący dla przemiłej, uczynnej pani Teresy. Sam korzystając z relacji Janusza z pobytu nad Balatonem zatelefonowałem do tej Pani z odpowiednim wyprzedzeniem i zarezerwowałem sobie pokój na jeden nocleg. Problemów żadnych nie było, mieli je ci, którzy przyjechali bez wcześniejszej rezerwacji a Pani Teresa wolnych pokoji nie miała. Zaznaczyła jednak, że nikogo jeszcze bez noclegu nie zostawiła i obchodząc kolejne domy lokum znalazła. Tak więc " uwaga na noclegi u Pani Teresy" w pozytywnym, jak najbardziej, świetle! :D

Tyle, że autor wątku też miał telefonicznie dogadany nocleg (tak jak Wy), a na miejscu okazało się co innego (tutaj już zupełnie skrajnie niż Wy).
Ja tam owej Pani Tereski nie znam, znać nie zamierzam, nocować u niej też nie (nie ze względu na nią, ale przez owy kraj nie podróżuję), ale uważam że i takie wpisy są potrzebne. Może dla kogoś innego będą nauką, że gadać to sobie można, że słowo pisane jednak ma większą wartość od mówionego....choć czasem też niekoniecznie :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.01.2013 21:56

Aldonka napisał(a):Tyle, że autor wątku też miał telefonicznie dogadany nocleg (tak jak Wy), a na miejscu okazało się co innego (tutaj już zupełnie skrajnie niż Wy).
Ja tam owej Pani Tereski nie znam, znać nie zamierzam, nocować u niej też nie (nie ze względu na nią, ale przez owy kraj nie podróżuję), ale uważam że i takie wpisy są potrzebne. Może dla kogoś innego będą nauką, że gadać to sobie można, że słowo pisane jednak ma większą wartość od mówionego....choć czasem też niekoniecznie :)

Tyle, że masz przedstawione zdanie i opinię jednej ze stron.
Ja nie mówię, że nieprawdziwą.
Ale jak sobie przypomnę wywody niejakiej Zuzki na tym forum na temat Chorwata u którego byłem... :roll:
Mało tego.
Znam znajomych-znajomych :wink: , którzy jeżdżą tam co roku , więc raczej sceptycznie podchodzę do takich opinii.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.01.2013 22:06

To prawda, znamy tylko wersję jednej strony. Dlatego ja nie zakładam, że Pani Tereska to zła kobieta jest. Wydaje mi się tylko, że chyba lepiej takie rzeczy załatwiać na piśmie, mailem na ten przykład niż telefonicznie. Wiadomo, że np. z Ivo z Borje dogaduję mój pobyt telefonicznie, ale z Ivo znamy się z 10 lat, nigdy na sobie się nie zawodząc. Rezerwując noclegi gdzieś po drodze, czy jak na ten rok również w nowym dla mnie miejscu jakoś jestem spokojniejsza mając papier w dłoni :)

Było, jak było. Może będzie nam dane poznać wersję drugiej strony, a może nie. Najważniejsze, że suma sumarum mieli gdzie spać :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.01.2013 22:09

Aldonka napisał(a): jakoś jestem spokojniejsza mając papier w dłoni :)

No :mrgreen: I jak się okaże, że miejsc nie ma to się jeszcze przyda... :oczko_usmiech: :boss:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.01.2013 22:11

Bocian napisał(a):

No :mrgreen: I jak się okaże, że miejsc nie ma to się jeszcze przyda... :oczko_usmiech: :boss:

A Ty od razu musisz zakładać, że ktoś popuści ze strachu. :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.01.2013 22:12

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a):

A Ty od razu musisz zakładać, że ktoś popuści ze strachu. :mrgreen:

A bo brałeś udział w dyskusji i tak mnie najszło jakoś... :mrgreen: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.01.2013 22:13

Bocian napisał(a):A bo brałeś udział w dyskusji i tak mnie najszło jakoś... :mrgreen: :mrgreen:

Strach czy........rozwolnienie? :mrgreen:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.01.2013 22:25

A jak, zapobiegliwym trzeba być. Papier ma wszak szerokie zastosowanie. Może być do d..., w ostateczności, a można i samolocik zrobić, albo nam życzliwy jakąś mapkę namaluje :) Grunt to we wszystkim znaleźć pozytyw :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.01.2013 22:31

Aldonka napisał(a):A jak, zapobiegliwym trzeba być. Papier ma wszak szerokie zastosowanie. Może być do d..., w ostateczności, a można i samolocik zrobić, albo nam życzliwy jakąś mapkę namaluje :) Grunt to we wszystkim znaleźć pozytyw :D

Szczerze, jak trza to i te trzy rzeczy się zrobi po kolei :mrgreen:
Grzesiek, no nie wiem co cię tam dopadło :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.01.2013 22:33

Rany, byleby w odpowiedniej kolejności :D :D :D a fuj :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

UWAGA na noclegi u pani Teresy! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone