Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga Na Kradzione Auta !!!!!!!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PAWULON
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAWULON » 01.07.2012 12:41

DRODZY CROMANIACY.
Wczoraj wróciłem z CHORWACJI, byłem dwa tygodnie w Biogradzie. Ale to nie jest najważniejsze.
W trakcie mojego pobytu zadzwonił do mnie kolega z granicy SŁOWEŃSKO CHORWACKIEJ, że właśnie pozbył się auta.
W kwietniu kupił samochód w autokomisie, auto ukradziono
w styczniu w Austrii. Kazali im opuścić auto, zabrać swoje pakunki i tyle.. 8O
Oprócz tego właściciel oddał swoje odciski, zrobiono mu ładne zdjęcia
i pozostawiono na granicy.
Tłumaczka, która przyjechała powiedziała, że takich przypadów z udziałem Polaków jest kilka w miesiącu.
Apeluję do wszystkich jadących do Chorwacji, sprawdzajcie na policji, czy auto nie jest kradzione. Myślałem,że urząd komunikacji to robi, ale się myliłem..
LEPIEJ SPRAWDZIĆ, NIŻ ZOSATAĆ NA GRANICY, BEZ AUTA Z CAŁĄ RODZINĄ.
SERDECZNIE POZDRAWIAM
Ostatnio edytowano 01.07.2012 13:18 przez PAWULON, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.07.2012 12:46

Wykrzyczałeś się już........
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.07.2012 12:54

Taki..........."spokojny" nick,a drze się wniebogłosy....

PAWULON napisał(a):APELUJE DO WSZYSTKICH JADĄCYCH DO CHORWACJI, SPRAWDZAJCIE NA POLICJI CZY AUTO NIE JEST KRADZIONE.

Rozumiem,że tylko w przypadku jazdy do Chorwacji?
Ostatnio edytowano 01.07.2012 13:10 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
PAWULON
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAWULON » 01.07.2012 12:58

JESTEŚ WŁAŚCICIELEM KOMISU, ŻE TAK SIĘ DENERWUJESZ?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.07.2012 13:02

chodzi o to,abyś używał małych liter...
Adam Sz.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Sz. » 01.07.2012 13:03

E tam...
U nas to ostatnio jeździła czarna wołga, tak powoli, że nie wiadomo, czego chciała.
A nad Jeziorem Goczałkowickim widziano coś pomiędzy zaskrońcem a krokodylem. Taki wielki gad, że strach się bać...
Nie mówiąc, że tajemnicze kręgi na polu kukurydzianym pod Orzeszem stają coraz bardziej widoczne, szczególnie z lotu paralotni ... 8O

Sorry za OT, ale tak mnie natchnęło z tego upału i ogółem.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.07.2012 13:05

jak wołga,to już pewnie stara i dlatego wolno...też sorry,ale i u mnie żar
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 01.07.2012 17:59

Sprawdzali numery auta,czy co ?Bo chyba po samym paszporcie nie doszli ,że auto kradzione?
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 01.07.2012 18:26

Mnie to tylko zastanawia - jak zarejestrowali ten samochód ... skoro jak sądze po numerach VIN doszli na granicy
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 01.07.2012 19:16

pawelli napisał(a):Mnie to tylko zastanawia - jak zarejestrowali ten samochód ... skoro jak sądze po numerach VIN doszli na granicy

urząd komunikacji nie sprawdza czy autka sa kradzione (tak sądzę, słysząc po raz kolejny o odebraniu autka zarejestrowanego w PL).
Ale czytałem gdzieś, że od momentu kradzieży (poza PL), do wpisu w bazę danych PL może minąć nawet kilkanaście miesięcy, i stąd może być wniosek, że urząd nie sprawdza
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 01.07.2012 22:23

Warto samemu sprawdzić przed zakupem... a nie liczyć na wydział komunikacji, czy policję - ERP czy jakoś tak się to nazywa, za "kilka" euro auto jest sprawdzane i w ciągu kilkunastu godzin mamy odpowiedź. I tyle w temacie. BTW mój samochód też kiedyś sprawdzali na przejściu w Rupie.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.07.2012 22:28

W ubiegłym roku w drodze powrotnej Słoweńcy sprawdzali mojego Golfa. Jaki się dumny zrobił że ktoś mógł pomyśleć że mimo swoich 13 lat ktoś chciałby go jeszcze ukraść ;) :D
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 02.07.2012 12:14

pawelli napisał(a):Mnie to tylko zastanawia - jak zarejestrowali ten samochód ... skoro jak sądze po numerach VIN doszli na granicy

A kogo obchodzi VIN? Myślisz że jakiś urząd? Przecież oni nie są od tego żeby pomóc obywatelowi. Jak chcesz sprawdzić czy auto nie figuruje w europejskim spisie aut skradzionych to musisz skorzystać z usług pewnej firmy (i zapłacić, a jakże). Nawet policja Ci w tym nie pomoże.
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 02.07.2012 12:23

Powiesz jaka to firma i ile kosztuje?I czy jest ich więcej?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2012 12:27

wojtek_p napisał(a):Jak chcesz sprawdzić czy auto nie figuruje w europejskim spisie aut skradzionych to musisz skorzystać z usług pewnej firmy (i zapłacić, a jakże).

Teraz jeszcze podaj nazwę tej firmy i naganiaj klientów.
W sumie możesz podać ,bo sam jestem ciekaw jakaż to firma i na jakiej podstawie ma dostęp do policyjnych baz danych w całej Europie.

wojtek_p napisał(a): Nawet policja Ci w tym nie pomoże.

Bo?
Mówisz człowieku o czymś o czym nie masz bladego pojęcia.
Pomijam fakt,że wprowadzasz niezorientowanych w błąd.
Ostatnio edytowano 02.07.2012 12:34 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone