Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga Na Kradzione Auta !!!!!!!!!!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 02.07.2012 12:33

anakin napisał(a):
wojtek_p napisał(a):Jak chcesz sprawdzić czy auto nie figuruje w europejskim spisie aut skradzionych to musisz skorzystać z usług pewnej firmy (i zapłacić, a jakże).

Teraz jeszcze podaj nazwę tej firmy i naganiaj klientów.

wojtek_p napisał(a): Nawet policja Ci w tym nie pomoże.

Bo?
Mówisz człowieku o czymś o czym nie masz bladego pojęcia.

Nazwy firmy nie podam bo nie pamiętam, ja znalazłem ich w necie ale nie korzystałem.

Więc uważasz że podejdziesz na policję i tam sprawdzą Ci czy dany pojazd nie został skradziony za granicą?
Daj znać jak Ci pomogą.
Tak się składa że mam kilku znajomych w policji i pytałem czy jest taka możliwość. To było 2 lata temu, może się zmieniło.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2012 12:38

wojtek_p napisał(a):Więc uważasz że podejdziesz na policję i tam sprawdzą Ci czy dany pojazd nie został skradziony za granicą?
Daj znać jak Ci pomogą.

Uważam.

A każdy kto uważa inaczej po prostu nie ma pojęcia o czym mówi.
Będę tam dziś wieczór to mogę Ci coś sprawdzić jeśli chcesz.

wojtek_p napisał(a):Tak się składa że mam kilku znajomych w policji i pytałem czy jest taka możliwość. .

Ja znam kilku księży.
Co nie znaczy,że umiałbym odprawić mszę.
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 02.07.2012 12:52

anakin napisał(a):
wojtek_p napisał(a):Więc uważasz że podejdziesz na policję i tam sprawdzą Ci czy dany pojazd nie został skradziony za granicą?
Daj znać jak Ci pomogą.

Uważam.

A każdy kto uważa inaczej po prostu nie ma pojęcia o czym mówi.
Będę tam dziś wieczór to mogę Ci coś sprawdzić jeśli chcesz.

Jak byłem na kupnie auta to pytałem kolegów czy mogą sprawdzić, i dostałem odpowiedź że nie mają pełnych informacji w systemie. Pracują w różnych komendach.
Skoro piszesz że policja może pomóc, to bardzo dobrze. Ja już to mam za sobą.

wojtek_p napisał(a):Tak się składa że mam kilku znajomych w policji i pytałem czy jest taka możliwość. .

Ja znam kilku księży.
Co nie znaczy,że umiałbym odprawić mszę.

A czy napisałem że sam chciałem sobie sprawdzić ?
eStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 02.07.2012 13:02

anakin ma racje obawiałbym się jedynie o szybkość aktualizacji wspólnotowej bazy.
willhaven
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) willhaven » 02.07.2012 14:13

Tak to wlaśnie się odbywa.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.07.2012 14:18

willhaven napisał(a):

Tak to wlaśnie się odbywa.

Chyba, że dyżurny w WC a pomocnik nie ma hasła :):)
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 02.07.2012 18:59

bo sam jestem ciekaw jakaż to firma i na jakiej podstawie ma dostęp do policyjnych baz danych w całej Europie.

No niestety, w Europie za informację trzeba zapłacić.

Kiedy kupowałem auto z USA wchodziłem na darmową stronę, gdzie po wpisaniu nr VIN otrzymywałem pełną informację o samochodzie. Mandaty, szkody, zastawy. Za darmo!

Można nawet sprawdzć (za darmo) aktualne wartości nieruchomości np. na Manhatanie, Gdzie podają imię i nazwisko właściciela posesji i jej aktualną wartość.

Np. Taki amerykański BIK jest ogólnodostępny za darmo !

A u nas ? Płać albo płacz :cry:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2012 20:05

Bocian napisał(a):Chyba, że dyżurny w WC a pomocnik nie ma hasła :):)

Powiedz u nas pomocnik do gościa to ci tętnicę przegryzie. :lol:
To.............ZASTĘPCA! :wink:
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 02.07.2012 20:54

anakin napisał(a):
wojtek_p napisał(a):Jak chcesz sprawdzić czy auto nie figuruje w europejskim spisie aut skradzionych to musisz skorzystać z usług pewnej firmy (i zapłacić, a jakże).

Teraz jeszcze podaj nazwę tej firmy i naganiaj klientów.
W sumie możesz podać ,bo sam jestem ciekaw jakaż to firma i na jakiej podstawie ma dostęp do policyjnych baz danych w całej Europie.

A policja ma??? aż dziwne, że skoro ma to czemu rejestrowane są autka, a potem ta sama policja, która ma dostęp do policyjnych baz danych zabiera te autka właścicielom oskarżając ich jednocześnie o paserstwo????

anakin napisał(a):
wojtek_p napisał(a): Nawet policja Ci w tym nie pomoże.

Bo?
Mówisz człowieku o czymś o czym nie masz bladego pojęcia.
Pomijam fakt,że wprowadzasz niezorientowanych w błąd.

A policja pomaga???????????? to chyba przed chwilą zaczęli...
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 02.07.2012 21:02

Trzeba pamiętać o "duplikatach". Sprawdzenie w takiej sytuacji niewiele pomoże. Chociaż czasami się udaje!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.07.2012 21:04

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a):Chyba, że dyżurny w WC a pomocnik nie ma hasła :):)

Powiedz u nas pomocnik do gościa to ci tętnicę przegryzie. :lol:
To.............ZASTĘPCA! :wink:

Doopa nie zastępca :) Wicedyżurny :)
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 02.07.2012 21:05

Tak to bywa jak się kupuje wypasione fury z niemiec wiadomej marki. Trzepanie na granicy obowiązkowe. Znajomym starego (10-letniego) Paska tak prześwietlili na granicy słoweńskiej że potem do auta wsiadali w ciemnych okularach żeby oczu nie naświetlić :lol:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 02.07.2012 21:08

aro_40 napisał(a):A policja ma??? aż dziwne, że skoro ma to czemu rejestrowane są autka, a potem ta sama policja, która ma dostęp do policyjnych baz danych zabiera te autka właścicielom oskarżając ich jednocześnie o paserstwo????

A co Policja ma wspólnego z rejestracją aut?
eStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 03.07.2012 07:17

klopot napisał(a):
aro_40 napisał(a):A policja ma??? aż dziwne, że skoro ma to czemu rejestrowane są autka, a potem ta sama policja, która ma dostęp do policyjnych baz danych zabiera te autka właścicielom oskarżając ich jednocześnie o paserstwo????

A co Policja ma wspólnego z rejestracją aut?

Też się zastanawiam. Komuś się pomyliła Policja z WK. Przy kupnie warto też sprawdzić czy na pojeździe nie ma ustanowionego zastawu.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Uwaga Na Kradzione Auta !!!!!!!!!!!!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone