Villemo napisał(a):We wrześniu byliśmy w Chorwacji i chcieliśmy zwiedić Dubrovnik. Siedzieliśmy w kafejce na tym forum by dowiedzieć się czegoś o parkowaniu w Dubrovniku i ktos napisał o bezpłatnym miejscu do parkowania naprzeciwko hotelu Hilton w małej uliczce przy kawiarnii. Jakos nie moge teraz znaleźć tego postu więc pisze tutaj, że to miejsce jest już nieaktualne. Stoja tam swiezutkie znaki 2 strefy parkowania, więc niestety miejsce stracone://// Ale i tak zaparkowaliśmy, pani, która wychodziła z Uniwersytetu (bo to jest obok jakiegos wydziału) powiedziała, żebyśmy zostawili samochód a ewentualny mandan wyrzucili do smieci jesli jestesmy tylko jeden dzień w Dubrovniku.
Villemo napisał(a): pani, która wychodziła z Uniwersytetu (bo to jest obok jakiegos wydziału) powiedziała, żebyśmy zostawili samochód a ewentualny mandan wyrzucili do smieci jesli jestesmy tylko jeden dzień w Dubrovniku.
asikx napisał(a):Villemo napisał(a): pani, która wychodziła z Uniwersytetu (bo to jest obok jakiegos wydziału) powiedziała, żebyśmy zostawili samochód a ewentualny mandan wyrzucili do smieci jesli jestesmy tylko jeden dzień w Dubrovniku.
Uwielbiam to słowiańskie podejście do życia
Pozdrawiam
Rafał
Bocian napisał(a):asikx napisał(a):Uwielbiam to słowiańskie podejście do życia
Jestem ciekaw ile kilometrów z buta goniłby Polak, właściciel parkingu, taki samochód którego kierowca nie zapłacił za tenże parking... Łatwo kraść czyjeś...
zielas napisał(a):W te wakacje parking podziemny na ul. Zagrebackiej nie okazał się tanim rozwiązaniem. Za 5h postoju w poniedziałek 16.08.2010. zapłaciłem 90 HRK.
Pomimo tej ceny to i tak nie najgorsze rozwiązanie - auto stoi pod ziemią, więc się nie nagrzewa, co ma znaczenie przy dalszej jeździe...
FUX napisał(a):W Wiedniu lub Wenecji kilka godzin kosztuje ze 24 euro, więc sie nie podniecaj...
zielas napisał(a):FUX napisał(a):W Wiedniu lub Wenecji kilka godzin kosztuje ze 24 euro, więc sie nie podniecaj...
Do podniecenia potrzebuję czegoś więcej niż tutejszych wypocin...
Zapewniam Cię, że wiem ile i co gdzie kosztuje...
Parking publiczny w Dubrovniku wg wcześniejszych relacji w innych wątkach to wydatek rzędu 5 HRK za godzinę - dementuję to.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne