Filipki napisał(a):Dlatego ja zawsze korzystam z podmiejskich autokarów jadąc do miasta.Koszt dużo mniejszy,a spacerek do starówki zawze wyjdzie na zdrowie
CinnamonGirl napisał(a):marfipl napisał(a):No to trochę kicha. Właśnie się tam wybieram za kilka dni. A może ktoś z ostatniej chwili zna jakieś dobre, w tym przypadku i tanie albo gratis miejsce dla chcącego zwiedzić starówkę?
to już w sobotę...
Ja parkowałam na zadaszonym ( podziemnym) parkingu - jadąc w kierunku starówki były oznaczenia takie P pod ^. Z tym ze parking trochę oddalony - 10 min na nogach od strony ZAchodniej Starego miasta. Cena po 6kn za pierwsze 3 godziny i potem juz po 3 kuny. Cennik jest przed wjazdem wiec nie wjeżdzasz w ciemno. Darmocha przy cenach ktore ccheili przy murach. Płaci sie wyjezdzając.
Renatka66 napisał(a):My wjechaliśmy do Dubrownika od strony Splitu. Kierując się na Stare Miasto nad ulicą są tablice kierujące na zadaszony parking. Parking ma kilka pięter, na pewno jest monitorowany, bo wjeżdżając masz informacje na których piętrach są wolne miejsca. Na miejscu byliśmy po 16.00 i nie było problemu , ze znalezieniem miejsca. Wyjeżdżając wieczorem, o dziwo, było puściej. I płaciliśmy jeszcze po staremu
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne