Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Utracona Chorwacja II

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 18.03.2004 10:27

Ładna fotka, congratulations!
pytanko: jak to się robi żeby umieścić fotkę w poście bo też bym coś opublikował??? Kto podpowie, bo u nas w Krakowie to czeski film...
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 18.03.2004 11:14

[quote="Piotr Lutynski. Cena 10euro w sezonie brzmi (jakby to powiedziec by Cie nie urazic- powiem jak to odbieram- mysle ze mnie dobrze zrozumiesz :D ) niewiarygodnie - bo gdy wynajmowalem w okolicach plitvic pokoj to cena zaczynala sie od 45Euro ... i nie chcieli slyszec o mniejszej niz 35 - i na tym stanęło.
[/quote]
Wcale nie czuję się urażony.ale wystarczy poszukać.Ot,pierwsze z brzeguhttp://www.apartmani-hrvatska.com/osobna.asp?BR=3122.Wychodzi nawet mniej niż 10 euro na osobę.Na tej stronie jest tego "na tony".A co do balowania,to na Istrii(chyba jakiś kolejny mit) też można spokojnie spędzić wakacje.
PZDR
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 18.03.2004 11:25

Ja płaciłem w ostatnim tygodniu czerwca w Plitwicach 10 E za osobę i wcale się nie targowałem (to już była noc).
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 18.03.2004 11:25

krystek napisał(a):[quote="Piotr Lutynski. Cena 10euro w sezonie brzmi (jakby to powiedziec by Cie nie urazic- powiem jak to odbieram- mysle ze mnie dobrze zrozumiesz :D ) niewiarygodnie - bo gdy wynajmowalem w okolicach plitvic pokoj to cena zaczynala sie od 45Euro ... i nie chcieli slyszec o mniejszej niz 35 - i na tym stanęło.

Wcale nie czuję się urażony.ale wystarczy poszukać.Ot,pierwsze z brzeguhttp://www.apartmani-hrvatska.com/osobna.asp?BR=3122.Wychodzi nawet mniej niż 10 euro na osobę.Na tej stronie jest tego "na tony".A co do balowania,to na Istrii(chyba jakiś kolejny mit) też można spokojnie spędzić wakacje.
PZDR[/quote]

Fajnie ze sie rozumieny.... :D
Ale tam gdzie ja bylem to ceny byly 0d 15E w gore... Kolega ktory by w tym czasie co ja tylko ze wyjechal pozniej- mowil ze w ostatnich dniach sierpnia, gdy turysci gwarnie opuszczaja- to ceny spadaja mniej- wiecej o polowe (soś mowi o 9-10 euro).

Pozdrawiam: piotr

PS: zdjecie trzeba najpierw umiescic gdzies w sieci a potem tu w poscie naciska sie przycisk IMG, wstawia adres do zdjecia (zakonczony rozszerzeniem JPG) i nastepnie konczy ta sekwencje klawiszem IMG
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 18.03.2004 12:06

krystek napisał(a):[quote="Piotr Lutynski. Cena 10euro w sezonie brzmi (jakby to powiedziec by Cie nie urazic- powiem jak to odbieram- mysle ze mnie dobrze zrozumiesz :D ) niewiarygodnie - bo gdy wynajmowalem w okolicach plitvic pokoj to cena zaczynala sie od 45Euro ... i nie chcieli slyszec o mniejszej niz 35 - i na tym stanęło.

PZDR[/quote]

Ok ale wychodzi wcale nie taniej jak tam gdzie ja bylem.... bo ja placilem w sezonie ok 46E za 3 osoby ze sniadaniem ( a wiec nie liczac 3 nektarynek z wyzywieniem do 18-ej!)
A tak w ogole to gdzie to jest?

Piotr
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 18.03.2004 12:39

PZDR[/quote]

OK... oferta z tej samej strony: http://www.apartmani-hrvatska.com/osobna.asp?BR=3741 zobacz cene!

Jest jeszcze jeden aspekt dotyczacy cen.... teraz gdy dzieja sie takie straszzne rzeczy w Hiszpani wielu turystow przypomni sobie o słonecznej Chorwacji... i ceny wzrosna.. zwlaszcza te z wolnej reki negocjowane na miejscu - bo popyt wzrosnie a podaz ta sama- Ot rynek po prostu.
Piotr
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 18.03.2004 13:22

No qrde,bez urazy,może ja nie umiem liczyć,ale 45 euro za 5 osób= 9 euro/os. lub 70 euro za 8 osób=8,75 za osobę - wszystko bez wyżywienia.Btw płacić po 5 euro za śniadanie to zwykła rozpusta 8O .A co do cen w tym roku, w kontekście Hiszpanii,to nie będę tak kategoryczny w swoich przewidywaniach .W ubr. roku też coś wybuchało, i to nad morzem . Niestety , ale prawda jest taka , że HR jest atrakcją (m.in. cenową) dla uboższych Włochów , Niemców i Austriaków.Ci z kasą obierają inne kierunki.
PS
Dzisiaj w mediach(niestety trochę polityki)trąbią o jakimś liście Al-Kaidy o rezygnacji z ataków w Hiszpanii,co z kolei jest następstwem zapowiedzi wycofania wojsk hiszp. z Iraku.
PZDR
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 18.03.2004 14:28

krystek napisał(a):No qrde,bez urazy,może ja nie umiem liczyć,ale 45 euro za 5 osób= 9 euro/os. lub 70 euro za 8 osób=8,75 za osobę - wszystko bez wyżywienia.Btw płacić po 5 euro za śniadanie to zwykła rozpusta 8O .A co do cen w tym roku, w kontekście Hiszpanii,to nie będę tak kategoryczny w swoich przewidywaniach .W ubr. roku też coś wybuchało, i to nad morzem . Niestety , ale prawda jest taka , że HR jest atrakcją (m.in. cenową) dla uboższych Włochów , Niemców i Austriaków.Ci z kasą obierają inne kierunki.

Ale..... :D ... widzisz Ty liczysz na osobe.... ja gdybym mial liczna rodzine to jenostkowo wyszloby taniej... ale mam piękna zone i rownie piękna córeczke wiec wychodzi tyle ile wychodzi :cry:

Piotr
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 19.03.2004 09:16

Euro nadal jest drogie a to bedzie sie przekladalo na decyzje wakacyjne- podobnego zdania byl przedstawiciel Polskiej Organizacji Turystyki w przedwczorajszym wywiadzie w Sygnalach Dnia po targach turystykiw Berlinie
Jednakże ostatnio euro drgnęło w dol ... i to dobry znak :D ....oby tylko przed wakacjami znow nie zwariowalo????

Piotr
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 19.03.2004 10:48

Piotr Lutynski napisał(a):Ale..... :D ... widzisz Ty liczysz na osobe.... ja gdybym mial liczna rodzine to jenostkowo wyszloby taniej... ale mam piękna zone i rownie piękna córeczke wiec wychodzi tyle ile wychodzi :cry:

Piotr

No, a co to za różnica , że liczę na osobę . Dałem Ci tylko przykład , że można znaleźć relatywnie tańsze noclegi , a jak dobrze poszukasz , to i nawet dla 3 osób . BTW , rodzinkę mam tylko o sztukę większą , aniżeli Twoja , ale moje pociechy są już w tym wieku , że nie chą jeździć "ze starymi."W konsekwencji wynajmuję na miejscu pokój dla 2 osób , a te w przeliczeniu są najdroższe (nie biorę pod uwagę apart.)
PZDR
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 19.03.2004 11:48

krystek napisał(a):
Piotr Lutynski napisał(a):Ale..... :D ... widzisz Ty liczysz na osobe.... ja gdybym mial liczna rodzine to jenostkowo wyszloby taniej... ale mam piękna zone i rownie piękna córeczke wiec wychodzi tyle ile wychodzi :cry:

Piotr

No, a co to za różnica , że liczę na osobę . Dałem Ci tylko przykład , że można znaleźć relatywnie tańsze noclegi , a jak dobrze poszukasz , to i nawet dla 3 osób . BTW , rodzinkę mam tylko o sztukę większą , aniżeli Twoja , ale moje pociechy są już w tym wieku , że nie chą jeździć "ze starymi."W konsekwencji wynajmuję na miejscu pokój dla 2 osób , a te w przeliczeniu są najdroższe (nie biorę pod uwagę apart.)
PZDR

No w czym sie roznia nasze poglady??? :D

Piotr
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 19.03.2004 12:13

No,właśnie starałem się pokazać, że jeżeli cena za osobę jest niższa , to suma też będzie niższa i wcale nie trzeba mieć licznej rodziny.Prosty przykład: płaciłeś za nocleg 45 euro za 3 osoby=15 euro za osobę .
A można znaleźć np. pokój z dostępem do łazienki i kuchni ergo zapłacić trochę taniej-na pewno znajdziesz po 10-12 euro za os.I tylko tyle miałem na myśli.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 19.03.2004 12:36

krystek napisał(a):No,właśnie starałem się pokazać, że jeżeli cena za osobę jest niższa , to suma też będzie niższa i wcale nie trzeba mieć licznej rodziny.Prosty przykład: płaciłeś za nocleg 45 euro za 3 osoby=15 euro za osobę .
A można znaleźć np. pokój z dostępem do łazienki i kuchni ergo zapłacić trochę taniej-na pewno znajdziesz po 10-12 euro za os.I tylko tyle miałem na myśli.

Nie no zgadza sie... tylko widzisz te moje 15 euro (srednio) to bylo ze sniadaniem.... przeciez jesc cos trzeba.... a jak kupuje sie chleb, maslo, pomidora... lub nawet przywiezie ze soba jedzenie z Polski to tez kosztuje.... wiec moje 15(srednio) za osobe ze sniadaniem to samo (mniej więcej) co Twoje 12 :D

Pozdrawiam: Piotr
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 19.03.2004 13:09

Niby tak,ale ile byś płacił bez śniadania ?
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 19.03.2004 13:16

krystek napisał(a):Niby tak,ale ile byś płacił bez śniadania ?

Bez nie da sie bo cena zawiera sniadanie i juz....ale przeciez trzeba je zjesc..... nie wydam tu to wydam tam - zresztą mniej-wiecej podobnie wiec nie ma o co sie spierać :D

Pozdrawiam: Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Utracona Chorwacja II - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone