Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Utracona Chorwacja II

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 12.03.2004 13:55

Mieciu ty powineneś mieć ksywę sokole oko :!: jak wpadłeś na trop tego zdjęcia :!: zachowujesz się jak dziennkierz który wszystko wywęszy. :!: Taka siara no i wstyd :
Ja puszek nie wożę wolę krakowską a tak poważnie niech każdy robi i je co lubi i jak lubi wszakże na tym polega demokracja.
Sory nie umiałam się oprzeć to żart nie chcę nikogo urażić a w szczególności tą śliczną niewiastę ze zdjęcia.
SoryGrazka :oops:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 12.03.2004 14:08

Mietek napisał(a):
Dżolero napisał(a):a jeszcze pamiętam ,ze jeżdzi ,,na gazie'' 186 km na godzinę z dzieckiem z tyłu -toż to też jest niedopuszczalne

No tak ale jak fiat z silnikiem 1.2 82km. może rozwinąć taką prędkość? będąc załadowany na wyjazd wakacyjny powinnien jechać wolniej od szybkości max. którą podaje Fiat. A podaje prędkość max.dla tego pojazdu z takim silnikiem 172km/h.No chyba że wiało mocno... :wink:

Te 186 to bylo przez chwilka na autostradzie bez gorki i wiatru....
Moja przecietna na autorstradzie to 138km/h a na drogach Chorwacji (na prostej 80-90)
gazu nie mam a co do osiagow to wszystko jest jak sie okazuje mozliwe w aucie ktore nabiera wiatu w zagli po osiagnieciu 4250obr/min (max momentu obrotowego) ... wejdzcie na forum BBM gdzie modele 1,6 osiagaja 200km/h.... tak wysoko polozony moment (4250) to i wada i zaleta.... wada bo trzeba czesciej wahlowac biegami... a zaleta bo tam gdzie inne dostaja zadyszki on dostaje wiatru z zagle (max momento obrotowego spotyka sie z max moca)......
Fakt ze srednie spalanie przy szybkosciach na autostradach (130-140) i 80-90 na szosie (proste odcinki) wysclo na calej trasie (ponad 3000km) 5,7-5,8l/100km
Ale chyba nie bedziemy dyskutowac o samochodach bo to nie to forum :D

Piotr

Inna rzecz ze wszystkie (bez wyjatku) auta troszke zawyzaja wskazania...
Piotr L

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr L » 12.03.2004 14:12

trochę ściemy nie zaszkodzi ,przecież samochód wyładowany konserwami sunie jak czołg ,może w tym momencie okulary mi zaparowaly i żle widziałem licznik
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 12.03.2004 14:15

Mietek napisał(a):
Dżolero napisał(a):a jeszcze pamiętam ,ze jeżdzi ,,na gazie'' 186 km na godzinę z dzieckiem z tyłu -toż to też jest niedopuszczalne

No tak ale jak fiat z silnikiem 1.2 82km. może rozwinąć taką prędkość? będąc załadowany na wyjazd wakacyjny powinnien jechać wolniej od szybkości max. którą podaje Fiat. A podaje prędkość max.dla tego pojazdu z takim silnikiem 172km/h.No chyba że wiało mocno... :wink:

Bo nie wiozlem ziemniakow :D

Piotr
Piotr L

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr L » 12.03.2004 14:24

tak naprawdę ziemniaków miałem tylko 20 kilo ,upchane po kieszeniach i w pluszowym misu tak ,żeby na granicy nie było obciachu
Mietek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek » 12.03.2004 14:39

grazka napisał(a):Mieciu ty powineneś mieć ksywę sokole oko :!: jak wpadłeś na trop tego zdjęcia :!: zachowujesz się jak dziennkierz który wszystko wywęszy. :!: Taka siara no i wstyd :
Ja puszek nie wożę wolę krakowską a tak poważnie niech każdy robi i je co lubi i jak lubi wszakże na tym polega demokracja.
Sory nie umiałam się oprzeć to żart nie chcę nikogo urażić a w szczególności tą śliczną niewiastę ze zdjęcia.

Pan Piotr zapodał swoje zdjęcia na forum zresztą całkiem ładne i ciekawe.Warto obejżeć.
http://www.pbase.com/lutek/chorwacja_2003&page=all
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 12.03.2004 15:04

Piotrusiu!My też planujemy remont mieszkania od 6 /słownie sześciu/ lat, i pozostaje on w sferze planów na następne, nie wiem, X lat, ale siódmy raz jadę do HR. Kwestia priorytetów. Mój pierwszy mąż pracuje 12-14h dziennie i nie mogę pozwolić, aby odpoczywał w np. Łazach czy Sianożętach, stresując się pogodą. Idziemy na całość! a że łazienka w stylu późnego gierka...nic to. Grunt to zdrowie psychiczne!!!Pozdrawiam.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 12.03.2004 15:56

jolek napisał(a):Piotrusiu!My też planujemy remont mieszkania od 6 /słownie sześciu/ lat, i pozostaje on w sferze planów na następne, nie wiem, X lat, ale siódmy raz jadę do HR. Kwestia priorytetów. Mój pierwszy mąż pracuje 12-14h dziennie i nie mogę pozwolić, aby odpoczywał w np. Łazach czy Sianożętach, stresując się pogodą. Idziemy na całość! a że łazienka w stylu późnego gierka...nic to. Grunt to zdrowie psychiczne!!!Pozdrawiam.

Po pierwsze dzieki za mily ton :D
Ja nie planuje... ja musze po prostu zrobic... w tym roku (maj-czerwiec) ma byc wymiana instalacji wod-kan wiec beda "smutni panowie" z kilofami kasowali moja glazure (fakt- tez w stylu poznego PRL-u) wiec od tego nie uciekne.

Jesli chce ktos poogladc fotki z Chrowacji to na stronie http://free.of.pl/l/lutek/chorwacja%202001.htm sa moje zdjecia z pobytu na Korculi w 2001 roku (niestety jakosc jest kiepska bo to zrzuty ekranow kamery cyfrowej a nie zdjecia z aparatu cyfrowego)

Znalazlem w sieci tez inne fajne fotki z Chorwacji:
http://republika.pl/foto019/
i
http://republika.pl/foto020/

Pozdrawiam
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 12.03.2004 15:59

Mietek napisał(a):
grazka napisał(a):Mieciu ty powineneś mieć ksywę sokole oko :!: jak wpadłeś na trop tego zdjęcia :!: zachowujesz się jak dziennkierz który wszystko wywęszy. :!: Taka siara no i wstyd :

Pan Piotr zapodał swoje zdjęcia na forum zresztą całkiem ładne i ciekawe.Warto obejżeć.
http://www.pbase.com/lutek/chorwacja_2003&page=all

Dzieki :D
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 12.03.2004 16:21

Fakt, sliki udane i to bardzo, zwłaszcza te dwie blondyneczki. Jedna większa, druga mniejsza...obie ci się udały... jak zdjęcia!!! Nam tacy "smutni panowie z kilofami" nie grożą, to może łatwiej podjąć decyzję...Pozdrowienia dla całej trójki!
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 12.03.2004 18:50

A Pan Piotr znowu przynudza i znowu cytuje. Czy to się nigdy nie skończy.
Matrix vel ches

Nieprzeczytany postnapisał(a) Matrix vel ches » 12.03.2004 22:39

Piotr utracił swoją Chorwacje na zawsze .Wiemy ,ze tak jest .
Sprowadził ją tak nisko ,ze nizej nie można.Gdyby tak każdy ja postrzegał jak Piotr to nikt o zdrowych zmyslach nie wyjechałby do Chorwacji.
Planowanie ,kursy walut ,plasterki wedlin i inne pierdoły.
Rzygac sie chce.
Myślę ,ze powinien zakonczyc Chorwacje utraconą konkluzją-tak dla mnie Chorwacja jest utracona na zawsze.Ja Piotr L wiem o tym.
Zegnam.
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 13.03.2004 08:41

"Dola ludzka jest jak żmija-szczęśliwy kto ja omija" rzekł był K. Tetmajer ,niejaki. Ja tam mam dolę swą jako motyl cudny, ale Ty Piotrze w 2004 r, chyba "jej" nie ominiesz. Miłych prac budowlanych życzę i prostych fug i gładzi perfekcyjnej na ścianach. A tak wogóle to baw się dobrze. Do widzenia :papa:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.03.2004 11:32

Matrix vel ches napisał(a):Piotr utracił swoją Chorwacje na zawsze .Wiemy ,ze tak jest .
Sprowadził ją tak nisko ,ze nizej nie można.Gdyby tak każdy ja postrzegał jak Piotr to nikt o zdrowych zmyslach nie wyjechałby do Chorwacji.
Planowanie ,kursy walut ,plasterki wedlin i inne pierdoły.
Rzygac sie chce.
Myślę ,ze powinien zakonczyc Chorwacje utraconą konkluzją-tak dla mnie Chorwacja jest utracona na zawsze.Ja Piotr L wiem o tym.
Zegnam.

czlowieku..... ja w przeciwienstwie do Ciebie nie zachowalem sie na tym forum w sposob, ktory moglby byc dala mnie powodem do wstydu i do zmieniania nicka (w przecienstwie do ciebie) ... ale widze ze niczego sie nie nauczyles bo nadal postepujesz tak samo... a jedyny wniosek z tego ze jestes niepoprawnym, pospolitym prostakiem i nic Tobie nie pomoze bo czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na "starosc" traci
Chciales w swoim poscie mnie obrazic i dotknac ale tak naprawde najwiecej powiedziales o samym sobie... a jesli tego nie rozumiesz to mi po prostu ciebie zal :cry:

Zegnam cie: Piotr
Ostatnio edytowano 13.03.2004 11:55 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 5 razy
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.03.2004 11:35

jolek napisał(a):Fakt, sliki udane i to bardzo, zwłaszcza te dwie blondyneczki. Jedna większa, druga mniejsza...obie ci się udały... jak zdjęcia!!! Nam tacy "smutni panowie z kilofami" nie grożą, to może łatwiej podjąć decyzję...Pozdrowienia dla całej trójki!

Dzieki.... wiesz takie fajne posty sa krzepiace i daja nadzieje ze moze byc normalnie :D :D :D

Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Utracona Chorwacja II - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone