Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uszkodzone auto+laweta+brak assistance=koszmar.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
numenius
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 29.07.2014 22:06

Miłe w tym wszystkim było to, ze od soboty do niedzieli byliśmy "skazani" na naszych sąsiadów, którzy - oczywiście nie wszyscy - byli bardzo troskliwi. Okazali nam pomoc w postacie jedzenia :D - przy okazji robienia grilla. Pytali czy nam czegoś nie brakuje. Właścicielka absolutnie nie przyjęła od nas opłaty za dodatkowy nocleg na drugi dzień też częstując nas jedzeniem. Tylko, że w tej nerwówce oczekiwania czy coś w końcu po nas przyjedzie nawet nam się jeść odechciało.

Ta treść przydałaby się na forum w temacie dotyczącym uczciwości Chorwatów. Tam autor starał się "dowiedzieć" czy Chorwat = oszust i czy Chorwaci są nastawieni tylko na "wyssanie" z turysty każdego grosza.

Współczuję "przygody", ale assistance to sprawa fundamentalna, zwłaszcza przy podróżach zagranicznych. Niech Twój przypadek będzie przestroga dla innych.
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 29.07.2014 22:09

W tym roku w Grecji spotkałem zepsutego Scenica z PL i Subaru z CZ. Rok temu widziałem na Peljesacu lawete wiozącą lagunę PL i w Rybniku Volvo na chorwackiej lawecie. Więc nie ma reguły, choć podobno VW w ostatnich latach to podwyższone ryzyko.
numenius
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 29.07.2014 22:14

Maud napisał(a):Nie zazdroszczę przygód.My jedziemy w tym roku pierwszy raz na Chorwację z dwójka dzieci i po opowieściach znajomych z zeszlego roku od razu jak odnawialam ubezpieczenie auta zapytalam ile kilometrow holowania jest w naszym assistance ktory mielismy do tej pory i co sie okazalo 100 km.Takze cale szczescie ze takie historie sie slyszy bo czlowiek madrzejszy na przyszlość.Teraz mamy w jednej firmie i oc i ac i nnw i assistance w wersji premium ze zwiekszonym limitem holowania do 1000 km tylko firma mnie zastanawia bo jest to Inter Risk i mam nadzieje ze w razie problemow wsio bedzie ok.Niby babka z biura mi mowila ze u nich sie ta firma sprawdzila ale...Korzystal ktos moze z tej firmy i mial jakies doswiadczenie w przypadku awarii auta??

Maud, nie ma na żadnej mapie wyspy ani półwyspu Chorwacja, więc zapewne jedziesz do Chorwacji, a nie na... .

Z tego co napisałeś jedziesz mając assistance z holowaniem do 1 000km. Nie zamartwiaj się tym, że może się coś złego stać z autem, że ubezpieczyciel może się nie wywiązać z umowy itd. Pytasz czy ktoś korzystał z usług tego ubezpieczyciela. A co, gdy ktoś Ci tu napisze, że nie jest zadowolony i poda jakieś powody? Pobiegniesz i wypowiesz tę umowę, znajdziesz drugiego, lepszego.

Myśl o tym, jaka zajefajna przygoda Cię czeka, a nie o problemach. Jedziecie pierwszy raz, uwierz mi, już trasa jest sama w sobie przygodą. Życzę bezpiecznej drogi i udanych wczasów. Wyluzuj, więcej optymizmu.
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 29.07.2014 22:16

numenius napisał(a):Miłe w tym wszystkim było to, ze od soboty do niedzieli byliśmy "skazani" na naszych sąsiadów, którzy - oczywiście nie wszyscy - byli bardzo troskliwi. Okazali nam pomoc w postacie jedzenia :D - przy okazji robienia grilla. Pytali czy nam czegoś nie brakuje. Właścicielka absolutnie nie przyjęła od nas opłaty za dodatkowy nocleg na drugi dzień też częstując nas jedzeniem. Tylko, że w tej nerwówce oczekiwania czy coś w końcu po nas przyjedzie nawet nam się jeść odechciało.

Ta treść przydałaby się na forum w temacie dotyczącym uczciwości Chorwatów. Tam autor starał się "dowiedzieć" czy Chorwat = oszust i czy Chorwaci są nastawieni tylko na "wyssanie" z turysty każdego grosza.

Współczuję "przygody", ale assistance to sprawa fundamentalna, zwłaszcza przy podróżach zagranicznych. Niech Twój przypadek będzie przestroga dla innych.

Mi w tym roku dziecko się pochorowało ,właścicielka przez dwa dni nosiła różnego rodzaju miody olejki i syropy a jak jej powiedziałem że jednak jadę do lekarza to przez godzinę dzwoniła po przychodniach żebyśmy nie musieli stać w kolejce ....hmm moim zdaniem nie wyglądało to na chorwackie oszustwo. :roll:
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 29.07.2014 22:19

niestety największe szanse na zostanie oszukanym masz tu, w PL.
Maud
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maud » 29.07.2014 22:28

ołowiany napisał(a):
Maud napisał(a):Nie zazdroszczę przygód.My jedziemy w tym roku pierwszy raz na Chorwację z dwójka dzieci i po opowieściach znajomych z zeszlego roku od razu jak odnawialam ubezpieczenie auta zapytalam ile kilometrow holowania jest w naszym assistance ktory mielismy do tej pory i co sie okazalo 100 km.Takze cale szczescie ze takie historie sie slyszy bo czlowiek madrzejszy na przyszlość.Teraz mamy w jednej firmie i oc i ac i nnw i assistance w wersji premium ze zwiekszonym limitem holowania do 1000 km tylko firma mnie zastanawia bo jest to Inter Risk i mam nadzieje ze w razie problemow wsio bedzie ok.Niby babka z biura mi mowila ze u nich sie ta firma sprawdzila ale...Korzystal ktos moze z tej firmy i mial jakies doswiadczenie w przypadku awarii auta??

Interrisk ma holowanie do 1000 km? Na ich stronie nie widzę OWU.

Ma jesli zaplacisz sobie pakiet rozszerzony a taki wlasnie wzialismy jest trzy warianty assistance:start,standart i premium my mamy ten ostatni wlasnie z rozszerzonym limitem holowania do 1000 km
numenius
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) numenius » 29.07.2014 22:33

GREG_G napisał(a):niestety największe szanse na zostanie oszukanym masz tu, w PL.

Mnie nie musisz przekonywać, sam doświadczyłem niejednokrotnie serdecznego i bezinteresownego nastawienia i gestu Chorwatów, ale czasami na forum pojawi się ktoś, kto chce błysnąć tytułem wątku w stylu "Czy wszyscy Chorwaci to oszuści?" Gradka, żenadka.
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 29.07.2014 22:39

W tym roku byliśmy w Albanii, wszyscy straszyli jak tam niebezpiecznie i brzydko. I co? Spokojnie, bezpiecznie, krajobrazy super, dużo policji, drogi lepsze niż w PL. Wracamy, a tu w Sopocie jakis wariat szaleje hondą miedzy spacerowiczami, a moje rodzinne miasto jeszcze bardziej zaniedbane niż miesiąc temu.....
jaca10
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaca10 » 29.07.2014 22:40

Witam.

Proszę o pomoc. W której firmie ubezpieczeniowej można wykupić assistance o którym mowa w tym wątku. Mam ubezpieczenie w mBanku, nie mogę znaleźć tam takiej opcji.
Czy istnieje możliwość dokupienie samego assistance jako dodatkowego ubezpieczenia w obojętnie jakiej firmie? Chodzi mi oczywiście o opcję holowania do Polski.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Jacek.
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 29.07.2014 22:41

Bo prawdopodobnie nigdy nie był w Chorwacji tylko wyleguje się na swoim 80-centymetrowym balkonie to co mu zaszkodzi coś napisać - czasu ma oho ho. :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2014 22:50

lotnikwsk napisał(a):
ołowiany napisał(a):
Venom555 napisał(a):Miłe w tym wszystkim było to, ze od soboty do niedzieli byliśmy "skazani" na naszych sąsiadów, którzy - oczywiście nie wszyscy - byli bardzo troskliwi. Okazali nam pomoc w postacie jedzenia :D - przy okazji robienia grilla. Pytali czy nam czegoś nie brakuje. Właścicielka absolutnie nie przyjęła od nas opłaty za dodatkowy nocleg na drugi dzień też częstując nas jedzeniem. Tylko, że w tej nerwówce oczekiwania czy coś w końcu po nas przyjedzie nawet nam się jeść odechciało.

ołowiany - auto jeździ i zapala - bez problemu. Przeskok jednego ząbka na pasku to nie tragedia - jest po prostu słabszy. A rozrząd do wymiany bo jest utopiony. Pompa wody jest w środku więc zalała wszystko a paski to idealnie rozprowadziły.

To jak zapala i jeździ, to po co laweta ? :)

jak się woda (chłodzenie) wylała to jak miał jechać przecież to nie Workuta że temperatury na minusie,
napisał że padła pompa wody.

lotnik- czytaj. Napisał, że auto zapala, jeździ.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2014 22:59

Maud napisał(a):
ołowiany napisał(a):

Interrisk ma holowanie do 1000 km? Na ich stronie nie widzę OWU.

Ma jesli zaplacisz sobie pakiet rozszerzony a taki wlasnie wzialismy jest trzy warianty assistance:start,standart i premium my mamy ten ostatni wlasnie z rozszerzonym limitem holowania do 1000 km

Może mi oczy zaszły mgłą. Nie widzę opcji holowania 1000 km. Możesz mi zalinkować odpowiednią stronę, bo chętnie przeanalizuję dla swojego wyjazdu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2014 23:01

jaca10 napisał(a):Witam.

Proszę o pomoc. W której firmie ubezpieczeniowej można wykupić assistance o którym mowa w tym wątku. Mam ubezpieczenie w mBanku, nie mogę znaleźć tam takiej opcji.
Czy istnieje możliwość dokupienie samego assistance jako dodatkowego ubezpieczenia w obojętnie jakiej firmie? Chodzi mi oczywiście o opcję holowania do Polski.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Jacek.

W zasadzie nie ma takiej opcji. Szukaj na forum w wyszukiwarce. I w googlach. Niestety chyba tylko pzu ma takie coś, ale są alle.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2014 23:09

pilach napisał(a):W zeszłym roku Chorwacja nie była objęta zwrotem za naprawy warsztatowe.Reszta krajów Unii tak.W tym roku prawdopodobnie też nie.Na tegoroczny urlop jadę za 5 dni nowym autem ze stajni VW na gwarancji.Gwarancja jest Unijna oprócz Chorwacji.Nie podpisane są umowy.Salon VW powiedział tak.W razie awarii to Włochy lub Austria w ostateczności Słowenia.Będę pchał.Rok temu spotkałem Rodaków w Cro nowym BMW X1 Diesel wszedł w tryb awaryjny.Musieli człapać się do Wiednia bo żaden serwis nie chciał uznać gwarancji.

No to ciekawe. U mnie w samochodzie na F Europa dotyczyła także Chorwacji.
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 29.07.2014 23:15

ołowiany nie sprzeczajmy się o szczegóły bo bez wody i pompy każde auto odpali i pojedzie chyba że nowoczesna elektronika mu tego zabroni , tylko że on napisał bez problemu ,moim zdaniem jest problem bo po paru kilometrach stanie z zatartym silnikiem a z takich kosztów chyba każdy sobie zdaje sprawę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Uszkodzone auto+laweta+brak assistance=koszmar. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone