Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uszkodzone auto+laweta+brak assistance=koszmar.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2014 12:28

edo napisał(a):popularny samochód bez wodotrysków z kilkuletnim stażem na rynku - zazwyczaj problem dla się usunąć u miejscowego mechanika za rozsądne pieniądze, dlatego przy zakupie samochodu warto kierować się rozsądkiem a nie emocjami.

To jaki samochód da nam gwarancje małej usterkowości, niskich kosztów naprawy oraz nie będzie wymagał zakupu assistance..?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.09.2014 12:47

ołowiany napisał(a):To jaki samochód da nam gwarancje małej usterkowości, niskich kosztów naprawy ...

Tego nie wiem ... :roll:
ołowiany napisał(a):... oraz nie będzie wymagał zakupu assistance..?

Zapewne taki, jak opisany w tej historii, którą Autor kończy:
tomekkulach napisał(a):Zawsze trza mieć takie auto,żeby w każdym momencie można było go byle gdzie zostawić bez straty... :wink:

:oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2014 13:58

moja taka mała uwaga co do samochodów, nie ważne jaki kupicie i czym będziecie jeździć ważne by było was stać na ten samochód.
Praktycznie każdy kto kupuje jakieś tam auto zbiera na nie wszystkie swoje oszczędności które ma w domu (które to też odkładał od wielu miesięcy lat itp) nie myśląc gdy kupuje, że to kupa poskręcanej blachy, metali, plastików itp.. Powiem tak wielu a to wielu ludzi którzy już dorośli do posiadania samochodu nie kupują samochodu wydając na nie ogrom pieniędzy, między innymi i ja. Mogę pozwolić sobie na samochód za xxx a mam samochód tylko za 1x. i wiele osób mnie krytykuje że mam takie jedno x że mając prędzej auto klasy wyższej kupiłem auto mało warte... .
TomekV8
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomekV8 » 08.09.2014 15:59

slapol napisał(a):
pilach napisał(a):W PZU jest opcja do 1000 km .Rok temu korzystałem z tej opcji wracając z Chorwacji.Byliśmy Mercedesem Vito Na granicy Austria-Czechy samochód odmówił posłuszeństwa.Zatarła się pompa wody i zerwała pasek klinowy mam trochę pojęcia więc ustaliłem co padło i ile kosztuje w kraju.Koszt naprawy coś koło 500,00 zł w Polsce.Było to w piątek koło 16,00 godz.Zgłosiłem awarię na infolinie.PZU zaproponowało mi załatwienie serwisu w Wiedniu lub Brnie.Po 5 minutach dostałem telefon.Jest już weekend serwisy obsłużyć mogą nas dopiero w poniedziałek.Więc zaproponowano mi wybór serwisu w Brnie lub Wiedniu.Holowanie do niego.Hotel dla 4 osobowej rodziny z wyżywieniem oraz samochód zastępczy do czasu naprawy.Na koszt ubezpieczenia.Lub podstawienie lawety i transport auta do domu bezpośrednio.A że musieliśmy być w sobotę koniecznie w domu wybraliśmy drugą propozycje.Po 40 minutach od zgłoszenia auto stało na Czeskiej lawecie z podwójną kabiną dla 6 pasażerów.Więc komfortowo zasiedliśmy w 4 osoby.Strzeliliśmy Piwo dla luzu i jechaliśmy do domu.Prawie 600 km.Na drugi dzień zadzwoniono do mnie z PZU i zapytano czy byłem zadowolony z usługi.

No to super trafiłeś z takim ASS :lol: , całe szczęście, że do wyboeu było Brno lub Wiedeń a nie np. Dubrovnik, bo stamtąd raczej ponad 1000 km na chatę :lol:

Nie super trafił tylko jest to normala opcja w PZU tez mam to wykupione, holowanie do 1000km free, powyżej trzeba pokryć samemu, do tego jak ktos pisał, auto zastepcze, hotel etc. i całość kosztuje mnie 246zł, a że pozornie oszczedni szukają jak najtaniej i jak maja do wyboru PZU za 250zl i jakis bank etc za 180zł to co tu sie dziwić że później takie cyrki wychodzą, niby ASS jest a go nie ma....

Ale suma sumarum nie życzę nikomu korzystania z wykupionego ASS bo pomimo tego to i tak dużo stresu kosztuje.
Marecki37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marecki37 » 08.09.2014 16:20

Venom555 napisał(a):edo
Zapomniałem :lol: teraz na miejscu był przyjezdny od nas - szumiało mu dosyć poważnie łożysko w alternatorze w Skodzie. Dało się zrobić na miejscu - po przeliczeniu na nasze 360 zł. Dosyć drogo jak za wymianę samego łożyska.

Co do reszty - kilka wątków wcześniej ktoś napisał, ze nie przewidzisz awarii auta w trasie. Albo się zepsuje albo nie. Na pewno ciężar; jego obładowanie może pomóc/zaktywować już poważnie nadszarpniętą część.

Poz

I to prawda, sam doświadczyłem awarii w tym roku i to tego o czym nawet nie pomyślałem...
więcej opisałem w wątku https://www.cro.pl/assistance-do-1000-km-t46510-15.html
jedną usunąłem sam na miejscu i jest ok do dziś, no w sumie drugą też mechanik usunął już w Pl, ale za cenę 1/5 tego co chorwacii oferowali za to samo...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.09.2014 19:57

Czytając te wszystkie wypowiedzi postanowiłem wcześniej niż planowałem sprawdzić sobie akumulator (nowe auto kupiłem 5,5 roku temu) . Diagnoza , akumulator powinien wytrzymać do pierwszych przymrozków i to będzie chyba jego ostatni żywot. Zalecenia - lepiej wymienić go jesienią, aby nie było potem przykrych niespodzianek.
Nie zastanawiałem się zbyt długo i kupiłem , mam nowy -Boscha.
Gdyby nie wyjazd (po zlocie) do Chorwacji na pewno jeździłbym do końca , a tak wolę dmuchać na zimno. Jakieś tam ubezpieczenie w PZU też mam. :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 08.09.2014 20:20

A mój dziwne siedem lat od nowości i trzyma,lecz kitajce cwaniaki na orginale nie opisali kto go produkuje(bo gdybym wiedział tylko ten bym kupił).
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 08.09.2014 20:43

Ja zmieniłem swój w tym roku po 12 latach :D Stara niemiecka jakość :D
aragz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aragz » 22.04.2015 14:03

Wybieram się pod koniec czerwca do CRO i zacząłem się zastanawiać nad jakimś ubezpieczniem, tyle że ja nie ma AC bo auto mam 15 -letnie więc pytanie: czy jest możliwość wykupienia jakiegoś ubezpieczenia na czas podróży?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2015 18:31

aragz napisał(a):Wybieram się pod koniec czerwca do CRO i zacząłem się zastanawiać nad jakimś ubezpieczniem, tyle że ja nie ma AC bo auto mam 15 -letnie więc pytanie: czy jest możliwość wykupienia jakiegoś ubezpieczenia na czas podróży?

W toyota banku za załozenie konta dają darmowe asistance bez wieku ale limit holowania 50 km.Robi to dla nich - Europ Assistance Polska .Na małą awarię.Na zasadzie lepszy rydz niż nic.

Druga,którą znalazłem to jakiś program bankiera .Z ubezpieczeniem turystycznym sprzedają asistance samochodu na czas wyjazdu

bankierdirect.inseco.pl/ubezpieczenie-turystyczne/kalkulator.html?idpp=15042210368529

Jak to działa nie wiem .Kupowałem samo turystyczne ale może komuś się przyda
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 22.04.2015 19:33

Witam,
Ja w tym roku ubezpieczę w https://www.starter24.pl/oferta/auto/cz ... rter-auto/.
Czy ktoś miał już doświadczenie z tym ubezpieczeniem ???
Marecki37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marecki37 » 22.04.2015 20:10

Nie żałujcie parę groszy więcej na ubezpieczenie Assistance... Wiem z swojego doświadczenia... W PZU wykupiłem w ostatniej chwili i tak jak bym miał nosa, przydało się... Wykupując z klauzulą 1000 km, pamiętajcie że działa z 7 dniową karencją " 1000 km."...
Po długich poszukiwaniach tylko PZU daje konkretne i sensowne ubezpieczenie.
aragz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aragz » 22.04.2015 20:32

Marecki37 napisał(a):Nie żałujcie parę groszy więcej na ubezpieczenie Assistance... Wiem z swojego doświadczenia... W PZU wykupiłem w ostatniej chwili i tak jak bym miał nosa, przydało się... Wykupując z klauzulą 1000 km, pamiętajcie że działa z 7 dniową karencją " 1000 km."...
Po długich poszukiwaniach tylko PZU daje konkretne i sensowne ubezpieczenie.

ok a jaki to koszt i czy obejmuje również auta powyżej 10-letnie?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.04.2015 20:49

ja płaciłem na rok coś 250zł, auto mam 12letnie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Uszkodzone auto+laweta+brak assistance=koszmar. - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone