Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uszkodzone auto+laweta+brak assistance=koszmar.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 30.07.2014 14:21

Ad4. To, że w PZU nie ma opcji przenoszenia zniżek z OC na AC nie znaczy, że nigdzie jej nie ma :)
Ad8. ass ma 1000km ale trzeba mieć wykupione OC w PZU prawda ?

Chyba jednak zawierzę ojcu :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.07.2014 14:23

lotnikwsk napisał(a):Ale dobrze że nawaliła tylko agentka a nie skoda oktavia która spisała się na +5.

Widzę, że miałeś podobną agentkę, jak ja. Już tej Pani podziękowałem. Dwukrotnie wprowadziła mnie w błąd, że nie mogę zwiększyć limitu km holowania. :(
alutka9 napisał(a):jako że na co dzień zajmuję się ubezpieczeniami nie mogę nie zabrać głosu w tym wątku ponieważ jest wiele nieścisłości.
1.ktoś pisał że wystarczy mieć w assistance w pzu w wariancie super i już jest holowanie do 1000 km-otóż nie :!: musi być dodatkowo klauzula znosząca limit holowania w kraju i rozszerzająca holowanie za granicą do 1000 km.

I taką klauzulę dzisiaj podpisałem. Jest tylko "mała" nieścisłość w zeznaniach: w oddziale powiedzieli, że teraz limit mam do 1500, Ty podajesz, że limit wynosi 1000 km. :?
Ma znaczenie, bo z Istrii dowiozą już do domu. :wink:
Calapula napisał(a):Ja wiem że to jest ryzyko i może mnie dużo kosztować ale z ubezpieczeniem też jest ryzyko, które też czasem kosztuje dodatkowo. W sumie wolę nie korzystać. Dam sobie radę bez znieczulenia.

To ja cienki Bolek jestem, bo zawsze biorę ze znieczuleniem, u dentysty również. :)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 30.07.2014 14:56

kaeres napisał(a):Ad4. To, że w PZU nie ma opcji przenoszenia zniżek z OC na AC nie znaczy, że nigdzie jej nie ma :)
Ad8. ass ma 1000km ale trzeba mieć wykupione OC w PZU prawda ?

Chyba jednak zawierzę ojcu :)

oczywiście ojcu wierzyc trzeba,ja mojemu tez wierzę co nie znaczy że zawsze ma rację :wink:
napisałam w punkcie 2 że wystarczy choćby oc żeby mieć 1000 km
nic nie pisałam o przenoszeniu zniżek z oc na ac ani w pzu ani gdzie indziej :!:
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 30.07.2014 15:03

walp napisał(a):I taką klauzulę dzisiaj podpisałem. Jest tylko "mała" nieścisłość w zeznaniach: w oddziale powiedzieli, że teraz limit mam do 1500, Ty podajesz, że limit wynosi 1000 km. :?

nie ma holowania do 1500,ale jeżeli do granicy masz do 1000 a potem w kraju reszte to spokojnie zholują cię do domu.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 30.07.2014 15:25

walp napisał(a):...
Calapula napisał(a):Ja wiem że to jest ryzyko i może mnie dużo kosztować ale z ubezpieczeniem też jest ryzyko, które też czasem kosztuje dodatkowo. W sumie wolę nie korzystać. Dam sobie radę bez znieczulenia.

To ja cienki Bolek jestem, bo zawsze biorę ze znieczuleniem, u dentysty również. :)

Jak komu i gdzie pasuje. Ale lawety do dentysty już nie wołasz?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2014 15:36

kaeres napisał(a):Janusz sprawdź zanim podasz źródło.
Nie ma czegoś takiego jak HDI Assistance na 1000km+
W ogóle niech mi ktoś znajdzie jakiś Assistance na ponad 1000km z wszelkimi dodatkami typu hotel, ew. naprawa na miejscu.
Taki 2 tygodniowy za 200-300zł.
Biorę od razu.

To nie źródło tylko link do dyskusji na na forum.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2014 15:42

no_fear napisał(a):a tak w ogóle to ktoś z szanownych moderatorów mógł by założyć (i może przykleić) ze 2 tematy o assistance ? :wink:
okrutny bałagan jest...
90% pytań jest o PZU...

Dwa tematy wątki:
1. oferta TU assistance do polis OC/innych produktów
2. assistance niezależne od OC

Moderator jest tylko jeden :wink:
Wątki można połączyć, ale ponieważ posty po połączeniu "ustawiają się" chronologicznie - może wyjść "groch z kapustą" czyli jeszcze większy bałagan :smo:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.07.2014 16:19

Janusz Bajcer napisał(a):
kaeres napisał(a):Mój ojciec w cięższych dla niego czasach był na szkoleniu bo chciał zostać agentem ubezpieczeniowym. Po tym szkoleniu jednoznacznie stwierdził, że nie ma psychiki wciskacza kitu ludziom i nie podjął tej pracy pomimo, że był już do niej gotowy teoretycznie.

Mogę zapytać jaki jest Twój zawód, skoro agentów ubezpieczeniowych określasz "wciskaczami kitu" :?:

Kaeres pisze prawdę.
Wiem ...bo wiem ( szczegóły nie ważne).
Miałem okazję porównać swoje ubezpieczenie które sprzedawał mi "mój" agent ubezpieczeniowy. Oczywiście zapewniał, że jako dla stałego i długoletniego klienta dał mi poważne zniżki.
Po "wklepaniu" ... "toczka w toczkę" w ich program okazało się, że mam zero zniżek. Denerwującym był fakt, że w mojej sytuacji zniżki były prawie, że obligatoryjne ( z innego tytułu). Mogłem zapłacić mniej, z tego co pamiętam - około 350 zł.
Uczciwy agent ubezpieczeniowy to slogan. Takich nie ma (zarobki od prowizji więc ...).
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 30.07.2014 16:36

woka napisał(a):
Uczciwy agent ubezpieczeniowy to slogan. Takich nie ma (zarobki od prowizji więc ...).

nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo to nie jest uczciwe.z każdym zawodem na świecie można takie sytuacje mnożyć.jeden agent będzie wolał sprzedać za mniej bo wie że do niego wrócisz a inny będzie miał to gdzieś oby się nachapać, w sklepach ceny masz różne na ten sam towar bo w jednym woli sprzedać więcej za mniej w innym nie ważne ile ważne za ile.apartamenty w cro: u jednego ceny co rok wyższe u innego od lat takie same,nauczyciel na lekcji nie nauczy bo lepiej mu będzie po godzinach dawać korki ,elektryk,hydraulik w czasie pracy (np. w spółdzielni mieszkaniowej) nie da rady w tym miesiącu nic zrobić,ale po 15 choćby i dziś,itd itd
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2014 17:12

alutka9 napisał(a):
woka napisał(a):

nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo to nie jest uczciwe.z każdym zawodem na świecie można takie sytuacje mnożyć.jeden agent będzie wolał sprzedać za mniej bo wie że do niego wrócisz a inny będzie miał to gdzieś oby się nachapać, w sklepach ceny masz różne na ten sam towar bo w jednym woli sprzedać więcej za mniej w innym nie ważne ile ważne za ile.apartamenty w cro: u jednego ceny co rok wyższe u innego od lat takie same,nauczyciel na lekcji nie nauczy bo lepiej mu będzie po godzinach dawać korki ,elektryk,hydraulik w czasie pracy (np. w spółdzielni mieszkaniowej) nie da rady w tym miesiącu nic zrobić,ale po 15 choćby i dziś,itd itd

Tak na marginesie...alutka9, może Ty agentem ubezpieczeniowym jesteś super, ale swoich dzieci na lekcje polskiego do Ciebie bym nie posłał :wink: :lol:
P.S.
Wcale nie chciałem Cie obrazić, po prostu taka refleksja...gdybym dostał od Ciebie ofertę, gdzie po kropkach ciągle walisz z małej litery, ubezpieczenia u Ciebie bym nie wykupił :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.07.2014 17:21

alutka9 napisał(a):
walp napisał(a):I taką klauzulę dzisiaj podpisałem. Jest tylko "mała" nieścisłość w zeznaniach: w oddziale powiedzieli, że teraz limit mam do 1500, Ty podajesz, że limit wynosi 1000 km. :?

nie ma holowania do 1500,ale jeżeli do granicy masz do 1000 a potem w kraju reszte to spokojnie zholują cię do domu.

A to styknie, biorąc pod uwagę tegoroczne wakacje. Dzięki. :wink:
Calapula napisał(a):
walp napisał(a):...

Jak komu i gdzie pasuje. Ale lawety do dentysty już nie wołasz?

Jakoś nie musiałem.
Obawiam się, że jak laweta po mnie przyjedzie, to już nic na forum nie napiszę. :oczko_usmiech:
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 30.07.2014 18:46

slapol napisał(a):
alutka9 napisał(a):
woka napisał(a):

Tak na marginesie...alutka9, może Ty agentem ubezpieczeniowym jesteś super, ale swoich dzieci na lekcje polskiego do Ciebie bym nie posłał :wink: :lol:
P.S.
Wcale nie chciałem Cie obrazić, po prostu taka refleksja...gdybym dostał od Ciebie ofertę, gdzie po kropkach ciągle walisz z małej litery, ubezpieczenia u Ciebie bym nie wykupił :wink:

Agenci ubezpieczeniowi polskiego nie uczą więc się nie dziwię,a w polisach i ofertach laboratów nie piszę więc interpunkcja jest zbędna,ale się postaram poprawić .Oferty dla Ciebie i tak nie wyślę bo tutaj jestem prywatnie :smo: Absolutnie mnie nie obraziłeś lecz nie lubię generalizowania:każdy agent jest nieuczciwy,każdy lekarz czy policjant bierze w łapę itd

P.S.swoją drogą pisze się "Cię" a nie "Cie " :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2014 19:17

alutka9 napisał(a):....
Agenci ubezpieczeniowi polskiego nie uczą więc się nie dziwię,a w polisach i ofertach laboratów nie piszę więc interpunkcja jest zbędna,ale się postaram poprawić .Oferty dla Ciebie i tak nie wyślę bo tutaj jestem prywatnie :smo: Absolutnie mnie nie obraziłeś lecz nie lubię generalizowania:każdy agent jest nieuczciwy,każdy lekarz czy policjant bierze w łapę itd

P.S.swoją drogą pisze się "Cię" a nie "Cie " :wink:

Co do generalizowania, to akurat się z Tobą zgadzam. Co do interpunkcji...niekoniecznie, że niepotrzebna :wink:
Tekst napisany powyżej od razu przyjemniej mi się czyta :lol:

P.S.
No a z tym ogonkiem, to mi już nie dowalaj :wink: ...to zwykła literówka :smo:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 30.07.2014 19:22

..starsi pamiętają :oczko_usmiech: ..sołtys Kierdziołek mówił..cie cholera.. :mrgreen:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.07.2014 19:57

alutka9 napisał(a):
woka napisał(a):

.... nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo to nie jest uczciwe...

Owszem, jest nieuczciwe.
Ty, mam nadzieję jesteś wyjątkiem i jeżeli komuś można w "widełkach" zaznaczyć np. od 1 do 3,6 ( przyjmując 3,6 to większa ulga) Ty starasz się, po analizie miejsca położenia obiektu przyznać jak najwięcej.
Jeżeli tak - to OK. Jeżeli nie .... zastanów się nad swoją uczciwością.
PS
Znam agentkę tzn. jej dane personalne gdzie za ubezpieczenie małej firmy skasowała ponad 1700 zł.
To samo tylko po dogłębnej i uczciwej ( zgodnej z absolutną prawdą) analizie kosztowałoby około - do 1400 zł. ..............Agentka mówi, że jest bardzo uczciwa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Uszkodzone auto+laweta+brak assistance=koszmar. - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone