Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

USA - ppp: Hawaje

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
Franz
Legenda
Re: USA - ppp

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 12.01.2013 18:33

mariusz-w napisał(a):25 centów ... no to na początek już coś było ! ;)

Jak w historii z pucybutem. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 12.01.2013 19:55

Jak tylko zobaczyłem te sekwoje, od razu przyszedł mi do głowy drwal z siekierką dziarsko maszerujący do pracy. :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 12.01.2013 20:59

jan_s1 napisał(a):Jak tylko zobaczyłem te sekwoje, od razu przyszedł mi do głowy drwal z siekierką dziarsko maszerujący do pracy. :)

. . . i kolejnych sześciu z piłą :wink:

Znalezienie "ćwiartki" dla jednych jest wróżbą wielkiej fortuny , dla innych - wręcz przeciwne .
Wybór należy do znalazcy :lol:

Pozdrawiam
Piotr
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 13.01.2013 13:37

jan_s1 napisał(a):Jak tylko zobaczyłem te sekwoje, od razu przyszedł mi do głowy drwal z siekierką dziarsko maszerujący do pracy. :)

Był taki wierszyk, nie pamiętam, ale coś w sensie: Gdyby tak zebrać wszystkich drwali w jednego drwala...
;)

piotrf napisał(a):Znalezienie "ćwiartki" dla jednych jest wróżbą wielkiej fortuny , dla innych - wręcz przeciwne .
Wybór należy do znalazcy :lol:

Mnie tyle szczęścia w życiu spotkało, że tę ćwiartkę już oddałem w ręce jedynej dziewczyny w naszej grupce. :hut:

Pozdrawiam,
Wojtek
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 13.01.2013 20:00

Sequoia WOW 8O
To dopiero dzrzewo.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 13.01.2013 22:42

Rafles278 napisał(a):Sequoia WOW 8O
To dopiero drzewo.

Niewątpliwie królewskie. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 14.01.2013 15:15

Na zakończenie urocza wiewiórka, która pozwoli płynnie przejść do nowego tematu.

P14T0031.JPG

Gdyż znak ostrzegawczy pochodzi już z innej strony świata.

P1450502.JPG
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.01.2013 21:37

Franz napisał(a):Na zakończenie urocza wiewiórka, która pozwoli płynnie przejść do nowego tematu

a dałeś jej orzeszka za te płynne przejście :lol:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 14.01.2013 23:51

mervik napisał(a):a dałeś jej orzeszka za te płynne przejście :lol:

Wiesz, spotkałem też takie, co nie czekały, aż im się coś da, tylko doskakiwały i wyrywały nam - bez naszej aprobaty - kanapki z rąk. Ale to w innym wątku, to na Kanarkach.

Pozdrawiam,
Wojtek
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 07.05.2014 11:54

Witaj

Dzięki za takie piękne zdjęcia ! 8O 8O
Można się wiele nauczyć :D
Nie dziwota,że przeciętny Amerykanin nigdy nie opuszcza swojego kontynentu !Nie wspominając ,że nie wie gdzie leży Polska ! 8O
Zerknę w inne twoje relację ,ponieważ fotki robisz wybitne przez duże W :D
:papa:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.05.2014 15:00

GOLDEN napisał(a):Zerknę w inne twoje relację ,ponieważ fotki robisz wybitne przez duże W :D

Jedne wyszły lepiej, inne gorzej. Cieszę się, jeśli Ci się spodobały. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
szrek27
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 07.05.2014 15:30

Jestem pod ogromnym OGROMNYM ! wrażeniem przecudnych fotek :D Profesjonalista z Ciebie ;) pozdr.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2014 15:55

"Przyszłam" pozazdrościć :)
Zdjęcia świetne Wojtek, a jak zdjęcia to na pewno i przeżycia :)
Szkoda, że nie ma miast ze wschodniego wybrzeża ( zwlaszcza Wietrznego Miasta, to bym sobie coś przypomniała ) ale te, ktore są ( ach te iglice z Utah :)) robią wrażenie :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.05.2014 18:19

szrek27 napisał(a):Jestem pod ogromnym OGROMNYM ! wrażeniem przecudnych fotek :D Profesjonalista z Ciebie ;) pozdr.

Duża przesada, ale dziękuję. :)
Posługuję się tylko tzw. małpką, więc sprzęt nie daje zbyt wielkich możliwości. Ale te miejsca bronią się same.

Blaugrana napisał(a):Zdjęcia świetne Wojtek, a jak zdjęcia to na pewno i przeżycia :)

Oj, tak. Przeżycia wspaniałe! :)

Blaugrana napisał(a):Szkoda, że nie ma miast ze wschodniego wybrzeża ( zwlaszcza Wietrznego Miasta, to bym sobie coś przypomniała ) ale te, ktore są ( ach te iglice z Utah :)) robią wrażenie :)

To tylko kilka parków zachodnich stanów. Zapewne, wschód też jest interesujący, ale gdyby mi było dane ponownie zawitać do USA, a musiałbym wybierać, to jeszcze raz wybrałbym zachód...

Pozdrawiam,
Wojtek
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 07.05.2014 19:29

Wojtku czy mógłbyś rozwinąć bardziej ten tajemniczy tytuł relacji, czy może coś przeoczyłem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ameryka Północna

USA - ppp: Hawaje - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone