Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

USA.Część wschodnia.Z serii wielkie cywilizacje.

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 09.08.2011 21:46

...
Ostatnio edytowano 01.06.2013 07:46 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2011 23:07

nadają się nadają, jeszcze odciski palców, zębów i instrumentu i jest pan w USA :)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 09.08.2011 23:24

arturac napisał(a):nadają się nadają, jeszcze odciski palców, zębów i instrumentu i jest pan w USA :)

Zdjęcie przyjęte.Ale wypełnianie wniosku wkurwiające. :wink: Myślisz co napisać mija twój czas i Cię wyrzuca z systemu.Raz wyrzuca, dwa wyrzuca.Telefon do przyjaciela i krok po kroku wypełniamy ten wniosek.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 10.08.2011 21:08

Wniosek przyjęty.Potwierdzenie przyjęcia wydrukowane.Telefon do konsula.Spotkanie za 3 dni.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.08.2011 21:14

Jędruś; sam ze sobą gadasz? :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 10.08.2011 22:25

FUX napisał(a):Jędruś; sam ze sobą gadasz? :wink:

Monolog prowadzę.Max Andrzej Golonko relacja z Ameryki będzie. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2011 23:39

cofnęli? czy paralizatorem przywitali?
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 15.08.2011 23:21

Będzie od Virigini na południe ? Bo jeżeli tak to się nie mogę doczekać :) uwielbiam cotton belt albo inaczej bible belt ;)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.08.2011 00:39

Max A Golonko jak tylko wpadł do Ameriki to mu mowa odjęlo.Wszystko tu takie duze.Miasta,domy,Amerykany,samochody,pociągi,drogi.Wszystko jest BIG.Pierwszy dzień w USA też byl BIG.O siodmej rano do Paryża,bieg na samolot do Juesej ,8 godzin lotu i jeszcze po wylądowaniu 11 godzin dnia zostalo. :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.08.2011 23:35

Jedząc wyborne żeberka kolo Filadelfii i patrząc na ekran telewizora nad barem ze zdumieniem dowiedziałem się ,że jestem w centrum trzęsienia ziemi.Dziennikarze się nakręcali pokazując jakieś pęknięcie sufitu,a ja pijąc piwo pomyślałem,że znowu robią światowe szoł z niczego.Bo tu w Stanach z niczego mozna zrobić coś i brać za to niezłe pieniądze.:)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 25.08.2011 06:50

AndrzejJ. napisał(a):Bo tu w Stanach z niczego mozna zrobić coś i brać za to niezłe pieniądze.:)

Patrz pan, to tam mają już zupełnie tak jak u nas...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.08.2011 20:39

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Próba aparatu. :wink:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 26.08.2011 21:14

Eeeee ... nie trzęsie się.
I nie wieje.

znalezione w necie? :oczko_usmiech:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.08.2011 22:15

a to ja napisał(a):Eeeee ... nie trzęsie się.
I nie wieje.

znalezione w necie? :oczko_usmiech:

Nie wiem jak będzie wiać. :wink: Ale to z trzęsiemy się to bardziej na sprzedajny news leciało. :wink: Może będą pamiątki w sprzedaży z tego ,,trzęsienia" bo tam podawali do 8 w skali. :D Na Śląsku Górnym trzęsiemy się czasami w skali 10 i nikt tego w USA nie wie. :wink:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.08.2011 01:00

W San Francisko poskładało kawał miasta w 1989 roku chociaż miało 7,1 w tej samej skali :wink: byłem tam i już powtórki takiego trzęsienia bym nie chciał :?
Drobnych trzęsień ( nie tylko tych dla sejsmografów :wink: ) jest całe mnóstwo , ale nikt nie wie , czy następne nie będzie wielokrotnie silniejsze :wink:

Pozdrawiam
Piotr
Następna strona

Powrót do Ameryka Północna

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies