Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
arturac napisał(a):nadają się nadają, jeszcze odciski palców, zębów i instrumentu i jest pan w USA
Zdjęcie przyjęte.Ale wypełnianie wniosku wkurwiające. Myślisz co napisać mija twój czas i Cię wyrzuca z systemu.Raz wyrzuca, dwa wyrzuca.Telefon do przyjaciela i krok po kroku wypełniamy ten wniosek.
Max A Golonko jak tylko wpadł do Ameriki to mu mowa odjęlo.Wszystko tu takie duze.Miasta,domy,Amerykany,samochody,pociągi,drogi.Wszystko jest BIG.Pierwszy dzień w USA też byl BIG.O siodmej rano do Paryża,bieg na samolot do Juesej ,8 godzin lotu i jeszcze po wylądowaniu 11 godzin dnia zostalo.
Jedząc wyborne żeberka kolo Filadelfii i patrząc na ekran telewizora nad barem ze zdumieniem dowiedziałem się ,że jestem w centrum trzęsienia ziemi.Dziennikarze się nakręcali pokazując jakieś pęknięcie sufitu,a ja pijąc piwo pomyślałem,że znowu robią światowe szoł z niczego.Bo tu w Stanach z niczego mozna zrobić coś i brać za to niezłe pieniądze.
a to ja napisał(a):Eeeee ... nie trzęsie się. I nie wieje.
znalezione w necie?
Nie wiem jak będzie wiać. Ale to z trzęsiemy się to bardziej na sprzedajny news leciało. Może będą pamiątki w sprzedaży z tego ,,trzęsienia" bo tam podawali do 8 w skali. Na Śląsku Górnym trzęsiemy się czasami w skali 10 i nikt tego w USA nie wie.
W San Francisko poskładało kawał miasta w 1989 roku chociaż miało 7,1 w tej samej skali byłem tam i już powtórki takiego trzęsienia bym nie chciał Drobnych trzęsień ( nie tylko tych dla sejsmografów ) jest całe mnóstwo , ale nikt nie wie , czy następne nie będzie wielokrotnie silniejsze
Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.
Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.