napisał(a) gralec » 28.03.2012 19:19
Jesli mogę coś doradzić to proponuje taką trasę w Austrii, chyba że nie przeszkadza jazda autostradą pod góre i z ciagłym i zakrętami (odcinek bruck- Graz)
Od kreuzu Bruck drogą S6 (Loipersbach-Bruck an der Mur) potem S35 do Graz i dalej A9 w kierunku Słowenii. Trasa o małym natężeniu ruchu cała w przekroju 2x2. Droga z dużo mniejszą ilością zakrętów niż autostrada A2. Nadłuższy darmowy tunel Austrii niecałe 10 km.
oto
mapka trasy
służe takze informacjami i fotkami z Bibinje byłem tam dwa razy 2008/2009
Jesli można proponowałbym zmienić rezerwacje o kilka dni później żeby jechać w tygodniu a nie w sobotę bo to najgorszy dzień tygodnia w trasie na Cro. Miałem już okazje w tym terminie jechać to wiem jak to wygląda, od tego czasu zawsze planuje rozpoczęcie wczasów w czasie tygodnia, dzieki czemu mam pewność że puste drogi będą ( co ma znaczenie przy jeździe bez noclegu), ale mając klime w samochodzie da sie przetrzymać trase nawet w największy upał. Jesli zmiana terminu nie wchodzi w gre to proszę tak planować aby na granicy chorwackiej być jak najwcześniej ok 2-3 rano najlepiej bo potem ciasno sie robi, albo alternatywą jest jazda przez Węgry i możliwy tylko jeden większy postój na bramkach pod Zagrzebiem