Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urlop na campingu z rocznym dzieckiem

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Brok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brok » 17.12.2006 14:06

Witam serdecznie.
W związku z tym, że to mój pierwszy wpis na tym forum, chciałbym wszystkich bardzo serdecznie powitać :)
W Chorwacji miałem przyjemność spędzać urlop dwukrotnie: raz "stacjonarnie" - na campingu na Istrii, drugi raz to przecudowny rejs jachtem. Co prawda do przyszłorocznego urlopu jeszcze daleko ale warto już się do niego przymierzyć :)
Tym bardziej, że chcemy go spędzić z naszą obecnie trzymiesięczną córeczką. Wymyśliłem sobie, że sam pojadę samochodem a resztę rodzinki wyślę na miejsce samolotem. W związku z powyższym strasznie proszę o namiary na campingi w okolicach Splitu, Zadaru lub Dubrovnika. Interesują mnie campingi, na których można wynająć apartament lub mobile home, i które szczególnie nadają się do spędzenia wakacji z tak małym dzieckiem. Z góry baaaardzo dziękuję za wszelkie informacje.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 17.12.2006 14:33

Witaj, Brok .
Strasznie :wink: prosisz o namiary na camping?
Może ktoś się nie przestraszy i zgłosi z poradą :lol:

A do sedna:
zajrzałam TU, bo w tytule wątku masz wpisane "... z rocznym dzieckiem".
W tym roku urlopowaliśmy w HR z naszym 10-miesięcznym brzdącem.
Byliśmy w apartamencie bo ... na campingowe wakacje pewnie bym się nie zdecydowała.
Sądzę, że chodzi Ci o camping dlatego, że na jego terenie mielibyście "usługi kompleksowe" czyli i plażę, i sklep, i bar, i może nawet basen?

Może ktoś się nie przestraszy i ... zgłosi z poradą :)

P.S: Miłego "rejsowania" po forumowych wątkach 8)
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 17.12.2006 15:18

Zerknij na www.camping.hr
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 17.12.2006 15:28

Witam
Kemping Galeb w Omisu położony 15 km za Spliem w kierunku Dubrownika. Można wynająć bungalowy ( 4 osobowe) w cenie 35 Euro za domek (2006). Były również wolne domki z agencji czeskich ale ceny za wynajęcie nie znam.
Pzdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: [b]Urlop na campiungu z rocznym dzieckiem[/b]

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.12.2006 16:45

Brok napisał(a):Witam serdecznie.
W związku z tym, że to mój pierwszy wpis na tym forum, chciałbym wszystkich bardzo serdecznie powitać :)
W Chorwacji miałem przyjemność spędzać urlop dwukrotnie: raz "stacjonarnie" - na campingu na Istrii, drugi raz to przecudowny rejs jachtem. Co prawda do przyszłorocznego urlopu jeszcze daleko ale warto już się do niego przymierzyć :)
Tym bardziej, że chcemy go spędzić z naszą obecnie trzymiesięczną córeczką. Wymyśliłem sobie, że sam pojadę samochodem a resztę rodzinki wyślę na miejsce samolotem. W związku z powyższym strasznie proszę o namiary na campingi w okolicach Splitu, Zadaru lub Dubrovnika. Interesują mnie campingi, na których można wynająć apartament lub mobile home, i które szczególnie nadają się do spędzenia wakacji z tak małym dzieckiem. Z góry baaaardzo dziękuję za wszelkie informacje.

Skorzystaj z oferty Eurocampu , Selectcampu lub Vacansoleil-bo są tam b.dobre warunki pobytowe, a firmy te lokalizują swoje obiekty tylko na dobrych kempingach na których oprócz morza musi być basen
Nie jest tanio , choć początek lub koniec lata wart zastanowienia)
Ale w południowej Dalmacji kempingów nie mają-na początku Dalmacji tylko w Zatonie k/Zadaru lub na wyspie Pag.
http://www.eurocamp.pl/
http://www.selectcamp.com.pl/chorwacja/zaton.html
http://www.vacansoleil.pl/stacaravan.php?land=pl
Polecam też kemping w Pakostane (riwiera Biograd) domki lub namioty można (i trzeba) rezerwować na ich stronie.
http://www.adria-more.hr/index.php?opti ... &Itemid=76
Domki i mamioty na tych kempingach w sezonie nie stoją puste, trzeba je wcześniej rezerwować.
Ps. Eurocamp miał swoje obiekty na wyspie Losinj, ale obecnie nie widzę kempingu w ofercie - widocznie stracił "gwiazdki" :cry:
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 17.12.2006 18:18

Robert236 w 2005roku był ze swoim 3-miesięcznym synkiem, tyle, że wówczas przyciągnął przyczepę. :hut:
Brok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brok » 17.12.2006 22:34

a to ja napisał(a):Witaj, Brok .
Strasznie :wink: prosisz o namiary na camping?
Może ktoś się nie przestraszy i zgłosi z poradą :lol:

A do sedna:
zajrzałam TU, bo w tytule wątku masz wpisane "... z rocznym dzieckiem".
W tym roku urlopowaliśmy w HR z naszym 10-miesięcznym brzdącem.
Byliśmy w apartamencie bo ... na campingowe wakacje pewnie bym się nie zdecydowała.
Sądzę, że chodzi Ci o camping dlatego, że na jego terenie mielibyście "usługi kompleksowe" czyli i plażę, i sklep, i bar, i może nawet basen?

Może ktoś się nie przestraszy i ... zgłosi z poradą :)

P.S: Miłego "rejsowania" po forumowych wątkach 8)

Wcale nie miałem zamiaru nikogo straszyć :)

Na campingu byliśmy w zeszłym roku z naszym synem (obecnie 8 lat) i byliśmy bardzo zadowoleni. Do tej pory zawsze jeździliśmy do apartamentów (głównie Włochy) a zeszłoroczny urlop postanowiliśmy spędzić pod namiotem aby przypomnieć sobie jak to bywało kiedyś :)
No i było bardzo fajnie: super namiot z pełnym wyposażeniem (Eurocamp), bardzo fajne baseny, no i ta swoboda !
W przyszłym roku namiot odpada ze względu właśnie na brzdąca ale jakiś mobile home - czemu nie ?

Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę, że mogłem poszukać podobnych wątków w archiwum :oops: ale moim problemem jest chroniczny brak czasu. Dlatego pozwoliłem sobie pójść na łatwiznę :)

Pozdrawiam serdecznie
Maciej
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.12.2006 23:31

Brok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brok » 03.06.2012 12:28

Witam po "krótkiej" przerwie :D
Z wielkim zdziwieniem zorientowałem się właśnie, że od czasu założenia tego tematu minęło ponad 5 lat.
Moja trzymiesięczna córeczka wyrosła na niespełna sześcioletnią pannę :) więc pora najwyższa powrócić do cudownej Chorwacji !
Przy tej okazji serdecznie pozdrawiam wszystkich Cromaniaków !!!
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 05.06.2012 16:58

Woow!
Ale odkopanie tematu :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2012 17:07

To się nazywa wielki kombek :wink:
Brok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brok » 05.06.2012 19:47

Śmiejcie się, śmiejcie ... :)
Do Chorwacji wracam po sześciu latach przerwy - bardzo jestem ciekaw czy coś się zmieniło. Tym razem Istria. Zabieramy rowery - podobno całkiem niezłe tracy rowerowe można tam znaleźć :)

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone