Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urlop 2015, CO POLECACIE?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
japer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) japer » 22.06.2015 18:33

Witam wszystkich.
Jestem tu nowy i po raz pierwszy z dziećmi do Chorwacji się wybierany w tym roku. Przez int znalazłem kwaterę w miejscowości Rogoznica o której co nieco na forum przeczytałem ale dokładnie chce zapytać o rejon ulicy put magistrale gdzie mam do wynajęcia apartament a ze względu na dzieci nie chce jechać w cimno bo na początku sierpnia jest sam szczyt sezonu i różnie może to być.
Czy ktoś może mi napisać czy z rejonu put magistrale w Rogoznicy jest blisko do plaży i do morza bo wiem ,że tam jezioro jest ale bardziej plaża mnie interesuje a szczególnie dzieci, z map google mało można wywnioskować a wlascicielka zbyt wylewna nie jest.
Proszę o wyrozumiałość i kilka słów o moim pierwszym wyborze.
Pozdrawiam.
Andrzej.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2015 19:56

Kasia i Magda napisał(a):Cześć Wszystkim :D

Planujemy wybrać się do Chorwacji na początku sierpnia.
Przewidujemy 9-11 dni pobytu. Czy ktoś poleca jakieś ciekawe miejsce?
Z góry serdecznie dziękujemy za podpowiedź :)

Pozdrawiamy z Poznania :)

Cześć Kaśka i Magda :papa:

indeks-miejscowosci-f32.html

informacje-o-miejscowosciach-z-rejonu-zadar-split-t31698.html
agalew
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agalew » 22.06.2015 20:16

Wybieramy się z mężem i synem (12 lat) w sierpniu do Chorwacji, co polecacie. Chcielibyśmy zobaczyć Plitwickie oraz wyskoczyc do Wenecji. Może ktoś polecić coś ciekwego,jakieś kwatery
agalew
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agalew » 22.06.2015 20:17

Udało się mój pierwszy post!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2015 20:32

agalew napisał(a):Wybieramy się z mężem i synem (12 lat) w sierpniu do Chorwacji, co polecacie. Chcielibyśmy zobaczyć Plitwickie oraz wyskoczyc do Wenecji. Może ktoś polecić coś ciekwego,jakieś kwatery

Plitvice po drodze do Chorwacji lub z Chorwacji do domu.
A skoro w planie Wenecja - polecam pobyt na Istrii.
(ale w sierpniu sporo na niej Włochów :oczko_usmiech: :idea: )
japer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) japer » 22.06.2015 22:35

japer napisał(a):Witam wszystkich.
Jestem tu nowy i po raz pierwszy z dziećmi do Chorwacji się wybierany w tym roku. Przez int znalazłem kwaterę w miejscowości Rogoznica o której co nieco na forum przeczytałem ale dokładnie chce zapytać o rejon ulicy put magistrale gdzie mam do wynajęcia apartament a ze względu na dzieci nie chce jechać w cimno bo na początku sierpnia jest sam szczyt sezonu i różnie może to być.
Czy ktoś może mi napisać czy z rejonu put magistrale w Rogoznicy jest blisko do plaży i do morza bo wiem ,że tam jezioro jest ale bardziej plaża mnie interesuje a szczególnie dzieci, z map google mało można wywnioskować a wlascicielka zbyt wylewna nie jest.
Pozdrawiam.
Andrzej.

Też udało się mi posta pierwszego napisać :roll: tylko mało popularne miejsce sobie chyba wybrałem bo żadnego odzewu nie ma ;-(
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 22.06.2015 23:05

japer napisał(a):
japer napisał(a):Witam wszystkich.
Pozdrawiam.
Andrzej.

Też udało się mi posta pierwszego napisać :roll: tylko mało popularne miejsce sobie chyba wybrałem bo żadnego odzewu nie ma ;-(

Gratuluję. No tak, rzeczywiście. Nie jest to odpowiednie miejsce. Jeśli o Rogoźnicy na forum co nieco przeczytałeś, to pewnie wiesz, że należałoby umieścić ten post tam, gdzie zaglądają bywalcy Rogoźnicy, np:
rogoznica-t41909.html
albo nawet:
rogoznica-t42970.html
itp.
Miałbyś z pewnością większe szanse na odpowiedź.
Nie mniej jednak naprowadzę Cię na odpowiedzi także tutaj. Jeśli zerkniesz na położenie wspomnianej ulicy:
http://karta-hrvatske.com.hr/put-magistrale-rogoznica
A następnie przeanalizujesz kolejno plaże wymienione na tej stronie:
http://www.tz-rogoznica.hr/plaze/
np. tą:
http://www.tz-rogoznica.hr/plaza-lozica-2/
albo tą:
http://www.tz-rogoznica.hr/plaze-lozica-3/
lub też tą:
http://www.tz-rogoznica.hr/plaza-lozica-1/
oraz inne w okolicy, oglądając zdjęcia i sprawdzając jednocześnie położenie na mapie (pod zdjęciami danej plaży), to spokojnie znajdziesz odpowiedzi przynajmniej na część postawionych pytań. Odległość od każdej z plaż chyba potrafisz sobie wyliczyć z mapy...
Powodzenia i może do zobaczenia we właściwym wątku?...
:wink:
japer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) japer » 23.06.2015 09:25

Dzięki za informacje, szczerze to jakoś ciężko jest mi się poruszać na forum i oczywiście chciałem prawidłowo umieścić wątek aby nie spotkać się z krytyką obytych w temacie, nie udało się. Uwazniej faq przeczytam i poprawię się.
A podjadę w ciemno a jak nic nie znajdę ... będzie to moja pierwszy i ostatni wyjazd do Chorwacji.
Parek7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Parek7 » 23.06.2015 09:39

Witam,nic się nie przejmuj jedz w ciemno ja byłam ze znajomymi razem 8 osób i 3 troje dzieci 1.5 r,3 latka ,10 lat jak dojechaliśmy to poszukaliśmy i znależliśmy,tu na forum też nie zostałam dobrze przyjęta jak coś napisałam zaraz mnie ochrzaniono że to nie ten wątek ,mam wrażenie że niektórzy tutaj to WŁADCY ,także jedż i wypoczywaj ciesz się piękną chorwacją i myślę ze będziesz chciał tam wrócić
japer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) japer » 23.06.2015 10:08

Parek7 napisał(a):Witam,nic się nie przejmuj jedz w ciemno ja byłam ze znajomymi razem 8 osób i 3 troje dzieci 1.5 r,3 latka ,10 lat jak dojechaliśmy to poszukaliśmy i znależliśmy,tu na forum też nie zostałam dobrze przyjęta jak coś napisałam zaraz mnie ochrzaniono że to nie ten wątek ,mam wrażenie że niektórzy tutaj to WŁADCY ,także jedż i wypoczywaj ciesz się piękną chorwacją i myślę ze będziesz chciał tam wrócić

Dzięki za pokrzepienie :D
Długo studiowałem to forum zanim posta nr 1 napisałem a wyszło jak widać :oops:
Tylko za względu na dzieci otientuję się w kwaterach bo zawsze nad Bałtykiem szukałem w cimno i się udawało więc będę musiał i nad Adriatykiem poszukać w ciemno 8)
Dużo info jest na forum ale poruszanie się po nim, pisanie i narażenie na opier... przez WŁADCÓW jest duże :hut:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.06.2015 10:21

japer napisał(a):Dużo info jest na forum ale poruszanie się po nim, pisanie i narażenie na opier... przez WŁADCÓW jest duże :hut:

Naprawdę uważasz, że wskazanie właściwego wątku (gdzie dziś zapytałeś i ktoś Ci odpowiedział po 19 minutach) oraz podanie linków do plaż o które pytałeś jest opier... przez WŁADCÓW? Bo jeśli tak, właśnie skutecznie zniechęcasz w/w do pomagania nowym użytkownikom forum.
Ja też mogę Ci zarzucić, że poganianie użytkowników i pretensje, że nikt nie odpowiada po 4 godzinach od zadania pytania są po prostu... faux pas.

japer napisał(a):A podjadę w ciemno a jak nic nie znajdę ... będzie to moja pierwszy i ostatni wyjazd do Chorwacji.

W szczycie sezonu w ciemno z dziećmi nie jechałabym. Co innego początek lipca albo końcówka sierpnia, ale pierwsza połowa sierpnia ostatnio to naprawdę masakra. Jasne, że coś może znajdziesz, ale samo szukanie oraz proponowane ceny w momencie gdy to gospodarz jest królem - nie do pozazdroszczenia. Choć naturalnie możesz mieć też łut szczęścia...
japer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) japer » 23.06.2015 13:03

Uznałem,że ten wątek będzie dobry do mojego pytania bo interesowało mnie konkretne miejsce a wątek ma tytuł "co polecacie?"
Nie chodzi mi o to, że mój wątek spotkał się z opier... władców bo przyznaję, że faktycznie bardzo szybko odpowiedź dostałem ale po przestudiowaniu forum w wielu miejscach widziałem jak władcy reagują na nowych co zadają pytania i są szybko opier... a wynikać to może z ich po prostu niewiedzy lub niezrozumienia poruszania się na forum cro.pl, mi bynajmniej łatwo nie jest.
Parek7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Parek7 » 23.06.2015 14:40

No właśnie ja miałam takie same wrażenie,teraz już nie staram się pytać na tym forum tylko sobie czytam a podpytuję znajomych,bo raczej te forum mi przynajmniej nie pomogło,dodam ci jeszcze że z tą ekipą co jechaliśmy byliśmy na początku sierpnia i coś tam znależliśmy,ja w tym roku planuję pojechać ale w drugiej połowie sierpnia ponieważ tak dostałam urlop i jadę w ciemno,przestudiowałam dziesiatki ogłoszeń ceny zabójcze,apartamenty takie sobie, wtedy za 4 osoby dorosłe i dwoje dzieci placiliśmy 70 euro mieliśmy dwie sypialnie,salon z kuchnią,łazienka i wielki taras miejscowość Tribunj,także jak znajdziesz jeszcze jakieś ciekawe lokum to rezerwuj a jak nie to jedz w ciemno( tylko bądz w odpowiedniej godzinie najlepiej w godzinach rannych).Pozdrawiam
japer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) japer » 23.06.2015 19:26

Jednak zarezerwowałem apartament i jutro zaliczkę przeleję :wink:
Mi forum mam wrażeniem, że pomogło i kilka dobrych rad i sugestii otrzymałem za które dziękuję serdecznie.
Jest tu ogrom informacji i opisów w gąszczu których jest (przynajmniej mi) niełatwo się poruszać i pytania zadawać w tym wątku lub miejscu gdzie powinny być umieszczone aby z dezaprobatą innych się nie spotkać no i otrzymać szukanych informacji ale się staram :roll:
Będę tu zaglądał jeszcze pewnie nie raz i podzielę się wrażeniami z utraty dziewictwa w Chorwacji :D
Kasia i Magda
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Magda » 24.06.2015 10:42

Cześć Kaśka i Magda :papa:

indeks-miejscowosci-f32.html

informacje-o-miejscowosciach-z-rejonu-zadar-split-t31698.html[/quote]

Witamy :)

Wielkie dzięki Panie Januszu :)

Dwa lata temu odwiedziłam Vodice i okolice, a rok wcześniej Krk. Byłam zachwycona!
Przede wszystkim zależy nam na wypoczynku, więc polecone miejsca i kwatery mile widziane :) z góry wielkie dzięki :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Urlop 2015, CO POLECACIE? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies